27 Eylül 2016, Salı 09:08:22

Adana'da mania sorunu çözüldü

Adana'da yıllarca inşaat sektörünün önünü kapayan mania sorunu Seyhan Belediyesi'nin yaptığı çalışmayla birlikte çözüme kavuşmaya başladı. Son olarak ilçeye bağlı Gürselpaşa ve Pınar mahallerindeki sorunda çözüldü.
  • Yeni yapılan Çukurova Havalimanı Adana için de işte bu yüzden önemli.Gerçi baya güzel oluyor Adana'ya inmek binaların arasından.
  • uygun çözümler ürettik diyerek mania sorunu çözülmez. Mevcut yapılar hakkında işlem yapılacak mı açıkça belirtilmeli.

Adana'da yıllarca inşaat sektörünün önünü kapayan mania sorunu Seyhan Belediyesi'nin yaptığı çalışmayla birlikte çözüme kavuşmaya başladı. Son olarak ilçeye bağlı Gürselpaşa ve Pınar mahallerindeki sorunda çözüldü.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün yani Adana’nın uzun süre önünü tıkayan müteahhitleri iş yapamaz duruma getiren mania sorununun göreve gelmeleriyle birlikte çözüme kavuşmaya başladığını ifade ederek. "Yıllarca çözüldü, çözülecek denerek sorun içinden çıkılmaz bir hale gelmişti ancak biz yaptığımız çalışma ile soruna kökten çözüm bulmuş olduk. Kademe kademe etap etap çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak Gürselpaşa ve Pınar mahallelerindeki çalışmalarımızı tamamladık. Burada mania sorunu kalmadı. Yani şu anda Gürselpaşa, Pınar, Aydınlar ve Şakirpaşa’da mania sorunu tarihe karıştı diyebiliriz. Çalışmalarımız diğer etaplarla devam ediyor” dedi.

Seyhan Belediyesi’nden yapılan açıklamada da şu görüşlere yer verildi:

“Seyhan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından geriye dönük imar sorunlarının çözümü tekrar yaşanmasını engellemek için yapılaşmanın önüne sıkıntı olarak çıkan Mania sorunu yeni teknolojiye göre uçuşu etkilemeyecek imar yüksekliği için çalışmalar yapılmaya başlanmıştı. Yaptığımız bu çalışma, belediyemiz sınırları içerisinde yer alan mania planı kriterlerine, aykırı yapıların belirlenmesinde ve yeni oluşacak yapılaşmaların mania oluşturmayacak şekilde projelendirilmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda uçuş seyrinin güvenliği ve havalimanımızın uluslararası önemli havalimanlarından biri olması açısından gerekli adımların atılmasında yol gösterecektir. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde Gürselpaşa, Pınar mahalleleri ile Aydınlar ve Şakirpaşa mahallelerinin bir kısmındaki yapılaşmalarda ölçümler yapılmış ve mania kriterlerini aşan 282 bina tespit edilmiştir. Yani mevcut bu yapılaşmaya göre “Seyrüsefer Güvenliği” açısından mania hatlarının işlemez hale geldiği açıktır. Ayrıca, daha önceleri 12 katlı olarak yapılan ve iskan alan binaların bulunduğunu ve bunun yanında yer alan boş bir parsele ise bugünkü koşullarda sadece 7-8 kat ruhsat verilebileceğini düşünürsek, burada bir çelişkinin olduğu ve vatandaşlar arasında ciddi anlamda bir adaletsizliğe neden olunacağı ortaya çıkmaktadır. Bunun için Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Mania Plan Kriterleri için çıkarılan Yönetmenliğe uygun çözümler ürettik. Seyhan Belediyesi olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün; Havaalanlarında Yapılacak Havacılık Çalışması ve Gölgeleme Talimatı uyarınca yapılması gereken tüm işlemler yapılmış ve Gürselpaşa ve Pınar mahalleleri ile Aydınlar ve Şakirpaşa mahallelerinin bir kısmındaki mania sorunu artık tarihe karışmıştır” ifadelerine yer verdi.

Adana'da mania sorunu çözüldü

Yorumlar

şakirpaşa ~ 8 yıl önce
Yeni yapılan Çukurova Havalimanı Adana için de işte bu yüzden önemli.Gerçi baya güzel oluyor Adana'ya inmek binaların arasından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
net çözümler yok ~ 8 yıl önce
uygun çözümler ürettik diyerek mania sorunu çözülmez. Mevcut yapılar hakkında işlem yapılacak mı açıkça belirtilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000