18 Ocak 2015, Pazar 13:20:30

AEGEAN'DAN KIBRIS ÇIKARMASI

Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın kapanmasının ardından, Güney Kıbrıs’ın havacılık sektörüne girmeye çalışan Yunan Aegean Airlines şirketi Başkan Yardımcısı Eftihis Vasilakis, sektörde tekelleşme tehlikesi bulunmadığını söyledi.
  • Yapın şu Kıbrısı Vilayet. Herkes kurtulsun.
  • bence gııbrısı havaya ucuralım sorun cozuluverır.
  • Bana destek veren olsun personel ve cok az ufak sermayesi veren tüm sirket kurarız. Teknisyen ve şirketleri uçaklar sıfırdan yeni ve tüm Avrupa ucus. www.aircraftairport.com
  • Bence KTHY yeniden kurulsun ve Rum yolcuları da ECN'dan onlar taşısın.

Haftalık Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, Ryanair’ın Güney Kıbrıs’ın havacılık sektörüne dinamik bir şekilde girmesinin, hali hazırda rekabet olduğunu gösterdiğini dile getiren Vasilakis, Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın hayatta kalamamasının, belirleyici bir gelişmeden ibaret olduğunu, çünkü özel olarak “Kıbrıs’ta” faaliyet göstermekte olan bir şirketin, Avrupa piyasasıyla rekabet etmek için gereken büyüklüğe ulaşmasının mümkün olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Aegean Airlines’ın Güney Kıbrıs’a doğru büyümesinin, genel anlamda şirketin bölgesel bazda gelişmesiyle alakalı olduğunu dile getiren Vasilakis, bir Yunan havayolu şirketinin uzun vadeli kaynaklar taahhüt edebilmesinin, Rum piyasası açısından oldukça olumlu bir perspektiften ibaret olduğunu dile getirdi.

Vasilakis, bir havayolu şirketinin hayatta kalabilmesi için, en az 30–35 uçaklık filoya sahip olması gerektiğini de dile getirdi.

Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın kapanmasının ardından, tek bir havayolu şirketinin yoğun şekilde faaliyette bulunmasına bağlı olarak, bilet fiyatlarının nasıl şekilleneceğine dair yaygın bir endişe bulunduğu sorusuna ise Vasilakis, Güney Kıbrıs’ta 70 havayolu şirketinin faaliyette bulunmakta olduğunu söyledi.

Buna paralel olarak, böyle bir tehlikenin içerisinde saklanabileceği bir iç hat olmadığını ifade eden Vasilakis, dolayısıyla tekelleşmiş bir piyasadan bahsedemeyeceklerini sözlerine ekledi.

“KIBRIS HAVAYOLLARININ PAZAR PAYI İÇİN SAVAŞ”

Gazete başka bir haberinde ise, yabancı havayolu şirketlerinin, Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın pazar payını kapmak için yarışa girdiklerini yazdı.

Bu çerçevede, Aegean Airlines ile Blue Air şirketlerinin, Kıbrıs (Rum) Havayollarının kapanmasından ötürü oluşan boşluğu doldurmak için acele ettiklerini yazan gazete, ucuz biletlerle ilgili olarak, yoğun bir rekabet ortamı oluşmakta olduğunu ekledi.

KIBRIS (RUM) HAVAYOLLARIYLA İLGİLİ ÖNGÖRÜLER

Öte yandan Simerini gazetesinde yer alan bir haberde, dönemin Rum Maliye Bakanının, havayollarının içerisinde bulunduğu kötü ekonomik durumla alakalı olarak, 2012 yılının Şubat ayında Meclis’te yaptığı konuşmada, havayollarındaki sorunun büyüdüğü ve önemli bir sorununun ele alınmasındaki yetersizliğe değindiği belirtildi.

Maliye Bakanlığının 2012 yılından bu yana, havayollarının özelleştirilmesi veya kapanması ikilemini öngördüğünü kaydeden gazete, ancak bazılarının bunu duymadığını, öte yandan şu anki Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in de Meclis’te yaptığı konuşmada, havayollarının içerisinde bulunduğu kötü ekonomik duruma değindiğini ekledi. (Gündemkıbrıs)

AEGEAN'DAN KIBRIS ÇIKARMASI

Yorumlar

Vilayet ~ 9 yıl önce
Yapın şu Kıbrısı Vilayet. Herkes kurtulsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hellas ~ 9 yıl önce
bence gııbrısı havaya ucuralım sorun cozuluverır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bana destek veren olsun personel ve cok az ufak sermayesi veren tüm sirket kurarız. Teknisyen ve şirketleri uçaklar sıfırdan yeni ve tüm Avrupa ucus. www.aircraftairport.com

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KTHY ~ 9 yıl önce
Bence KTHY yeniden kurulsun ve Rum yolcuları da ECN'dan onlar taşısın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000