23 Şubat 2017, Perşembe 10:06:28

Aeroflot'tan tartışmaları karar!

Rusya'nın ulusal hava yolu şirketi Aeroflot'un 400 kadar kadın çalışanını yaşlı, şişman ve çirkin olduğu gerekçesiyle prestijli hatlarda uçmaktan men ettiği iddia edildi.
  • Rusya'da 46 beden üstü kadın mı varmış???
  • aferin aeroflot. seni kimse tutamaz
  • Bu işin fıtratında da bu var 50 yaşında yaşlı saçına aklar düşmüş kilolu kadının işi ne kocasını da alsın gitsin aeroflota helal olsun işi çözmüş akillanmislar TK AF BA LH 8Q Aeroflottan ders alırlar umarım
  • ya cirkin olmak anlasilabilir birsey Allah vergisi, bakimli olursunuz, kulturlu olursunuz olur biter ama suratsizlik baska birsey, bence Turk kadininin en buyuk sorunu guleryuz eksikligi, yani cilve, kadin erkek iliskilerinde de, hayatin icinde de insani insan yapan guleryuzdur bence, unutmayin ne kadar az gulerseniz o kadar delirmissinizdir, ucmak zaten deli isi daha fazla delilige ne gerek var, gulun yahu gulun, etrafinizdaki insanlarin gozune bakin, korkmayin kimse sizi yemez.
  • Dünyada kadınları hemen her ticarerin ön planında görmekteyiz. Hal böyle iken bu konu bence tartışmaya açık değil. Adamlar ticaret yapıyor. O şirket sizin olsa teyzelerden oluşan kabin ekibi mi kuracaksınız ? Empati lütfen . Ticaretten anlamıyorsanız o zaman onu öğrenin evvela.
  • Rusya da "çirkin kadın yoktur." "Az votka vardır"
  • Aeroflot ve kurumun alt firmaları kadar kötü hostesler yok işleri güçleri festçılık çok az 1-2 tane bile içki içseniz gelip sizi rahatsız ediyor sinirlendirip olay çıkmasını sağlıyorlar Çünkü Rusya'da alkol çok sıkı sıfıt tölarans Biliyorum kural şart ama adamlar işi gücü bırakıp pislik çıkarıyorlar neyse ki bizimkiler şişman olmasada kötüniyetli değiller
  • thy hosteslerı güzel...nesi cirkin.Çirkin kadın görmemişsiniz?
  • Allah'tan THY böyle bişey yapmıyor yoksa uçuracak km kalmaz.
  • Yahu ben bu kabin memurlugunda bu kadar da fiziksel görünüşe gore değerlendirme yapılmasını anlamıyorum.Yani tabiki 150 boy, 85 kilo bir kişi için demiyorum bunu zira işin gereği fiziksel olarak uçağa ve çalışma temposuna uygun olman gerekiyor.. Bu derece ince eleyip sık dokumak? Kabin memuru mu pazarlanıyor yoksa uçuş mu? Hem aşağılayıcı hem de insanları işinden edebilecek konular bunlar.. ozellile de fiziksel gorunus (çirkinlik) insanların elinde olmayan birsey, dolaysı ile onları bu krikterden elemek çok insafcızca geliyor.

Rusya'nın ulusal hava yolu şirketi Aeroflot'un 400 kadar kadın çalışanını yaşlı, şişman ve çirkin olduğu gerekçesiyle prestijli hatlarda uçmaktan men ettiği iddia edildi.

400 kadar öfkeli kadın kabin ekibi çalışanı Rus hava yolu şirketi Aeroflot'un kendilerine yalnızca genç ve zayıf çalışanların yurtdışı seferlerinde hizmet vereceğini açıkladığını iddia etti.

Yurtdışı seferlerinde çalışmaktan men edilen kadın çalışanlardan Yevgenia Magurina şirketin sadece genç ve zayıf çalışanlarının uluslararası uçuşlarda yer alabileceğini söylediğini belirtti. Bir başka kadın çalışan da hava yolu şirketinin kendilerini inek gibi tarttığını söyledi. Bir grup öfkeli kadın kabin ekibi çalışanı Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'e durumu açıklayan bir yazı gönderdi.

Kendilerini Rusça'da yaşlı, şişman ve çirkin kısaltması olarak kullanılan STS olarak adlandıran kadın kabin ekibi çalışanları yurtdışı uçuşlarda görevlendirilmediklerini bunun yerine rağbet görmeyen iç hat uçuş rotalarında görev aldıklarını söyledi. Yurtdışı uçuşlarında görevlendirilmeyen tecrübeli kadın kabin ekibi çalışanları için bu durum konaklamalı uçuşlarda görev almamak yani daha az para kazanmak anlamına geliyor.

Yevgenia Magurina 15 yıldır uçuşlarda görev aldığını ve yurtdışı uçuşlarda kıdemli kabin mürettebatı olarak çalıştığını fakat beden ölçüsü yeni konulan kurallara uymadığı için Ağustos ayından bu yana sadece iç hat uçuşlarda uçtuğunu belirtiyor. Tüm kadın kabin ekibinin topluca fotoğraflandığını ve ölçüldüğünü, hatta bazılarının tartıldığını söyleyen Magurina bu uygulamanın şirketin yeniden markalaşma adı altında yapıldığını ve hayatının Ağustos ayında aniden değiştiğini ifade ediyor.

Verilere göre 400 kadar kadın kabin ekibi çalışanı yeni düzenlemeler dolayısıyla mağdur edildi.

Magurina ayrıca 40 yaş üzeri ve 46 bedenden daha büyük giyinen her çalışanın yurtdışı uçuşlarından men edildiğini, uzun süredir Sibirya gibi hareket saati gece geç ya da Sabah çok erken olan uçuşlarda görev aldığını ve bu yüzden uyku düzeninin alt üst olduğunu, bu durumun sebebini sorduğunda oyunun yeni kuralları olduğu ve 48 beden olduğu için yurtdışı uçuşlarda görevlendirilmediği cevabını aldığını sözlerine ekledi.

Kabin çalışanlarını temsil eden işçi sendikası birliği başkanı Igor Deldyuzhov yaş ve dış görünüş içerikli çok sayıda şikayet aldıklarını fakat işini kaybetme korkusu yüzünden hava yolu şirketi çalışanlarının mahkemeye başvurmadığını söyledi.

Kadın kabin ekibi çalışanlarının yurtdışı uçuşlarda görev alabilmek ve daha çok para kazanabilmek için zayıflamaya çalıştığını belirten 42 yaşındaki kadın kabin mürettebat Natalia hosteslerin yeni kriterlere uyum sağlayabilmek için ölçüm odasında açlıktan bayıldığını, kriterlere uyumlu olsalar dahi ABD ve Dominik Cumhuriyeti uçuşlarına yaşlı oldukları için kabul edilmediklerini ve çalışanların inek gibi tartılarak gururlarının incindiğini sözlerine ekliyor.

Aeroflot'tan tartışmaları karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Şok oldum! ~ 7 yıl önce
Rusya'da 46 beden üstü kadın mı varmış???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal ~ 7 yıl önce
aferin aeroflot. seni kimse tutamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 7 yıl önce
Bu işin fıtratında da bu var 50 yaşında yaşlı saçına aklar düşmüş kilolu kadının işi ne kocasını da alsın gitsin aeroflota helal olsun işi çözmüş akillanmislar TK AF BA LH 8Q Aeroflottan ders alırlar umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 7 yıl önce
ya cirkin olmak anlasilabilir birsey Allah vergisi, bakimli olursunuz, kulturlu olursunuz olur biter ama suratsizlik baska birsey, bence Turk kadininin en buyuk sorunu guleryuz eksikligi, yani cilve, kadin erkek iliskilerinde de, hayatin icinde de insani insan yapan guleryuzdur bence, unutmayin ne kadar az gulerseniz o kadar delirmissinizdir, ucmak zaten deli isi daha fazla delilige ne gerek var, gulun yahu gulun, etrafinizdaki insanlarin gozune bakin, korkmayin kimse sizi yemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyby ~ 7 yıl önce
çok doğru tespit:)
İyi diyorsun da ~ 7 yıl önce
Türkiye'de kadın olmak kadar zor bir şey var mı? Tabiki güler yüzlü olmak zorunda ama bi tık fazlasında numarasını vereni mi ararsın sarkıntılık edeni mi?
World ~ 7 yıl önce
Dünyada kadınları hemen her ticarerin ön planında görmekteyiz. Hal böyle iken bu konu bence tartışmaya açık değil. Adamlar ticaret yapıyor. O şirket sizin olsa teyzelerden oluşan kabin ekibi mi kuracaksınız ? Empati lütfen . Ticaretten anlamıyorsanız o zaman onu öğrenin evvela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PEKİ , ~ 7 yıl önce
Bu teyzeler işe başladıklarında teyze ise haklısınız ama genç kız iseler her sey normal ve tartışmaya açık olmalı. yaşı kırka gelmış ve 20 senedir çalışan kişi ile 20 yaşındaki kişiyi mukayese edersek 40 yaşındakinin kişisel hakkı ne olacak. SİZ VE BİZ YAŞLANMIYORMUYUZ VE BEDEN OLÇÜLERİMİZ HEP AYNIMI ? MÜMKÜN DEĞİL.
Çirkin kadın ~ 7 yıl önce
Rusya da "çirkin kadın yoktur." "Az votka vardır"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ведат ~ 7 yıl önce
Aeroflot ve kurumun alt firmaları kadar kötü hostesler yok işleri güçleri festçılık çok az 1-2 tane bile içki içseniz gelip sizi rahatsız ediyor sinirlendirip olay çıkmasını sağlıyorlar Çünkü Rusya'da alkol çok sıkı sıfıt tölarans Biliyorum kural şart ama adamlar işi gücü bırakıp pislik çıkarıyorlar neyse ki bizimkiler şişman olmasada kötüniyetli değiller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 7 yıl önce
thy hosteslerı güzel...nesi cirkin.Çirkin kadın görmemişsiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 7 yıl önce
Allah'tan THY böyle bişey yapmıyor yoksa uçuracak km kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
hahahah...
Valla dogru ~ 7 yıl önce
Haaaaa-:)
yanlış ~ 7 yıl önce
Yahu ben bu kabin memurlugunda bu kadar da fiziksel görünüşe gore değerlendirme yapılmasını anlamıyorum.Yani tabiki 150 boy, 85 kilo bir kişi için demiyorum bunu zira işin gereği fiziksel olarak uçağa ve çalışma temposuna uygun olman gerekiyor.. Bu derece ince eleyip sık dokumak? Kabin memuru mu pazarlanıyor yoksa uçuş mu? Hem aşağılayıcı hem de insanları işinden edebilecek konular bunlar.. ozellile de fiziksel gorunus (çirkinlik) insanların elinde olmayan birsey, dolaysı ile onları bu krikterden elemek çok insafcızca geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MONOTON VATNDAS ~ 7 yıl önce
ULA ANKRA KONYA ARASI YAPIP DURUYRSUN HERHALDE HAFTADAD 10 12 SAT YOLCULUK YAPTA GOR ONCA SI STRES UZUN YOLUN ARASINDA BRIDFE TOMBULLARI SURATSIZLARLA MUHATAP OLMAK EBENE SOYLEDE MANKENLERI TEYZELERINDEN SECSIN HER MESLEGIN BIR DUSTURU YOLU YORDAMI VAR ULKENIN YUZLERIDE O ULKEYE ADIMINI ATMADAN ONCE GORDUGU YUZLERDIR. EVE HER MALIN BIR ALICI VARDIR AMA BUNLAR HAVADA OLMAMALI YERDE BELKI
EVET YA ~ 7 yıl önce
SEN BIR MANKENLIK OKULA ACTA BUTUN TEYZELERINI ABLALRINI YERLESTIR ORAYA OGLUM HER ISIN HER MESLEGIN BIR RACONU VARDIR
EVET YA ya ~ 7 yıl önce
Kabin memuru olmanın raconu güzellik değildir. Racon uydurmayın kendi kafanızdan. Ona bakarsan buraya da mantıklı insanların yazması gerekir ama uygulaması zor oluyor biraz :)
evt ya'ya ~ 7 yıl önce
o zaman sen de racona uy ve Turkce yazmayı ogren once :D "okulu acta" nedir ya? "okulu ac da" dicen..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000