14 Kasım 2009, Cumartesi 17:19:37

Air Arabia’nın kârı düştü!

Orta Doğu’daki low cost havayolu şirketlerinden biri olan Air Arabia’nın 3. çeyrekte geçen sene ile karşılaştırıldığında yüzde dokuz daha düşük kar açıkladı.
  • Arap şirketi ne kadar ucuz uçarsa uçsun. Ne yaparsa yapsın. Nihayetinde arap... Kendine göre müşteri bulur. Bedavaya yakıt al. sonra uçakçılık yap...
  • 1- Istanbula neden gelmesinler?? 2- korfez bolgesinde yatinin fiyatini biliyomusun?? 3- neden low cost ucus 2 saatlik olucak?? 4- insanlara silah zoruylami satiliyor bu biletler?? Bu kadar genis ve engin bilgilerinize dayanarak cevaplarsaniz bizde aydinlaniriz...
  • sanirim sen similatorde ucuyorsun , emirates 777 rumuzunla.Iki havalimaninin arasi 7 kilometre ancak sabah saatlerinde , DUBAI gelis , aksam saatlerinde SHARJAH gidis istikameti yogun trafik sebebiyle 1,5 saat - 3 saat arasi suruyor.Emirates yolunu kullanirsan bu sure 45 dakika dusebilir . Ben senelerdir gidip geliyorum o yollari , arabayla hemen hemen hergun .
  • Ne işin var senin İstanbul'da. Hat açmayı marifet sanıyor. 3 - 4 saatlik uçuş low cost mu olur. FAA bu low-cost lara bir uçuş saati kısıtlaması getirmeli. Örneğin maksimum 2 saatlik yol gibi.Ne öyle yemek yok bir şey yok. İnsanlar ucuz diye eziyet çekiyor. Yüzde dokuz düşük kar. Yakıtı Avrupa'dan alsa görür karının nerelere düştüğünü. bulmuş ucuz yakıtı uçuyor.
  • Dubai Havalimanı ile Sharjah Havalimanın arası sadece 5km.Tabi ki bu fark Fly Dubai'nin arkasındaki Dev Emirates desteği.Bu arada Fly Dubai şimdilik Africa ve Arap ülkelerine uçuş düzenliyor.Fly Dubai web sitesinden görebilirsiniz.
  • FLY DUBAI den sonra bu beklene bir durumdu , zaten bu sebeple onlarda CASABALANCA base actilar . Cunku bugune kadar AIR ARABIA yi kullananlarin % 95 i HINDISTAN ve PAKISTANLI , DUBAI de calisanlardi , Ancak NISAN dan bu yana FLY DUBAI , DUBAI merkezli uctugu icin tercih ediliyor .

Bunun sebeplerinin ise tüm dünyada çok hızlı bir şekilde ilerleyen domuz gribi ve ekonomik sorunlar olduğu düşünülüyor.

İslam dünyasının kutsal ayı olan Ramazan ayının da bu sene önceki senelere göre daha öne gelmesi Air Arabia’nın 3. çeyrek için açıkladığı karın 39 milyon dolara düşmesine neden olan etkenlerden birisi. 3. çeyrekteki satışlar ise 170 milyon dolardan 149 milyon dolara düştü.

Eylül ayına kadar olan dokuz aylık bölümde ise şirketin yaptığı net kar geçen seneye göre yüzde dokuz artarak 91 milyon dolara yükseldi.

Low cost airline olarak hizmet vermeyi sürdüren ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah havaalanında ve Kazablanka’da merkezi bulunan Air Arabia şirketi 2003 yılında kuruldu.

Eylül 2009’da Travco Group ile ortaklık anlaşması yapan Air Arabia Mısır’a da 2010 yılında başlamak üzere low cost uçuşlar yapacak ve havayolu şirketinin Mısır’da da 3. bir merkezi olacak.

Air Arabia’nın kârı düştü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Arap şirketi ne kadar ucuz uçarsa uçsun. Ne yaparsa yapsın. Nihayetinde arap... Kendine göre müşteri bulur. Bedavaya yakıt al. sonra uçakçılık yap...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1- Istanbula neden gelmesinler?? 2- korfez bolgesinde yatinin fiyatini biliyomusun?? 3- neden low cost ucus 2 saatlik olucak?? 4- insanlara silah zoruylami satiliyor bu biletler?? Bu kadar genis ve engin bilgilerinize dayanarak cevaplarsaniz bizde aydinlaniriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanirim sen similatorde ucuyorsun , emirates 777 rumuzunla.Iki havalimaninin arasi 7 kilometre ancak sabah saatlerinde , DUBAI gelis , aksam saatlerinde SHARJAH gidis istikameti yogun trafik sebebiyle 1,5 saat - 3 saat arasi suruyor.Emirates yolunu kullanirsan bu sure 45 dakika dusebilir . Ben senelerdir gidip geliyorum o yollari , arabayla hemen hemen hergun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne işin var senin İstanbul'da. Hat açmayı marifet sanıyor. 3 - 4 saatlik uçuş low cost mu olur. FAA bu low-cost lara bir uçuş saati kısıtlaması getirmeli. Örneğin maksimum 2 saatlik yol gibi.Ne öyle yemek yok bir şey yok. İnsanlar ucuz diye eziyet çekiyor. Yüzde dokuz düşük kar. Yakıtı Avrupa'dan alsa görür karının nerelere düştüğünü. bulmuş ucuz yakıtı uçuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dubai Havalimanı ile Sharjah Havalimanın arası sadece 5km.Tabi ki bu fark Fly Dubai'nin arkasındaki Dev Emirates desteği.Bu arada Fly Dubai şimdilik Africa ve Arap ülkelerine uçuş düzenliyor.Fly Dubai web sitesinden görebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
FLY DUBAI den sonra bu beklene bir durumdu , zaten bu sebeple onlarda CASABALANCA base actilar . Cunku bugune kadar AIR ARABIA yi kullananlarin % 95 i HINDISTAN ve PAKISTANLI , DUBAI de calisanlardi , Ancak NISAN dan bu yana FLY DUBAI , DUBAI merkezli uctugu icin tercih ediliyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000