24 Aralık 2013, Salı 08:10:14

ADANA'DA PİST BELİRSİZLİĞİ

Uçakların alçalma ve tırmanma hattında olduğu gerekçesiyle inşaatı durdurulan Adana’daki 14 katlı emniyet müdürlüğü hizmet binasının tamamlanması için havalimanı pistinin uzatılacağı bildirildi.
  • Emniyet binasının neden orda olması gerekiyor?bi akıllı söylesin şunu.
  • binanin yapildigi nokta tam ucaklarin inis kalkis noktasinda ama sorun su ki binayi goren biri olarak izin alamayacaginiz binanin neden 5-6 kati haric neredeyse tamamini bitirdiniz ? cukurovanin acilis tarihini de dusunecek olursak en az 2018 e kadar bina faaliyete gecemeyecek demek oluyor bu da curumeye tabi tutulacak yazik milli servet!
  • Başka yere yeniden yeni bir Emniyet binası yapmak pisti uzatmaktan daha mı maliyetli? Çukurova Havalimanı açılınca Adana Havalimanı atıl duruma gelmeyecek mi? Bu durumda pist niye uzatılıyor:)
  • Bir binayı 3-4 kat daha yüksek yapacaz diye, koskoca pisti uzatacak tek millet Türklerdir herhalde:) Dikkat!! Daha büyük uçaklar insin diye değil, Emniyet binası yükseklik kriterlerini sağlasın diye pist uzatılıyor:)

Uçakların alçalma ve tırmanma hattında olduğu gerekçesiyle inşaatı durdurulan Adana’daki 14 katlı emniyet müdürlüğü hizmet binasının tamamlanması için havalimanı pistinin uzatılacağı bildirildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş emniyet müdürlüğü-uçak alçalma alanı sorununun çözümü için Adana Havalimanı pistinin uzatılması gerektiğini anlatan Coş, “Pistin uzatılması inşaatı çalışmaları için havalimanının hava trafiğine kapatılması gerekiyor” dedi. Adana Havalimanı’nın birkaç ay kapatılması durumunda en yakın Hatay veya Gaziantep Havalimanı’ndan istifade edilebileceğini anlatan Coş, şunları söyledi, “Adana Havalimanı’nda her gün 10-15 bin yolcumuz oluyor. Her gün bu 10-15 bin kişinin civar illere gidip gelmesi büyük bir kayıp olacak. Bu nedenle Adana gibi metropol bir kentin havalimanı hizmetinden mahrum kalması düşünülemeyeceği için inşaatı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın bitmesi durumunda bu pist uzatma çalışmalarının, daha kolay olabileceği öngörülüyor.

Proje iyi seçilmedi

Bu nedenle o çalışmanın bitmesini bekliyoruz. Yoksa gerek ödenek konusunda gerekse irade onay konusunda herhangi bir sorun yok.”

Binalar yapılırken projenin iyi seçilmesi gerektiğine dikkati çeken Coş, emniyet müdürlüğü binası projesinin iyi seçilmediğini, işlevsellik ve kullanışlılık açısından tartışmalı projeler üretmek yerine daha kullanışlı, daha işlevsel projeler üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

14 katlı emniyet müdürlüğü binası mühürlenmişti. Şimdi havalimanı pistinin uzatılmasıyla binanın hayata geçmesi planlanıyor. (Gazetevatan)

ADANA'DA PİST BELİRSİZLİĞİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Emniyet binasının neden orda olması gerekiyor?bi akıllı söylesin şunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
binanin yapildigi nokta tam ucaklarin inis kalkis noktasinda ama sorun su ki binayi goren biri olarak izin alamayacaginiz binanin neden 5-6 kati haric neredeyse tamamini bitirdiniz ? cukurovanin acilis tarihini de dusunecek olursak en az 2018 e kadar bina faaliyete gecemeyecek demek oluyor bu da curumeye tabi tutulacak yazik milli servet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Mantığı 2 ~ 10 yıl önce
Başka yere yeniden yeni bir Emniyet binası yapmak pisti uzatmaktan daha mı maliyetli? Çukurova Havalimanı açılınca Adana Havalimanı atıl duruma gelmeyecek mi? Bu durumda pist niye uzatılıyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Mantığı ~ 10 yıl önce
Bir binayı 3-4 kat daha yüksek yapacaz diye, koskoca pisti uzatacak tek millet Türklerdir herhalde:) Dikkat!! Daha büyük uçaklar insin diye değil, Emniyet binası yükseklik kriterlerini sağlasın diye pist uzatılıyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000