19 Haziran 2015, Cuma 14:49:27

'Afrika yeni Çin olacak'

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları'nın şimdiye kadar elde ettiği başarıyı ve gelecek planlarını Alman Der Spiegel dergisine anlattı.
  • Afrikayı fransız ve ingilizler sömürdükten sonra arta kalanları da siz sömürmek istiyosunuz herhalde?
  • TEMEL BEY AFRİKA YA HER GÜN UÇMAKLA VE FREKANSLARI ARTIRARAK BU KIT'A DA ORTA TABAKADAKİ HALKIN OLUŞMASINI SAĞLADIKLARINI ( KATKIDA BULUNDUKLARINI ) SÖYLEMİŞLERDİ. BANA KALIRSA AFRİKA KIT'ASININ TAM ORTA NOKTASINA ONUN BÜYÜK BİR HEYKELİNİ DİKECEKLER. HAYATININ PROJESİNDEN BEKLENTİSİ HERHALDE BU DUR ? KOMİK ADAM.
  • Tam Arfika'da sıtma yüzünden ailemizden bir can gitmişken, bu demeci vermenin de tam sırasıymış doğrusu bravo. Sıtma zararlı değil, sinekten geçiyor, ama bulaştı mı öldürür değil mi =????
  • Afrikayı övül duruyorsunuz ya Sayın Kotil , lütfen siz , yakınlarınız ve size bu konu da destek verenler gidip 1 hafta falan kalınız Lagos'ta. Ama önlem olarak verdiğiniz sinek ilacı ve dezenfektanla gidin sadece. Başka ne bir ilaç ne bir önlem alın... Allah rahmet eylesin arkadaşımıza... Bu da ek bilgi olsun herkes mi hastalanıyor gibi yorum yapanlara: Emin olun Selda tek hastalanan değil ! Şanslı olup sıtmadan kurtulan kabin ekibi arkadaşlarımız var. Medyaya yansıtılmayan üstü kapatılan vakalar da var. Ölümden dönüp yoğun bakımda yatanlar var! Tek sorun sıtma değil! Mers , deprem , iç savaş , kolera , ebola..... her yere gidiyoruz....
  • Öncelikle Allah rahmet eylesin amirimize Beçeriksiz yöneticiler ebola malerya sarı humma nın kol gezdiği pislik yuvası İlkel meydanlar tehlikeli meteorolijik şartlar buna ragmenburaya uçarken mutlu basiretsiz kaptanlar Yazıklar olsun hepinize
  • Afrika ve Çin çok alakasız iki benzetme. Çin'in 5000 yıllık devlet ve sosyal yasam kültürü var, bir medeniyet. Afrika 100 yıl sonra bugünün Ortadoğu'su ancak olur. Uff konuşmaya Bile değmez. Bir makaleden okunmuş beyanat gözüküyor. Gelecek 30 yıl Ortadoğu ve uzak doğu trafiğinde. Oradaki payını artır önce
  • Canım sıkıldımı yorumları açıyorum feci eğleniyorum
  • Asaf kaptanın baş sağlığı mesajına Nevin Hn akşama doğru katılmış bulunmaktadır. Muhtemelen yeni haberleri oldu kendilerinin. Çalışanlarına verdikleri değeri bir kez daha net bir şekilde gösterdikleri için bir açıklama zahmetinde bulunmayan ve baş sağlığı vermeyen tüm üst THY yönetimine teşekkür ederiz.
  • Tabi daha da artsın afrika. Afrika süper çünkü. Sağlıkmış önlemmiş boşveeer..dışarısı aday kaynıyo beğenmeyeni koy kapınının önüne, çalışanı düşünüp napıcan Temel'cim atılım yatırım vs bunlar önemli......
  • adamın dibisin. senin başarılı oldugunu çekemeyenler hasetinden çatlıyor :))

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları'nın şimdiye kadar elde ettiği başarıyı ve gelecek planlarını Alman Der Spiegel dergisine anlattı. Uçaklarda "Duty-Free Alışverişe" izin vermeyeceğini belirten Kotil, THY'nin Somali'ye günlük uçuş gerçekleştiren tek havayolu şirketi olduğunu belirterek, "Afrika yeni Çin olacak" dedi.

Alman Der Spiegel dergisi ile röportaj yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları'nın bölgesel bir havayolu şirketiyken, küresel bir oyuncuya nasıl dönüştüğünü anlattı.

THY'nin dünya genelinde 276 noktaya uçtuğunu ve bu alanda dünya birincisi olduğunu dile getiren 55 yaşındaki Kotil, hızlı büyümeye devam edeceklerini vurguladı.

THY'nin bütün çalışanlarıyla çok çalışarak bugünlere geldiğini ifade eden Kotil, hayatının projesinin "Afrika" olduğunu söyledi.

"Afrika yeni Çin olacak" diyen Temel Kotil "Kara Kıta" hakkındaki görüşlerini şu cümlelerle dile getirdi: "Hayatımın projesi Afrika'dır. Afrika gelecek demek. Afrika yeni Çin olacak. Avrupa'nın hemen yanıbaşındaki cennet olacaktır. 1.2 milyar nüfusu ve Çin'den daha zengin yeraltı kaynaklarıyla herkes için büyük bir şans barındırıyor. Ama çoğu hala bu potansiyeli kavrayamadı. Angola'nın başkenti Luanda'yı biliyor musunuz? Dünyanın en iyi kahvesi burada yetişir. Ya da Somali'nin başkenti Mogadişu? Bütün bir yıl dünyanın en güzel mango ve karpuzu burada yetişir."

Afrika kıtasında hızla bir orta sınıf oluştuğunu dile getiren Kotil, THY'nin Somali'ye günlük uçuş gerçekleştiren tek uluslararası havayolu şirketi olduğunu hatırlattı. Bir Türk şirketin Somali'de çok güzel bir havalimanı inşa ettiğini ifade eden Kotil, gün geçtikçe daha çok işadamının bu ülkeye ya da diğer Afrika ülkelerine ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi.

"ÇİN, SUUDİ ARABİSTAN VE TÜRKİYE POTANSİYELİN FARKINDA"

THY'nin para kazanmak istediğini, Somali benzeri ülkelerde büyük bir potansiyel gördüklerleri için buralara yatırım yapmaya çalıştığını vurgulayan Kotil, Türkiye ile birlikte Çin ve Suudi Arabistan'ın da Afrika kıtasındaki potansiyelin farkında olduğunu belirtti.

Kotil Türk Hava Yolları'nın dünyada en fazla noktaya uçan hava şirketi olduğunu ancak kapasite ve kar oranlarına bakıldığında dünyada 13'üncü sırada yer aldığını belirterek, bunun değişmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.

"DUTY FREE ALIŞVERİŞE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türk Hava Yolları'nın uçaklarında "Duty Free Alışverişe" izin vermeyeceğini de söyleyen Temel Kotil, "Biz misafirlerimizin rahat etmesini ve kendisine hizmet eden çalışanlarımızı, satış yapan insanlar olarak görmesini istemiyoruz. Kahve ya da içecek satarak da para kazanacağımıza inanmıyoruz. 2009'daki krizde biz yolcularımıza ikram ettiğimiz yiyecek ve içeceğin miktarını ve kalitesini arttırdık. Misafirlerimizin bizi böyle hatırlamasını istiyoruz" şeklinde konuştu. (ntv)

'Afrika yeni Çin olacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Guest ~ 9 yıl önce
Afrikayı fransız ve ingilizler sömürdükten sonra arta kalanları da siz sömürmek istiyosunuz herhalde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇUŞLARI ARTIRMA ~ 9 yıl önce
TEMEL BEY AFRİKA YA HER GÜN UÇMAKLA VE FREKANSLARI ARTIRARAK BU KIT'A DA ORTA TABAKADAKİ HALKIN OLUŞMASINI SAĞLADIKLARINI ( KATKIDA BULUNDUKLARINI ) SÖYLEMİŞLERDİ. BANA KALIRSA AFRİKA KIT'ASININ TAM ORTA NOKTASINA ONUN BÜYÜK BİR HEYKELİNİ DİKECEKLER. HAYATININ PROJESİNDEN BEKLENTİSİ HERHALDE BU DUR ? KOMİK ADAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendis ~ 9 yıl önce
Tam Arfika'da sıtma yüzünden ailemizden bir can gitmişken, bu demeci vermenin de tam sırasıymış doğrusu bravo. Sıtma zararlı değil, sinekten geçiyor, ama bulaştı mı öldürür değil mi =????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 9 yıl önce
Afrikayı övül duruyorsunuz ya Sayın Kotil , lütfen siz , yakınlarınız ve size bu konu da destek verenler gidip 1 hafta falan kalınız Lagos'ta. Ama önlem olarak verdiğiniz sinek ilacı ve dezenfektanla gidin sadece. Başka ne bir ilaç ne bir önlem alın... Allah rahmet eylesin arkadaşımıza... Bu da ek bilgi olsun herkes mi hastalanıyor gibi yorum yapanlara: Emin olun Selda tek hastalanan değil ! Şanslı olup sıtmadan kurtulan kabin ekibi arkadaşlarımız var. Medyaya yansıtılmayan üstü kapatılan vakalar da var. Ölümden dönüp yoğun bakımda yatanlar var! Tek sorun sıtma değil! Mers , deprem , iç savaş , kolera , ebola..... her yere gidiyoruz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B 739 ~ 9 yıl önce
Öncelikle Allah rahmet eylesin amirimize Beçeriksiz yöneticiler ebola malerya sarı humma nın kol gezdiği pislik yuvası İlkel meydanlar tehlikeli meteorolijik şartlar buna ragmenburaya uçarken mutlu basiretsiz kaptanlar Yazıklar olsun hepinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
basiretsiz kaptan derken? ~ 9 yıl önce
Calisanlara istikhamet ya da teknik yeterlilik onayi alarak mi seciliyor bu route zannediyorsun da basiretsiz diyorsun
basiretsiz ? ~ 9 yıl önce
kabinin uçtuğu yere kokpitte uçuyor bunu unutmayalım !!
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Afrika ve Çin çok alakasız iki benzetme. Çin'in 5000 yıllık devlet ve sosyal yasam kültürü var, bir medeniyet. Afrika 100 yıl sonra bugünün Ortadoğu'su ancak olur. Uff konuşmaya Bile değmez. Bir makaleden okunmuş beyanat gözüküyor. Gelecek 30 yıl Ortadoğu ve uzak doğu trafiğinde. Oradaki payını artır önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Canım sıkıldımı yorumları açıyorum feci eğleniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Asaf kaptanın baş sağlığı mesajına Nevin Hn akşama doğru katılmış bulunmaktadır. Muhtemelen yeni haberleri oldu kendilerinin. Çalışanlarına verdikleri değeri bir kez daha net bir şekilde gösterdikleri için bir açıklama zahmetinde bulunmayan ve baş sağlığı vermeyen tüm üst THY yönetimine teşekkür ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdfg ~ 9 yıl önce
Tabi daha da artsın afrika. Afrika süper çünkü. Sağlıkmış önlemmiş boşveeer..dışarısı aday kaynıyo beğenmeyeni koy kapınının önüne, çalışanı düşünüp napıcan Temel'cim atılım yatırım vs bunlar önemli......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adamın dibi ~ 9 yıl önce
adamın dibisin. senin başarılı oldugunu çekemeyenler hasetinden çatlıyor :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dip ~ 9 yıl önce
Evet adamlık dibe vurmuş
Dibi ~ 9 yıl önce
Dikkat et bebek dibiyle köküyle çok oynama ısırır huyludur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000