18 Nisan 2011, Pazartesi 13:33:27

AHL'DE YENİ SİSTEM HAYATA GEÇİYOR

“Birlikte Karar Alma” CDM Projesi İstanbul Havalimanı’nda hayata geçiyor.
  • Bitmiş AHL Uzatmaları oynuyor
  • ÖNCELİKLE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER. BU SAFHAYA GELMENİN BİLE KOLAY OLMADIĞINI TAHMİN EDİYORUM. HEP BERABER UYGULAMALARIN VE AKSAKLIKLARIN TAKİPÇİSİ OLALIM. ŞİMDİ SIRA GELDİ ; A- PASAPORTTAKİ VE VİZELERDEKİ KUYRUKLARIN GETİRDİĞİ AKSAKLIKLARI ÖNCE İYİLEŞTİRMEĞE SONRASINDA TAMAMEN ÇÖZMEĞE. B- HAVALİMANI YAKLAŞIM YOLLARINDA YASAĞA RAĞMEN PARK EDEN ARAÇLARIN KALDIRILMASINA.
  • tekel çok doğru bir tespit..katılıyorum ve ayrıca da gerçekten ahl de arkadaşın anlattığı sorunlar çok ciddi bir şekilde mevcut ve gerçekten bu sorunları umursamayan,göz ardı edenler,çözmeyenler neyin anlaşmasını yapıyorlar anlamak güç...onlar ancak birbirlerini ağırlasınlar,sorunları çözmesi gereken mülki idare amirini,trafik büro amirini vs yurtdışına bedava gezilere,barselona maçlarına götürsünler..aynen devam edin..
  • Haberde tekelle mücadele konusunda nasıl önlemler alındığına dair bilgi verilmemiş. Belki THY'nin tekelinde olan slotlar elinden alınamayabilir ancak kapasite artırımıyla birlikte oluşacak yeni slotların THY'ye verilmemesi gerekiyor. Verilirse rekabete aykırı bir karar olacağı için dava edilmesi gerekiyor. Zaten Atatürk Havalimanının yurtiçi sefer yüzdesi oldukça yüksek. THY, global hub yapmak istiyorsa yurtiçi slotlarını yurtdışı ile dönüştürmeli. Yurtdışına transfer yapmayacak yolcular SAW'a uçmalı, IST'e değil.
  • İNSANLARLA NE DE GÜZEL DALGA GEÇİYORSUNUZ...AHL DEKİ MAGANDA TAKSİCİLER İÇİN NE YAPTINIZ? YA AHL DE ÖZELLİKLE DIŞ HATTAN İÇ HATA GİDEN KÖPRÜ ÜSTÜNDE YOLCULARA YAPIŞIP,BAVULLARINI TAŞIYIP BAHŞİŞ ALMA DERDİNDE OLANLARA NE DEMELİ??? AHL NİN HER YERİ AÇIK OTOPARK OLMUŞ..HERKES İSTEDİĞİ GİBİ E5 DEN GELEN YOLUN ÜSTÜNE ,DÜNYA TİCARET MERKEZİNDEN GELEN YOLUN ÜSÜTNE HATTA AHL YE GİRİŞİN ÖNÜNDEKİ VİRAJA BİLE ARAÇ PARK EDİLİYOR YARIN BİR GÜN BİRİLERİ ÖLÜNCE Mİ ÇÖZÜM BULACAKSINIZ??YA THY GM Sİ ŞİRKETİNİN ÖNÜNE PARK EDEN ARAÇLARI GÖRMÜYOR MU??? SİZ DAHA BU SORUNLARI ÇÖZEMEDİNİZ NEYİN GÜÇBİRLİĞİNİ YAPACAKSINIZ???ARACINI PARK EDİYOR

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kapasite arttırılmasını sağlayacak “Birlikte Karar Alma” projesi (Collaborative Decision Making – CDM) için DHMİ, TAV ve THY arasında mutabakat metni imzalandı.

Atatürk Havalimanı TAV Airport Otel’de düzenlenen imza törenine DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve TAV CEO’su Sani Şener katıldı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Bu projeyle, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gün geçtikçe artan hava trafiği talebinin karşılanabilmesi için sektörün tüm kaynaklarının en verimli şekilde kullanılabilmesi, operasyonların tahmin edilebilirliğinin arttırılması, süre ve insan gücü kaybının engellenerek kapasitenin geliştirilmesi hedefliyoruz” dedi.

Birdal, CDM sistemi hakkında yaptığı açıklamada; “Apron ve hava trafik kontrolünü bünyesinde barındıran DHMİ ile koordineli olarak operasyon yürütmek durumunda olan havayolları, terminal işletmecisi, yer hizmetleri şirketleri ve tüm havacılık sektörü paydaşlarının havalimanındaki operasyonel durumu aynı zamanda, aynı verilerle görmesini ve yorumlamasını sağlayacak bir sistemi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Projenin taraflara sağlayacağı yararların sadece bunlardan ibaret olmadığını belirten Birdal, havaalanında gecikmelerin azaltılması, kalkış sıralamasının daha etkin yapılması, slot tahsisinin ve havayollarının slot uyumunun arttırılması, yolcuların daha doğru ve hassas bilgilendirilmesi, havayollarının dakikliğinin artması, yakıt tasarrufu sağlanması, operasyonel problemlere müdahale edilmesi, çözüm hızının artması ve apron kapasitesinin daha verimli kullanılması olduğunu ifade etti.

CDM projesi kapsamında DHMİ, Eurocontrol ile işbirliği içinde, Atatürk Havalimanı’nda faaliyet gösteren termimal operatörü, havayolları ve yer hizmetleri kuruluşlarının geniş katılımıyla bir dizi CDM ön hazırlık toplantıları düzenlediklerini belirten Birdal, “Projenin hayata geçirilmesi amacıyla tüm katılımcılardan destek almak mutluluk vericidir” diye konuştu.

CDM’nin teknik bir uygulamanın ötesinde otorite ve kuruluşlar arasında uyumu sağlayacak bir sistem olduğunu belirten Birdal, bu sistemin Avrupa’nın önemli havalimanlarında uygulanmakta olduğunu ve hava sahasının verimli kullanılması açısından da büyük önem teşkil ettiğini belirtti.

DHMİ TAV VE THY ORTAK KARAR ALACAK

 

 

 

AHL'DE YENİ SİSTEM HAYATA GEÇİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bitmiş AHL Uzatmaları oynuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÖNCELİKLE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER. BU SAFHAYA GELMENİN BİLE KOLAY OLMADIĞINI TAHMİN EDİYORUM. HEP BERABER UYGULAMALARIN VE AKSAKLIKLARIN TAKİPÇİSİ OLALIM. ŞİMDİ SIRA GELDİ ; A- PASAPORTTAKİ VE VİZELERDEKİ KUYRUKLARIN GETİRDİĞİ AKSAKLIKLARI ÖNCE İYİLEŞTİRMEĞE SONRASINDA TAMAMEN ÇÖZMEĞE. B- HAVALİMANI YAKLAŞIM YOLLARINDA YASAĞA RAĞMEN PARK EDEN ARAÇLARIN KALDIRILMASINA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tekel çok doğru bir tespit..katılıyorum ve ayrıca da gerçekten ahl de arkadaşın anlattığı sorunlar çok ciddi bir şekilde mevcut ve gerçekten bu sorunları umursamayan,göz ardı edenler,çözmeyenler neyin anlaşmasını yapıyorlar anlamak güç...onlar ancak birbirlerini ağırlasınlar,sorunları çözmesi gereken mülki idare amirini,trafik büro amirini vs yurtdışına bedava gezilere,barselona maçlarına götürsünler..aynen devam edin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haberde tekelle mücadele konusunda nasıl önlemler alındığına dair bilgi verilmemiş. Belki THY'nin tekelinde olan slotlar elinden alınamayabilir ancak kapasite artırımıyla birlikte oluşacak yeni slotların THY'ye verilmemesi gerekiyor. Verilirse rekabete aykırı bir karar olacağı için dava edilmesi gerekiyor. Zaten Atatürk Havalimanının yurtiçi sefer yüzdesi oldukça yüksek. THY, global hub yapmak istiyorsa yurtiçi slotlarını yurtdışı ile dönüştürmeli. Yurtdışına transfer yapmayacak yolcular SAW'a uçmalı, IST'e değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İNSANLARLA NE DE GÜZEL DALGA GEÇİYORSUNUZ...AHL DEKİ MAGANDA TAKSİCİLER İÇİN NE YAPTINIZ? YA AHL DE ÖZELLİKLE DIŞ HATTAN İÇ HATA GİDEN KÖPRÜ ÜSTÜNDE YOLCULARA YAPIŞIP,BAVULLARINI TAŞIYIP BAHŞİŞ ALMA DERDİNDE OLANLARA NE DEMELİ??? AHL NİN HER YERİ AÇIK OTOPARK OLMUŞ..HERKES İSTEDİĞİ GİBİ E5 DEN GELEN YOLUN ÜSTÜNE ,DÜNYA TİCARET MERKEZİNDEN GELEN YOLUN ÜSÜTNE HATTA AHL YE GİRİŞİN ÖNÜNDEKİ VİRAJA BİLE ARAÇ PARK EDİLİYOR YARIN BİR GÜN BİRİLERİ ÖLÜNCE Mİ ÇÖZÜM BULACAKSINIZ??YA THY GM Sİ ŞİRKETİNİN ÖNÜNE PARK EDEN ARAÇLARI GÖRMÜYOR MU??? SİZ DAHA BU SORUNLARI ÇÖZEMEDİNİZ NEYİN GÜÇBİRLİĞİNİ YAPACAKSINIZ???ARACINI PARK EDİYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000