24 Ekim 2017, Salı 09:15:46

Air Asia uçağında korku dolu anlar

Chris Jeanes ve sevgilisi Casey'nin Avustralya'dan bindiği uçak, kalkıştan kısa süre sonra dokuz dakikada yaklaşık 8 bin metre irtifa kaybetti.
  • Adam ikna edemeyeceğini anladı, kaptanla anlaştı işi oldu bittiye getirmeye çalıştı. Kız da ölmeden gönlünü yapayım dedi. Plan tuttu kız ŞOK :)
  • Bknz: Koyun can derdinde, kasap et derdinde..
  • Uçak Avustralya'dan Bali'ye gidiyor, teknik bir arıza sonucu oksijen maskeleri açılıyor ve 24,000 feet boyunca hızla alçalıyor. Pilot rotayı Avustralya'ya çeviriyor. Aaaaa, uçak 1 saat sonra Bali'ye iniyor. Siz ne içtiniz ?
  • nasıl olsa ölücez diye eleman şakasına evlilik teklif etmiş. pilot uçağı kurtarıp çocuğun başını yakmış.
  • Havacılıkta bilgi sahibi değilmiş arkadaş. Mdem öleceğiz evlenme teklif edeyim demiş sonradan pişman olmuştur kesin :)
  • Krizi fırsata çevirmek budur işte aferin gence.
  • Martta Tayland - Malezya uçuşu yapmıştım AirAsia ile. Eşim çok tedirgindi. Bir ara türbülansa girince tribe girdik :) Allah korusun. Gerçekten uygun fiyata ucuslar var. G.doğu Asya nın önemli bir firması. Ama nedense bu olaylardan ötürü insan korkuyor.
  • Air Asia zaten sabıkalısın birde irtifa kaybedip gençleri geleceğinden etme, neyse kardeşim asıl konu bende rusyaya uçarken ne zaman türbünlü ambulansa girsek hosteslere vodka mojna hachu diyorum
  • 9 dakikada 24000 feet alçalmış bir uçak dakikada 2700 fpm ila alçalmış demektir ki bu rapid descent yaptığını gösterir. Kabin basıncı arızasından dolayı ekip hızlı ve doğru bir alçalış uygulamış ama siz bunu "düştü" şeklinde yazdığınız için oldukça amatör düşük kalitede bir habere çevirmiş bulunuyorsunuz.
  • Nasil ya?

Chris Jeanes ve sevgilisi Casey'nin Avustralya'dan bindiği uçak, kalkıştan kısa süre sonra dokuz dakikada yaklaşık 8 bin irtifa kaybetti. Pilotun son anda havalandırmayı başardığı uçak irtifa kaybettiği anlarda, sıra dışı bir evlilik teklifi geldi.

hris Jeanes adlı İngiliz ile kız arkadaşının Endonezya’nın popüler balayı adası Bali’ye gitmek için bindikleri uçak düşme tehlikesi geçirdi. Jeanes’in uçak hızla irtifa kaybederken kız arkadaşına evlenme teklif etmesi sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu.

Londra’da avukatlık yapan Chris Jeanes ile kız arkadaşı Casey Kinchella’nın Endonezya’nın Bali adasına giderken bindikleri AirAsia havayolu şirketine ait uçak düşme tehlikesi atlattı.

Kalkıştan 25 dakika sonra uçakta teknik bir arıza meydana gelmesi sebebiyle pilot rotayı tekrar Avustralya’ya çevirdi. Bu sırada hızla irtifa kaybetmeye başlayan uçak 9 dakikada 24 bin feet alçaldı. Kabin basıncının düşmesi sonucu oksijen maskeleri açıldı.

O korku dolu anlar yolcuların çektiği görüntülere de yansıdı ancak Chris Jeanes kız arkadaşı Kinchella’ya kendisiyle evlenip evlenmeyeceğini sordu.

Kız arkadaşının yanıtıysa ‘evet’ oldu.

Kaptan pilotun yaklaşık 1 saat sonra uçağı güvenli şekilde Bali’ye indirmeyi başardığı açıklandı.

AirAsia yaşanan durum nedeniyle yolculardan özür de diledi. (Euronews)

Air Asia uçağında korku dolu anlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Mantıklı... ~ 6 yıl önce
Adam ikna edemeyeceğini anladı, kaptanla anlaştı işi oldu bittiye getirmeye çalıştı. Kız da ölmeden gönlünü yapayım dedi. Plan tuttu kız ŞOK :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 yıl önce
Bknz: Koyun can derdinde, kasap et derdinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 6 yıl önce
Uçak Avustralya'dan Bali'ye gidiyor, teknik bir arıza sonucu oksijen maskeleri açılıyor ve 24,000 feet boyunca hızla alçalıyor. Pilot rotayı Avustralya'ya çeviriyor. Aaaaa, uçak 1 saat sonra Bali'ye iniyor. Siz ne içtiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şanssızlık ~ 6 yıl önce
nasıl olsa ölücez diye eleman şakasına evlilik teklif etmiş. pilot uçağı kurtarıp çocuğun başını yakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devran ~ 6 yıl önce
Havacılıkta bilgi sahibi değilmiş arkadaş. Mdem öleceğiz evlenme teklif edeyim demiş sonradan pişman olmuştur kesin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TkO ~ 6 yıl önce
Krizi fırsata çevirmek budur işte aferin gence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 6 yıl önce
Martta Tayland - Malezya uçuşu yapmıştım AirAsia ile. Eşim çok tedirgindi. Bir ara türbülansa girince tribe girdik :) Allah korusun. Gerçekten uygun fiyata ucuslar var. G.doğu Asya nın önemli bir firması. Ama nedense bu olaylardan ötürü insan korkuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 ~ 6 yıl önce
türbülans sadece airasia'nın mı başına geliyor anlamadım. Bir çeşit hava olayını havayolunun tümüne mal etmeniz ilginç.
Atc ~ 6 yıl önce
Tabi ki tüm firmalarda oluyor ama sabıkası olduğu için ve bir ara sert alçalınca korktuk. Dışarıdan konuşmak ayrı uçağın içinde sarsılmak ayrı :)
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Air Asia zaten sabıkalısın birde irtifa kaybedip gençleri geleceğinden etme, neyse kardeşim asıl konu bende rusyaya uçarken ne zaman türbünlü ambulansa girsek hosteslere vodka mojna hachu diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanık laz çakalı ~ 6 yıl önce
Laz kafali uyanık!
ah lazut ahh ~ 6 yıl önce
türbün ne hocam. rus lazcasından bir sözcük mü?
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Yine geldi qashgailer haha
Amatör yazı ~ 6 yıl önce
9 dakikada 24000 feet alçalmış bir uçak dakikada 2700 fpm ila alçalmış demektir ki bu rapid descent yaptığını gösterir. Kabin basıncı arızasından dolayı ekip hızlı ve doğru bir alçalış uygulamış ama siz bunu "düştü" şeklinde yazdığınız için oldukça amatör düşük kalitede bir habere çevirmiş bulunuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bb ~ 6 yıl önce
Nasil ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000