02 Temmuz 2011, Cumartesi 08:40:42

ADRES: MALLORCA HAVAALANI YOLCU BEKLEME SALONU

Alman vatandaşı mühendis Rene Becker tam 4 yıldır Mallorca havaalanında yaşıyor.
  • pistleri gören bi tarafta bana da yer var mı bey amca?
57 yaşındaki Alman mühendis Rene Becker ‘e uzun bir süredir ev adresi sorulmuyor. Sorulduğu zamansa Becker’in cevabı ” Mallorco adası uluslararası havaalanı, yolcu bekleme salonu, sağ taraf ” şeklinde oluyor.

Eski bir mühendis olan Rene Becker, yaşamını 2007 yılından bu yana Mallorca havaalanında sürdürüyor. Alman vatandaşının evini, yatak olarak kullandığı 3 koltuklu bir bank, dolap olarak kullandığı alışveriş arabası ve mutfağı olan plastik torbalar oluşturuyor.

Mühendislikten havaalanı yaşamına
Havaalanındaki hayatından mutlu olduğunu ve bu ortamın kendisine yattiğini belirten havaalanı sakini, Almanya’da gayet normal bir hayat sürdüğünü ve inşaat mühendisi olarak çalıştığını belirtiyor.

1977 ‘de evlenen Becker’in karısı 11 sene sonra bir arkadaşıyla beraber gittiği tatilden hamile dönünce, Rene Becker’in hayatı tepetaklak olmuş. Parası bitene kadar önce Almanya’da sonrasında ise İspanya’da gezmiş, dolaşmış. Cebindeki son parasıyla 4 sene önce gemiyle Mallorca’ya gelen adam, yalnızlıktan yana hiç bir şikayeti olmadığından havaalanını benimsemiş.

Mallorca havaalanında temizlik ve güvenlik görevlileri, polisler ve turist rehberleri ile dost olan Rene Becker artık kendisini bu havalanının bir parçası olarak görüyor. Güne polislerin odasında duşunu alarak başlayan Rene, atıldığı yerden aldığı gazetesini okuyor ve turistlerden aldığı parayla 2,5 Euro’ya havalanı yemekhanesinde öğle yemeğini yiyor.

Tıpkı Spielberg’ in Terminal filmi gibi
Mallorca havaalanındaki bu durum ünlü yönetmen Steven Spielberg’in, ülkesinde darbe olduğu için New York’un JFK Havaalanı’nda mahsur kalan bir adamın öyküsünü anlattığı “Terminal” filmine benzer bir olaya sahne oluyor.
ADRES: MALLORCA HAVAALANI YOLCU BEKLEME SALONU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
pistleri gören bi tarafta bana da yer var mı bey amca?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000