26 Eylül 2012, Çarşamba 08:45:15

AHL'YE İNERKEN KUYRUK SÜRTTÜ!

Aktau-İstanbul seferini yapan Air Astana'ya ait yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında piste kuyruğunu sürttü.
  • normal kazakistan havasını almıs bır pılot
  • sky de kaç tane airbus var ki?? kuyruk sürten uçakları boeingti. bilmeden bol keseden sallamayalım.
  • en az 3 ayı var bu uçağın hangarda
  • Airbus,320 nin kuyruğunu sürtürebilene renkli televizyon veriyormuş.haber verin televizyonu yollasınlar:)
  • Air Astana son derece yeni ve genç ucak filosuyla Orta Asyayı Avrupaya bağlayan bir havayoludur heran her havayolunun başına gelebilecek bu durum malesef pilotaj hatasıdır büyük geçmiş olsun AİR ASTANA ailesine Kaptan Niyazi
  • İlk defa Airbus kuyruk sürtmesin şahid oldum diyen arkadaşların, türkiye'de kuyruk sürtme uzmanı olan Sky havayollarının atlattığı badireleri incelemesini isterim. Dünya'nın ilkleri sky, bunuda zamanında başarmıştı.
  • a321 gövdesi daha uzun olduğundan koruma sistemi var.a320 gövde kısa olduğundan dolayı gerek görülmemiş bu sisteme.kaptanlar zoru başarmış.
  • Yapılan istatistikler A320'lerin, daha uzun olan A321'lere oranla daha çok bu riskin olduğu... Neden mi? A320 bu, kuyruk vurmaz mantığıyla daha özen ve dikkat göstermemek! Saygılar
  • 312 de anlarım da 320 de kuyruğu sürtmek çok kolay olmasa gerek diye düşünüyorum.
  • 737-400 ve-800lerde bu riski bilirdim de A-320'de ilk defa duydum. Bu uçaklarda da böyle bir risk uçağın yapısı dolayısıyla var mı, yoksa artık çok ciddi pilotaj hatası sınıfına mı giriyor? Bir bilen açıklar mı lütfen?

Air Astana Havayolları’nın Aktau-İstanbul seferini yapan uçağın pilotu Atatürk Havalimanı’na iniş sırasında hata yapınca uçağın kuyruğu piste çarptı. Uçakta hasar oluşurken, Air Astana Havayolları’nın İstanbul-Aktau seferi iptal edildi.

136 yolcusu ile birlikte Aktau-İstanbul seferini yapan Kazakistan Havayolları’na ait KC-869 sefer sayılı Airbus 320 tipi yolcu uçağı, dün saat 10.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalmaya başladı. Saat 10.20 sıralarında Florya yönünden iniş yapan uçak, 05-23 pistine indiğinde uçağın kuyruk kısmı piste çarptı. Körüğe yanaşarak yolcularını indiren uçak, hasarın incelenmesi için Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. hangarı önüne çekildi. Uçağın gövde kısmında sürtünmeden dolayı hasar meydana geldi. Olay nedeniyle dün gerçekleşmesi planlanan İstanbul-Aktau seferi iptal edildi.

Olayla ilgili teknik incelemenin ardından gerekli bakım işlemleri gerçekleştirilecek.

AHL'YE İNERKEN KUYRUK SÜRTTÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

tr ~ 12 yıl önce
normal kazakistan havasını almıs bır pılot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sky de kaç tane airbus var ki?? kuyruk sürten uçakları boeingti. bilmeden bol keseden sallamayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allah korumuş ~ 12 yıl önce
en az 3 ayı var bu uçağın hangarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper... ~ 12 yıl önce
Airbus,320 nin kuyruğunu sürtürebilene renkli televizyon veriyormuş.haber verin televizyonu yollasınlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niyazi TERS ~ 12 yıl önce
Air Astana son derece yeni ve genç ucak filosuyla Orta Asyayı Avrupaya bağlayan bir havayoludur heran her havayolunun başına gelebilecek bu durum malesef pilotaj hatasıdır büyük geçmiş olsun AİR ASTANA ailesine Kaptan Niyazi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuyruk Sürtme ~ 12 yıl önce
İlk defa Airbus kuyruk sürtmesin şahid oldum diyen arkadaşların, türkiye'de kuyruk sürtme uzmanı olan Sky havayollarının atlattığı badireleri incelemesini isterim. Dünya'nın ilkleri sky, bunuda zamanında başarmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a320 ~ 12 yıl önce
a321 gövdesi daha uzun olduğundan koruma sistemi var.a320 gövde kısa olduğundan dolayı gerek görülmemiş bu sisteme.kaptanlar zoru başarmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tail Strike ~ 12 yıl önce
Yapılan istatistikler A320'lerin, daha uzun olan A321'lere oranla daha çok bu riskin olduğu... Neden mi? A320 bu, kuyruk vurmaz mantığıyla daha özen ve dikkat göstermemek! Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
312 de anlarım da 320 de kuyruğu sürtmek çok kolay olmasa gerek diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuyruk Sürtme ~ 12 yıl önce
737-400 ve-800lerde bu riski bilirdim de A-320'de ilk defa duydum. Bu uçaklarda da böyle bir risk uçağın yapısı dolayısıyla var mı, yoksa artık çok ciddi pilotaj hatası sınıfına mı giriyor? Bir bilen açıklar mı lütfen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000