24 Aralık 2014, Çarşamba 14:30:03

AHL'DE ATCO'LARA DİYAFRAM AYARI!

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği organizasyonuyla Atatürk Havalimanı’nda görev yapan kontrolörler Cihan Ünal ile Diksiyon Eğitimi’nde buluştu.
  • Rus pilotlara da lazim=)
  • Sirkete kar getirmek icin demissinde sen ucagin emniyetini sagliyorsan pilotta o ucagi kullaniyor.Ayrica ben pilot degilim sadece dusunce bu.Konu saygi sadece,meslek ayrimi degil sevgili atco.
  • Bence çok güzel bir girişim. Uygulamayı kutluyorum.
  • oncelikle havada yuzlerce kisi tasiyan kutsal meslek sahibi pilotlarimiza saygili bir sekilde konusmayi ogrensinler o yeterlidir.Atco olman bir pilottan ustun olacagin anlamina gelmez.Misal olarak bir kac sene onceki kayitlara dusen konusmalar..
  • İstanbuldaki atc arkadaslarımın çoğunun Diksiyonları çok güzel ve başarılılar. İkisi hariç bir abla ve genc bir kuleci erkek ikiside adam döver gibi konuşuyor.
  • Çok faydalı ve başarılı .. Neyi nasıl söylediğiniz be karşı tarafın anlamasını sağlamak frekans kirliliğini ve "say again"leri azaltır.bu konuda Almanlar süper.Sanki hep aynı adam konuşuyormuş gibi entoneleri son derece standardize.
  • Ya birisi mugeye insan gibi konusmasini ve insanla konustugunu ogretsin yeter..

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) düzenlediği ‘Cihan Ünal ile Diksiyon-Güzel ve Etkili Konuşma Eğitim Programı’ Atatürk Havalimanı’nda bugün başladı.

Ünlü oyuncu Cihan Ünal, hava trafik kontrolörlerine diyaframın diksiyon ve etkili konuşmada son derece önemli olduğunu vurguladı. Ünal, diyaframın yapısından bahsederek hava trafik kontrolörlerinde bu özelliği geliştirmek ve ortaya çıkarmak için çalışacaklarını ifade etti.

3 saat süren ve oldukça eğlenceli geçen eğitim programının ilkine TAV Havalimanları ev sahipliği yaptı.

Program ile hava trafik kontrolörlerinin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak hedefleniyor. Hava trafik hizmetinin bir aracı olan mikrofonu dolayısıyla frekansı etkin kullanarak hizmet kalitesini artırmak programın temel amaçlarının başında geliyor.





















AHL'DE ATCO'LARA DİYAFRAM AYARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rus pilotlara da lazim=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saygi ~ 9 yıl önce
Sirkete kar getirmek icin demissinde sen ucagin emniyetini sagliyorsan pilotta o ucagi kullaniyor.Ayrica ben pilot degilim sadece dusunce bu.Konu saygi sadece,meslek ayrimi degil sevgili atco.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 9 yıl önce
her konuda bir fikriniz var. Tebrik ederim :)
Eng73 ~ 9 yıl önce
Bence çok güzel bir girişim. Uygulamayı kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saygi ~ 9 yıl önce
oncelikle havada yuzlerce kisi tasiyan kutsal meslek sahibi pilotlarimiza saygili bir sekilde konusmayi ogrensinler o yeterlidir.Atco olman bir pilottan ustun olacagin anlamina gelmez.Misal olarak bir kac sene onceki kayitlara dusen konusmalar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 9 yıl önce
pilotun da üstün olacağı anlamına gelmez.o senin emniyetin işin çabalıyor.sen şirketine kar getirmek için.think about it!
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
İstanbuldaki atc arkadaslarımın çoğunun Diksiyonları çok güzel ve başarılılar. İkisi hariç bir abla ve genc bir kuleci erkek ikiside adam döver gibi konuşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çok faydalı ve başarılı .. Neyi nasıl söylediğiniz be karşı tarafın anlamasını sağlamak frekans kirliliğini ve "say again"leri azaltır.bu konuda Almanlar süper.Sanki hep aynı adam konuşuyormuş gibi entoneleri son derece standardize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muge ~ 9 yıl önce
Ya birisi mugeye insan gibi konusmasini ve insanla konustugunu ogretsin yeter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000