26 Temmuz 2008, Cumartesi 08:23:57

Adana'dan kalkan uçak yakıtı bitince tarlaya indi!

Adana'dan havalanan iki tarım uçağı, yakıtları tükenince Antalya'nın Kaş ilçesine zorunlu iniş yaptı.
  • PPL bile alabilmek için seyrisefer hesapları öğretiliyor ve bunlardan biri yakıt tüketimini tayin etmek. Eh pilotum benim, sen Adana'dan kalk taa İzmir'e gitmeye çalış ve en azından Antalya'da insan acaba yakıt alsam demezmi? Yani, göstergen var, gideceğin mesafe belli, yakıt tüketimin belli. Anlamıyorum bu tip insanlar nasıl pilot oluyor ve nasıl pilotluğu devam edebiliyor. Ben 100km ilerde bir yere uçtuğum zaman her 2 dakikada yakıtımı kontrol ediyorum, istediğimden değil, babayı alırım korkusundan.

Makilik alana inen uçaklardan birinde sıkışan pilot yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.  
 
Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Barış Havacılık Ltd. Şirketi'ne ait iki tarım uçağının, Adana'dan İzmir'e gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra, Kaş yakınlarında, yakıtlarının bitmesi üzerine zorunlu iniş yaptıklarını söyledi. Pilot Stanoje Grabovaç'ın, 188 BTCZSM adlı uçağı, Çukurbağ köyündeki bir tarlaya başarıyla indirdiğini belirten Yılmaz, diğer pilot Dusko Radiç'in ise 188 TCZJS isimli uçağı Hacıoğlan köyünde makilik alana indirmeye çalıştığını kaydetti. İnişte uçakta sıkışan Dusko Radiç'in köylüler tarafından kurtarıldığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, bu pilotun hayati tehlikesinin bulunduğunu vurguladı. Yılmaz, diğer pilotun sağlığının iyi olduğunu kaydetti.
 

Adana'dan kalkan uçak yakıtı bitince tarlaya indi!

Yorumlar

Cenap ~ 16 yıl önce
PPL bile alabilmek için seyrisefer hesapları öğretiliyor ve bunlardan biri yakıt tüketimini tayin etmek. Eh pilotum benim, sen Adana'dan kalk taa İzmir'e gitmeye çalış ve en azından Antalya'da insan acaba yakıt alsam demezmi? Yani, göstergen var, gideceğin mesafe belli, yakıt tüketimin belli. Anlamıyorum bu tip insanlar nasıl pilot oluyor ve nasıl pilotluğu devam edebiliyor. Ben 100km ilerde bir yere uçtuğum zaman her 2 dakikada yakıtımı kontrol ediyorum, istediğimden değil, babayı alırım korkusundan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000