23 Nisan 2015, Perşembe 15:40:28

AHL ÜZERİNDE UÇAĞA YILDIRIM ÇARPTI

İstanbul'da kötü hava şartları pilotlar için zaman zaman sıkıntılı anlara yol açarken, bir pilot uçağına yıldırım isabet ettiğini ancak herhangi bir sorunun olmadığını anons etti.
  • İyi ki birşey olmamış.
  • Yapılan araştırmalara göre yıldırım uçakların en fazla burun ve kanatlarına isabet ediyor. Özel paratoner sistemlerin bulunduğu uçak gövdesinde kullanılan alüminyumun yüksek iletkenliği sayesinde yıldırımın elektrik yükü uçağın her tarafına yayılarak hızla dağılıyor. 1. Araştırmayı kim yapmış ve hangi kaynaklara dayanarak bu bilgiyi paylaşıyorsunuz ? 2.Özel paratoner sistemi derken ??? Uçaklarda yıldırıma karşı bir sistem yoktur. Uçaklarda sadece bonding sistemi ve kompozit parçaların üzerinde yıldırım önleyici ince bir metal tabaka vardır yıldırım önleyici olarak. Ayrıca paratoner diye adlandırılan kanat uclarında ve yatay stablizer da bulunan bu parçalar sürtünmeden dolayı oluşan elektriklenmeyi havaya bırakmaya yarar yıldırımla bir alakası yoktur. Ayrıca faraday kanununa göre uçak dizayn edildiği için bizi yıldırım çarpmaz uçarkene bilgilerinize :)
  • Tamam da bisey olmadığını nereden biliyor pilot disini mi Gördü uçağın .faraday kafesi bir tur paratoner dir.
  • Arkadaşlar pilotlar olumsuz hava hadiselerini trafik kontrol birimlerine bildirirler Buda hava durumu konusunda oluşturulan bilgilerin diğer pilotlar için faydalı ve olumlu bir şekilde kullanılmasını sağlar.bu Durum trafik Ünitesi'ne bildirilmiş olup yolcuya anons olarak söylenmemiştir.konular hakkında bilgi sahibi ve karar verme yetkisi olmayan insanların herşeyi bilmemesi gerekir.bırakın herkez işini yapsın.
  • Beyinless insanlar yine yorum yapmıs yok pılot boyle yok pılot soyle diye :) varmı diceğin yıldırım carptı devam ediyor pilot indirmiyor uçagi sanane pilot o değilmi korktuysan atla uçaktan yada kes sesini otur adam akıllı yada hiç binme uçağa yıldırım carpcak diye hadi ikileyin :)
  • Sene 94 veya 95, İzmir'den İstanbul'a gece son uçak, Kalkışta B727 uçağımıza yıldırım çarptı. Işıklar yandı söndü. Pilotumuz anons bile yapmadı, İstanbul'a devam ettik. Yıldırım çarptığını hostesten öğrendik. Demek ki, o uçakta FO olan pilot, dünkü uçağın kaptanı olmalı. Öyle öğrenmiş. :)
  • cahillik diz boyu sen anca bu yalan haberlerle sıkma başları kandırırsın. zaten herkes koyun olmuş ülkede
  • Faraday kafesi olmasin o paratoner
  • Özel paratoner sistemimi varmış:) baz istasyonda varmı kanuna uygun?:)
  • Allah korusun

İstanbul'da kötü hava şartları pilotlar için zaman zaman sıkıntılı anlara yol açarken, bir pilot uçağına yıldırım isabet ettiğini ancak herhangi bir sorunun olmadığını anons etti.

Kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar pilotlara da zor anlar yaşatıyor. Pilotlar elektrik yüklü bulutlara yakalanmamak için dikkat ederken, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrolörü'ne bir uçağın pilotunun "Yıldırım çarpması oldu. Herhangi bir sorun yok yalnız, devam ediyoruz şu şekilde" anonsu yapması dikkat çekti.

Yapılan araştırmalara göre yıldırım uçakların en fazla burun ve kanatlarına isabet ediyor. Özel paratoner sistemlerin bulunduğu uçak gövdesinde kullanılan alüminyumun yüksek iletkenliği sayesinde yıldırımın elektrik yükü uçağın her tarafına yayılarak hızla dağılıyor.

AHL ÜZERİNDE UÇAĞA YILDIRIM ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İyi ki birşey olmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bonding ~ 9 yıl önce
Yapılan araştırmalara göre yıldırım uçakların en fazla burun ve kanatlarına isabet ediyor. Özel paratoner sistemlerin bulunduğu uçak gövdesinde kullanılan alüminyumun yüksek iletkenliği sayesinde yıldırımın elektrik yükü uçağın her tarafına yayılarak hızla dağılıyor. 1. Araştırmayı kim yapmış ve hangi kaynaklara dayanarak bu bilgiyi paylaşıyorsunuz ? 2.Özel paratoner sistemi derken ??? Uçaklarda yıldırıma karşı bir sistem yoktur. Uçaklarda sadece bonding sistemi ve kompozit parçaların üzerinde yıldırım önleyici ince bir metal tabaka vardır yıldırım önleyici olarak. Ayrıca paratoner diye adlandırılan kanat uclarında ve yatay stablizer da bulunan bu parçalar sürtünmeden dolayı oluşan elektriklenmeyi havaya bırakmaya yarar yıldırımla bir alakası yoktur. Ayrıca faraday kanununa göre uçak dizayn edildiği için bizi yıldırım çarpmaz uçarkene bilgilerinize :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tamam da bisey olmadığını nereden biliyor pilot disini mi Gördü uçağın .faraday kafesi bir tur paratoner dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar pilotlar olumsuz hava hadiselerini trafik kontrol birimlerine bildirirler Buda hava durumu konusunda oluşturulan bilgilerin diğer pilotlar için faydalı ve olumlu bir şekilde kullanılmasını sağlar.bu Durum trafik Ünitesi'ne bildirilmiş olup yolcuya anons olarak söylenmemiştir.konular hakkında bilgi sahibi ve karar verme yetkisi olmayan insanların herşeyi bilmemesi gerekir.bırakın herkez işini yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beyinless insanlar yine yorum yapmıs yok pılot boyle yok pılot soyle diye :) varmı diceğin yıldırım carptı devam ediyor pilot indirmiyor uçagi sanane pilot o değilmi korktuysan atla uçaktan yada kes sesini otur adam akıllı yada hiç binme uçağa yıldırım carpcak diye hadi ikileyin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu Ahmet ~ 9 yıl önce
Sene 94 veya 95, İzmir'den İstanbul'a gece son uçak, Kalkışta B727 uçağımıza yıldırım çarptı. Işıklar yandı söndü. Pilotumuz anons bile yapmadı, İstanbul'a devam ettik. Yıldırım çarptığını hostesten öğrendik. Demek ki, o uçakta FO olan pilot, dünkü uçağın kaptanı olmalı. Öyle öğrenmiş. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ahmete ~ 9 yıl önce
karar ver ahmet....94 mü 95 mi.... arada bir sene var....hayır o değil ben gerildim şimdi....ortası olamazmı...Veya üstü....kaça olur ...son ne olur....ooof of
34 ~ 9 yıl önce
cahillik diz boyu sen anca bu yalan haberlerle sıkma başları kandırırsın. zaten herkes koyun olmuş ülkede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Faraday kafesi olmasin o paratoner

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Özel paratoner sistemimi varmış:) baz istasyonda varmı kanuna uygun?:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000