25 Mart 2012, Pazar 08:29:01

ADI BURSA OLMALI...

Mustafa Esgin Bursa Yenişehir Havaalanı’nın adının Bursa Havaalanı olarak değiştirilmesini istedi...
  • lütfen yeniden bursa diyarbakır hattı açılsın
  • Yenişehir Havalimanının daha işlevsel hale getirilmesi ve uçuş sayılarının arttırılması Bursa için çok önemli. Neden Sabiha Gökçen'e kaysın yolcular. Zaten Sabiha Gökçen'in yeterince yolcusu var. Ayrıca Yenişehir Havaalnı yoluda bölünmüş ve çok düzgün bir yol 40 dk da ulaşabiliyorsunuz. Ülkelerin başkentlerinden direk uçuşlar konmalı. Adının da Bursa olarak değiştirlmesin de bir sakınca görmüyorum.
  • Yenişehir hava alanı olarak bilinen hava alanı gelişmiş güvenlik ve uçuş sistemlerine sahip olmasına rağmen yeteri kadar faal değil peki neden? Yenişehir havalanından kent merkezine ulaşmak 55 dk sürmekte şehir tam tersine batı yönünde büyümekte.. yeni otoyol projesi ile sabiha gökçen alanından bursa 45 dk olacaksa sabiha gökçen bursaya daha yakın olacak.Peki sabiha gökçen daha yakın olacaksa hava alanı neden yenişehire yapıldı? Tarifeli seferler için neden yenişehir seçilmeli? Nasıl aktif olarak kullanılabilir? Bence asıl bu sorulara yanıt aramalılar isim değişmiş değişmemiş en son iş
  • Bence doğru ve yerinde bir teklif. Havaalanının Bursa Havaalanı olarak adlandırılması yuriçi ve yurtddışında algı olarak hem ticari hemde turistik olarak Bursa'yı ön plana çıkaracak ve cazibesini daha da artıracaktır.
  • Kurumlar ismiyle yaşar. Neden olmasın Bursa mı büyük Yenişehir mi? Tabiki Nursa olsun. Hem Yenişehir kazansın hemde Bursa. Hangi isimle anıldığı tabiki önemli...
  • arkadaşım şaka yapmıyorum basının yalancısıyım rica etsem örnek olarak şu sayfaya bakarmısın http://web.dha.com.tr/n.php?n=sunexpress-yenisehir-havalimanindan-seferleri-kaldirildi-2010-02-13 bunun dışında bursalılar havayoluna ilgisiz olsalar pegasus saw dan her saat başı neden sefer koysun(sık sık planda olmayan ekseferler var) yenişehirden ankara tutmaz neden mi çünkü ankara karayoluyla otobüsle 5saat yenişehirden tutacak seferler çok belli trabzon erzurum diyarbakır antalya kıbrıs bu hatlar tuttuda olmayacak yerler ist izmir ankara
  • Yenişehir Havalimanının adının Bursa Hava limanı olarak değiştirilmesinin Bursa'ya planlı tedavi amacıyla gelecek olan sağlık turistleri için çok önemli. Bu önerinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ulaşımın hızlı ve sorunsuz olması sağlık turizminin en önemli süreçlerindendir. Bursa Hava Limanı adı Bursa algısını daha da güçlendirecek ve Bursa'nın tanıtımını sağlayacaktır.
  • Tabi İSG Sun ekspresin babasının havalimanı ve sun ekspreste hayır kurumu.kar ettiği havalimanını bırakıp başka yere geçtiğine göre böyle olmalı :) şaka yapıyor olmalısın
  • arkadaşım sen havaalanı trafigini artır uçuş altarnatıfleri sun havaalanı ulaşımı kolaylaştır senin ismini verelim ne fark eder ha bursa yenişehir ha bursa müthiş bi tespitte bulunmuşlar sanki bu havaalanın 10 seneden fazla atıl kalmasının sebebi bumuymuş bursanın hava ulaşımının hareketlenmemesinin sebebi bursalıların ilgisizligi degil sabiha gökçenin aldıgı pastanın bölünmesinin istenmemesi sun expresin erzurum trabzon ve diyarbakır uçuşlarının %70 doluluk varken saw a kaydırıldıgını unutmayalım bursadan doguya ve yurtdışına direk seferler konulup iyi reklam ve biraz sabırla herşey yoluna girer ama bunu saglayacak irade yok borajet sefer koyuyor fakat insanlar seferler iptal olunca duyuyor böyle olmaz
  • 50 tane koca koca adam toplanıyorlar çocukça isteklerde bulunuyorlar. İş güç kalmamış havaalanın adı dert olmuş. Yahu havaalanı olsun da ismi ne olursa olsun. Yenişehir olunca sen ordan uçağa binemiyormusunuz? Ne farkedecek sanki ismi.
Bursa Sağlık Turizmi Derneği'nin (BUSAT) genel kurulunda konuşan Başkan Mustafa Esgin, Bursa’nın sağlık turizminde yol alabilmesi için uluslararası tarifelere açık havaalanının vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Esgin, Bursa Yenişehir Havaalanı’nın adının Bursa Havaalanı olarak değiştirilmesini istedi. 

29 Eylül 2011 tarihinde 14 kurucu üye tarafından kurulan Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), 2012-2014 dönemi ilk genel kurulunu yaptı. Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ve protokol üyelerinin de katıldığı BUSAT Genel Kurulu’nda, sağlık ve turizm sektörünün temsilcileri bir araya geldi. Kurucu Başkan Dr. Mustafa Esgin yeni dönemde de BUSAT başkanlığına oy birliğiyle seçildi.
 
Esgin, BUSAT’ın 6 aylık süreçte hızla yol aldığını belirterek, “Yeni dönemde de hep birlikte sağlık turizmini Türkiye’de bir ülke politikası haline getireceğimize ve sağlık turizminde oluşturacağımız bir Bursa modeli ile başarılı işler yapacağımıza inancım tamdır” dedi.
 
BUSAT yeni yönetim kurulu olarak ilk destinasyon bölgesi olan Balkanlar'a 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında iş gezi düzenlediklerini açıklayan Başkan Esgin, Arnavutluk Cumhurbaşkanı, Kosova Sağlık Bakanı ve Devlet Bakanı, Makedonya Sağlık Bakan Yardımcısı, Sağlık Bakanı Müsteşarı ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile temaslarda bulunulacağını ifade etti.
 
Esgin, “Bursa’da bulunan 13 kalp cerrahisi merkezi, 2 organ transplantasyon merkezi ve termal tesisleri potansiyelimizi, Üsküp’te açılacak Bursa ofisimizi ve sağlık turizmi dünyası arasındaki iletişimin sağlanmasının Balkan destinasyonunda nasıl değerlendirilmesi gerektiğini masaya yatıracağız” dedi.
 
"YENİŞEHİR HAVAALANI'NIN ADI BURSA OLARAK DEĞİŞTİRİLMELİ"
 
Konuşmasında, Bursa’nın sağlık turizminde yol alabilmesi için uluslararası tarifelere açık havaalanının vazgeçilmez bir konu olduğunun altını çizen Esgin, Güzelyalı Feribot Limanı’na Bursa adının verilmesi gibi Bursa Yenişehir Havaalanı’nın adının da Bursa Havaalanı olarak değiştirilmesini istedi.
 
Kent dinamiklerinin ortak adım atması gerektiğini söyleyen Esgin, “Otoyol projesinde ise kuzey-güney tartışmalarının, otoyolun Bursa için önemini göz ardı etmeden sonuçlandırılması gerekiyor. Otoyol sonrası İstanbul bizi planlamadan, Bursa kendi planını kent dinamikleri ile yapmalıdır.Otoyolla birlikte Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Bursa’ya 45 dakikalık zamanla ulaşmak mümkün olacak” dedi.
 
İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise konuşmasında, sağlık adına yapılan çalışmalarda BUSAT’ın yanında olacağını belirtirken, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Yenişehir Havaalanı’nın adının Bursa olarak değiştirilmesi ile Bursa’nın daha da büyüyeceğine inandıklarını belirtti. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parsaker, sağlık turizminin Bursa’ya büyük bir katma değer katacağını ve Bursa’nın yeni kaldıracının sağlık turizmi olduğuna vurgu yaptı. Parseker, “2023 yılı 50 milyar dolar ihracat ve 5 milyon turist çekme hedefine ancak Bursa’ya ulaşımı kolaylaştıracak havaalanı, otoyol ve hızlı trenin alt yapısını sağlayarak ulaşabiliriz” dedi.

ADI BURSA OLMALI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
lütfen yeniden bursa diyarbakır hattı açılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yenişehir Havalimanının daha işlevsel hale getirilmesi ve uçuş sayılarının arttırılması Bursa için çok önemli. Neden Sabiha Gökçen'e kaysın yolcular. Zaten Sabiha Gökçen'in yeterince yolcusu var. Ayrıca Yenişehir Havaalnı yoluda bölünmüş ve çok düzgün bir yol 40 dk da ulaşabiliyorsunuz. Ülkelerin başkentlerinden direk uçuşlar konmalı. Adının da Bursa olarak değiştirlmesin de bir sakınca görmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yenişehir hava alanı olarak bilinen hava alanı gelişmiş güvenlik ve uçuş sistemlerine sahip olmasına rağmen yeteri kadar faal değil peki neden? Yenişehir havalanından kent merkezine ulaşmak 55 dk sürmekte şehir tam tersine batı yönünde büyümekte.. yeni otoyol projesi ile sabiha gökçen alanından bursa 45 dk olacaksa sabiha gökçen bursaya daha yakın olacak.Peki sabiha gökçen daha yakın olacaksa hava alanı neden yenişehire yapıldı? Tarifeli seferler için neden yenişehir seçilmeli? Nasıl aktif olarak kullanılabilir? Bence asıl bu sorulara yanıt aramalılar isim değişmiş değişmemiş en son iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence doğru ve yerinde bir teklif. Havaalanının Bursa Havaalanı olarak adlandırılması yuriçi ve yurtddışında algı olarak hem ticari hemde turistik olarak Bursa'yı ön plana çıkaracak ve cazibesini daha da artıracaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kurumlar ismiyle yaşar. Neden olmasın Bursa mı büyük Yenişehir mi? Tabiki Nursa olsun. Hem Yenişehir kazansın hemde Bursa. Hangi isimle anıldığı tabiki önemli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşım şaka yapmıyorum basının yalancısıyım rica etsem örnek olarak şu sayfaya bakarmısın http://web.dha.com.tr/n.php?n=sunexpress-yenisehir-havalimanindan-seferleri-kaldirildi-2010-02-13 bunun dışında bursalılar havayoluna ilgisiz olsalar pegasus saw dan her saat başı neden sefer koysun(sık sık planda olmayan ekseferler var) yenişehirden ankara tutmaz neden mi çünkü ankara karayoluyla otobüsle 5saat yenişehirden tutacak seferler çok belli trabzon erzurum diyarbakır antalya kıbrıs bu hatlar tuttuda olmayacak yerler ist izmir ankara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yenişehir Havalimanının adının Bursa Hava limanı olarak değiştirilmesinin Bursa'ya planlı tedavi amacıyla gelecek olan sağlık turistleri için çok önemli. Bu önerinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ulaşımın hızlı ve sorunsuz olması sağlık turizminin en önemli süreçlerindendir. Bursa Hava Limanı adı Bursa algısını daha da güçlendirecek ve Bursa'nın tanıtımını sağlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tabi İSG Sun ekspresin babasının havalimanı ve sun ekspreste hayır kurumu.kar ettiği havalimanını bırakıp başka yere geçtiğine göre böyle olmalı :) şaka yapıyor olmalısın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşım sen havaalanı trafigini artır uçuş altarnatıfleri sun havaalanı ulaşımı kolaylaştır senin ismini verelim ne fark eder ha bursa yenişehir ha bursa müthiş bi tespitte bulunmuşlar sanki bu havaalanın 10 seneden fazla atıl kalmasının sebebi bumuymuş bursanın hava ulaşımının hareketlenmemesinin sebebi bursalıların ilgisizligi degil sabiha gökçenin aldıgı pastanın bölünmesinin istenmemesi sun expresin erzurum trabzon ve diyarbakır uçuşlarının %70 doluluk varken saw a kaydırıldıgını unutmayalım bursadan doguya ve yurtdışına direk seferler konulup iyi reklam ve biraz sabırla herşey yoluna girer ama bunu saglayacak irade yok borajet sefer koyuyor fakat insanlar seferler iptal olunca duyuyor böyle olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
50 tane koca koca adam toplanıyorlar çocukça isteklerde bulunuyorlar. İş güç kalmamış havaalanın adı dert olmuş. Yahu havaalanı olsun da ismi ne olursa olsun. Yenişehir olunca sen ordan uçağa binemiyormusunuz? Ne farkedecek sanki ismi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000