16 Ekim 2012, Salı 08:35:52

AHMET DAVUTOĞLU HAVALİMANI HAKKINDA KONUŞTU!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenilerin modernize ettiği Hocalı Havaalanı'nda uçuşların başlamasının çözüm sürecine zarar vereceğini söyledi...
  • Azerbaycan zaten kendi sorununu kendi çözüyor. Türkiyenin yaptığı bir şey yok ki zaten. Kelin dermanı olsa kendi kafasına sürer. Türkiye önce gitsin Kıbrıs sorununu halletsin sonra bize hocalık yapsın.
  • Pekii kibris sorunu neden 38 senedir çözülmedi. Baskalarina ders vermeyi çok seviyoruz. Suriye gibi önce kendi problemlerimizi çözelim.Azerbaycan kendi problemini çözsün.
  • "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan`ın davetlisi olarak, Erivan`da oynanan Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası Eleme Grubu Futbol karşılaşmasını izledi."
  • "Ermenistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulması ve normalleştirilmesini içeren protokol İsviçre'nin Zürih kentindeki Zürih Üniversitesi'nde imzalandı.İmza törenine Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, arabulucu sıfatıyla İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Slovenya Dışişleri Bakanı Samuel Zbogar katıldı."

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO) Bakanlar Toplantısı için Azerbaycan 'ın başkenti Bakü'de bulunan Davutoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her konuda olduğu gibi havaalanı konusunda da Azerbaycan'la dayanışma içinde olduklarını ve Ermenistan 'ın adımının iyi niyetli bir adım olmadığını belirtti.

Esas hedefin çözüm olduğunu ve herkesin çözüme yoğunlaşması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Havaalanı uçuşlara açılırsa, bu çözüm sürecine zarar verecektir" dedi.

Türkiye 'nin, Güney Kafkasya'da barış ve istikrarın sağlanması için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu: "Barışın sağlanması için herkes ülkelerin sınır bütünlüğüne saygı göstermelidir. Türkiye, Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprakları konusunda ilkesel bir tutum takınarak konunun toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesinden yana. Fakat maalesef 20 senedir bu sorun çözülmedi. Türkiye bu sorunun çözülmesi için elinden gelen çabayı yapacaktır."

AHMET DAVUTOĞLU HAVALİMANI HAKKINDA KONUŞTU!

Yorumlar

hocali ya hocasiz-a ~ 12 yıl önce
Azerbaycan zaten kendi sorununu kendi çözüyor. Türkiyenin yaptığı bir şey yok ki zaten. Kelin dermanı olsa kendi kafasına sürer. Türkiye önce gitsin Kıbrıs sorununu halletsin sonra bize hocalık yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocali ya hocasiz. ~ 12 yıl önce
Pekii kibris sorunu neden 38 senedir çözülmedi. Baskalarina ders vermeyi çok seviyoruz. Suriye gibi önce kendi problemlerimizi çözelim.Azerbaycan kendi problemini çözsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
6 EYLÜL 2008 ~ 12 yıl önce
"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan`ın davetlisi olarak, Erivan`da oynanan Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası Eleme Grubu Futbol karşılaşmasını izledi."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10 EKİM 2009 ~ 12 yıl önce
"Ermenistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulması ve normalleştirilmesini içeren protokol İsviçre'nin Zürih kentindeki Zürih Üniversitesi'nde imzalandı.İmza törenine Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, arabulucu sıfatıyla İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Slovenya Dışişleri Bakanı Samuel Zbogar katıldı."

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000