07 Şubat 2009, Cumartesi 08:01:47

Afyonkarahisar'a uçak istiyorlar

Emekli Albay İsmail Özdilek, Afyonkarahisar'daki NATO'ya ait askeri havaalanının 6 milyon dolarlık bir kaynak ile sivil uçuşlara açılabileceğini bildirdi.
  • afyon askeri meydanın açılmasını istiyorlar, vede eskişehir yerine belçikadan gelen emirdağlıların afyon yerine eskişehire inmeyi tercih ettiklerini göz ardımı ediyor desti travel yetkilileri bilmiyorum. ne kadar emirdağlı ile konuşsam çoğunluğu eskişehir'de yaşadığı için eskişehir'e inmekten son derece memnun... Ayrıca Afyon ilinin yolcu potensiyelininde çok fazla olduğunu sanmıyorum...
  • Afyonkarahisar ucuslarının baslamasını ben ve buradaki tüm arkadaşlar sonuna kadar destekliyoruz. Eskişehir seferlerindeki yolcu sayısınıda! çok iyi biliyoruz. Afyonkarahisar seferleri başlarsa Eskişehire giden yolcu sayısıdan daha fazla olacagina kesinlikle eminiz Saygılar...
  • Uşakta kullanılan bir meydan var.Afyonda da bir meydan var belki düzenleme gerekiyordur.Konya da var,ısparta da var,eskişehirde var.Bunlar hep kullanılan meydanlar.Şimdi bu kadar yer varken ve Kütahya bunlara 50-90 km mesafe de iken altıntaş civarlarında meydan yeri aramanın ve buraya milyonlarca lira masraf yapmanın alemi varmıdır merak ediyorum.Bilen varsa cevaplasın.Bizde öğrenelim.Bu işler geçmişte arabın yağı hesabıydı artık öyle olmasın lütfen.
  • Çorlu da olduğu gibi milyonlarca dolar harcayarak yeni bir meydan açmak yerine askeri meydanın sivil kullanıma açılmasını mantıklı buluyor ve destekliyorum.

Buradaki askeri havalanının Türkiye'nin en modern havaalanı olduğunu aktaran Özdilek, böyle bir havaalanı varken yeni bir havaalanı yapmaya gerek olmadığını savundu. Altıntaş'a yapılacak bölgesel Zafer Havaalanı'nın 600 milyon dolara mal olacağını dile getiren Albay Özdilek, Afyonkarahisar'a yararlı olması için askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması gerektiğini kaydetti.

MAHKEME DEVAM EDİYOR

Özdilek, Belçika'nın Brüksel şehrinde faaliyet gösteren Desti Travel Turizm'in sahipleri Aydın ve İskender Tekin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Özdilek, Altıntaş ilçesine yapılacak olan bölgesel havaalanı konusunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdığını ve mahkemenin devam ettiğini bildirdi. Mahkeme devam ederken Altıntaş'a yapılacak havaalanının inşaatına başlanamayacağını ifade eden Özdilek, buraya bir çivi dahi çakılması durumunda Ulaştırma Bakanı'nın 'Devleti zarara uğratmaktan' dolayı Yüce Divan'da yargılanacağını iddia etti. Yıllardır askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması için mücadele verdiğini belirten Özdilek, buranın sivil uçuşlara açılmaması nedeniyle günlük 1 milyon dolar kayba uğradığını, Altıntaş sevdasının Afyonkarahisar'ın kalbine giden damarları tıkamadığını söyledi.

AFYONKARAHİSAR'A GELENLER ESKİŞEHİR'E İNİYOR

Belçika'dan Türkiye'ye yıllık 10 binin üzerinde yolcu gönderdiklerini dile getiren Desti Travel Turizm'in sahibi Aydın Tekin, Belçika'da binlerce Afyonkarahisarlı yaşadığını ve bu insanları uçak ile direkt Afyonkarahisar'a uçurmak istediklerini söyledi. Afyonlu olarak şehre ellerinden gelen her türlü desteği yapacaklarını dile getiren Tekin, "Şu anda Belçika'dan Afyonkarahisar'a gelenler Eskişehir'e iniyor. Biz bu uçuşların Afyonkarahisar'a olması ve askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması için çok mücadele verdik. Uçuşların direkt Afyon'a olmasının şehre büyük katkıları olacaktır." diye konuştu.

Afyonkarahisar'a uçak istiyorlar

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
afyon askeri meydanın açılmasını istiyorlar, vede eskişehir yerine belçikadan gelen emirdağlıların afyon yerine eskişehire inmeyi tercih ettiklerini göz ardımı ediyor desti travel yetkilileri bilmiyorum. ne kadar emirdağlı ile konuşsam çoğunluğu eskişehir'de yaşadığı için eskişehir'e inmekten son derece memnun... Ayrıca Afyon ilinin yolcu potensiyelininde çok fazla olduğunu sanmıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Afyonkarahisar ucuslarının baslamasını ben ve buradaki tüm arkadaşlar sonuna kadar destekliyoruz. Eskişehir seferlerindeki yolcu sayısınıda! çok iyi biliyoruz. Afyonkarahisar seferleri başlarsa Eskişehire giden yolcu sayısıdan daha fazla olacagina kesinlikle eminiz Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uşakta kullanılan bir meydan var.Afyonda da bir meydan var belki düzenleme gerekiyordur.Konya da var,ısparta da var,eskişehirde var.Bunlar hep kullanılan meydanlar.Şimdi bu kadar yer varken ve Kütahya bunlara 50-90 km mesafe de iken altıntaş civarlarında meydan yeri aramanın ve buraya milyonlarca lira masraf yapmanın alemi varmıdır merak ediyorum.Bilen varsa cevaplasın.Bizde öğrenelim.Bu işler geçmişte arabın yağı hesabıydı artık öyle olmasın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çorlu da olduğu gibi milyonlarca dolar harcayarak yeni bir meydan açmak yerine askeri meydanın sivil kullanıma açılmasını mantıklı buluyor ve destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000