25 Ocak 2016, Pazartesi 09:14:22

Ahundi; '500 yeni uçağa ihtiyacımız var'

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi, "Yaklaşık 150 uçağımız var. 500 yeni uçağa daha ihtiyacımız var. Modern havacılık sistemleri için 250 milyon dolar bütçe tahsis ettik" dedi.
  • Acem Palavrasi...Bence ürettikleri maket ucaklari ip baglayip ucursunlar.
  • Sevinin arkadaslar en azindan turkiyedeki iranli pilotlar ulkesine doner. Az kalsin unutuyodum,sirada almanlar,sirplar,yunanlilar var tuhh bize yine yer olmaz.Sayin bakanimiz ee bende HARANLIYAM hahahahahahah
  • Fransa medyasina gore 8 A380 16 A350 alimi icin gorusmelere baslanmis
  • Yürü git lan.... terroristlere ucak! Bu ucak lar emipre state building a ucmas larsa sasircam
  • yerli uçağımız yok ama terli uçaklarımız var. satalım atlas'ın 30 yıllık uçaklarını bunlara!!
  • 250 para mi la
  • Trj verelim. Teknoloji satalım bunlara. Bizde uçak sanayi gelişti ya. Tai mai
  • 500 uçağın olsa ne yazarsın ucube görünümlü insanlar
  • Pazara gel pazara

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi, "Yaklaşık 150 uçağımız var. 500 yeni uçağa daha ihtiyacımız var. Modern havacılık sistemleri için 250 milyon dolar bütçe tahsis ettik" dedi.

Başkent Tahran'da düzenlenen "2016 İran Havacılık Zirvesi"nde konuşan Ahundi, "İran'a uygulanan ekonomik yaptırımlar sadece İran halkına zarar vermedi, bölge ülkelerine de zarar verdi" ifadelerini kullandı.

İran'ın havacılık alanında bölgede güvenli bir adres olmaya aday olduğunu dile getiren Ahundi, "İran hava sahasını ve havaalanlarını transit geçişler için kullanmak bu sektörde çalışan şirketlere büyük imkanlar sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Yaptırımların kaldırılmasının havacılık alanında yeni fırsatları beraberinde getirdiğini belirten Ahundi, "Bizim sorumluluğumuz, güvenli hava koridoru oluşturmak. Kısa sürede 5 yeni hava koridoru oluşturduk. İran üzerinden uçmak isteyen kuruluşlara güvenli bir hava yolu sunacağız" şeklinde konuştu.

Ahundi, "İran'da 67 havaalanı bulunuyor. Bunlardan sadece 10'unu tam kapasiteli çalıştırabiliyoruz. Yaklaşık 150 uçağımız var. 500 yeni uçağa daha ihtiyacımız var. Modern havacılık sistemleri için 250 milyon dolar bütçe tahsis ettik" şeklinde kaydetti.

AA muhabirine konuşan zirvenin sponsorlarından Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun şunları söyledi:

“2016 İran Havacılık Zirvesini önemsiyorum. Çünkü İran'da 25 seneden bu yana böyle bir program düzenlenmedi. Geçtiğimiz günlerde ambargolarla ilgili bazı kısıtlamalar kalktı. İran havacılık sektöründe daha iyi bir şeyler yapabilmek için buradayız. Türkiye olarak bizler, burada öncelikli yer almalıyız. İran hem komşumuz, hem de büyük bir potansiyele sahip. Türkiye'yle İran arasında büyük bir hava taşımacılığı var. İranlı şirketlere uçaklarımızı kiraya verme, eğitim ve yolcu sayımızı arttırma konusunda çalışıyoruz."

İki gün sürecek zirveye aralarında bazı Türk şirketlerinin de bulunduğu yerli ve yabancı 30 havacılık şirketi katılıyor.





Ahundi; '500 yeni uçağa ihtiyacımız var'

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Sinan Akerman ~ 8 yıl önce
Acem Palavrasi...Bence ürettikleri maket ucaklari ip baglayip ucursunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Sevinin arkadaslar en azindan turkiyedeki iranli pilotlar ulkesine doner. Az kalsin unutuyodum,sirada almanlar,sirplar,yunanlilar var tuhh bize yine yer olmaz.Sayin bakanimiz ee bende HARANLIYAM hahahahahahah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 8 yıl önce
Fransa medyasina gore 8 A380 16 A350 alimi icin gorusmelere baslanmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaynak ? ~ 8 yıl önce
Bakalim bi
Ya ~ 8 yıl önce
Yürü git lan.... terroristlere ucak! Bu ucak lar emipre state building a ucmas larsa sasircam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
terli uçak ~ 8 yıl önce
yerli uçağımız yok ama terli uçaklarımız var. satalım atlas'ın 30 yıllık uçaklarını bunlara!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 8 yıl önce
iran hem okuma oranı hem akademisyen hem bilim adamı hemde ortadogunun en fazla aydınını barındıran bir ülkedir iranı araplarla aynı kefeye koymak iranı küçümsemek hata olur yorumlara bakınca iranı salak birşey bilmeyen bir ülke gibi görenler yanılırlar kriz siyasetini dünyada en iyi uygulayan ülkedir pers gelenegine baglıdırlar bize düşen iranla düşman degil dost olmaktır milli çıkarlarımız bunu gerektirir iranda muazzam bir potansiyel vardır degerlendirmeliyiz daha dün çinliler ticaret hacimlerini 600 milyar dolara çıkarmak için mutabakat imzaladılar biz neden yapmayalım
para ~ 8 yıl önce
250 para mi la

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRJ ~ 8 yıl önce
Trj verelim. Teknoloji satalım bunlara. Bizde uçak sanayi gelişti ya. Tai mai

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seni satalim ~ 8 yıl önce
Para istemez, ustune yol masraflarini da ben karsilarim. Aldigin nefes zarar.
Sende kimsin Çulsuz ~ 8 yıl önce
500 uçağın olsa ne yazarsın ucube görünümlü insanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.Ü ~ 8 yıl önce
Pazara gel pazara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000