10 Ağustos 2015, Pazartesi 09:36:39

Adana Havalimanı'nda umutlar artıyor

Son gelişmeler Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın kalıcı olacağına ilişkin önemli ipuçları vermeye başladı. Yapımına 2011 yılında Tarsus’ta başlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı kredi sorunu nedeniyle yine durdu. Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın yıllardır çözülemeyen mania sorununun aşılmasına dönük ciddi adımlar atılmaya başlandı.
  • bu ADANA havaalanı güvenlik açısından İÇLER ACISI durumunda bir havaalanı .öyle ki ramazan bayramının birinci günü tarihi bir rezillik yaşandı,ama kimse olaydan haberdar olamadı.elinde bileti-boarding kartı olmayan bir yolcu tüm (sözde)güvenlik bariyerlerini aşarak bir yakınını uğurlamak için uçağa kadar gelmiş,uçuş ekibi taeafından yakalanmıştır.araştırdığınız zaman rezaleti bütün ayrıntıları ile öğrenebilirsiniz.
  • 1) ilk olarak haberdeki hata, şu anda Çukurova bölgesel havalimanı gerekli hukukî süre bekleniyor yani tamamıyla durmadı ve aktif havalimanına inişe giderken üzerinden geçiyoruz ve %25 bitmiş belli oluyor yeri. 2) pistin o tarafı kullanılmıyor diye yorum yapan kişi 23 pistini bilmiyor demekki tüm uçakları arka rüzgarla 05 indirme düşüncesinde. 3) artık etraftaki gecekondular o kadar çok tehdit ediyorken 05 taksi yapmak sıkıntılı. İlk önce araştırmayı tam yapıp yorum ve haber yapmak daha yararlı olacağı kanısındayım. Tıpki emniyete o bina için izin vermeden önce yapılması gerektiği gibi
  • kesinlikle adana şakirpşa havalimanı kalmalı. neden öncelikle alt yapısı uygun ve genişlemeye müsait alanı var. şehire çok yakın. basit bir hesapla 50 milyon dolar yatırımla ek bir dış hat ve yine iç hat terminali inşa edilebilir, kamulaştırma yapılarak,araç otopark alanı büyütülür ki ihtiyaç var kesinlikle, bununla beraber uçak park alanları için alan genişletilir havalimanı..
  • Sakirpaşa havaalanı adananın belkemigidir bir eksigi var kocavezir meydan mahalleleri halkının sanayiye rahat gidip gelmesi için bölge trafik in güneyinden bir yol açılırsa iyi olur eski E5 e çıkılmadan sanayiye rahat ulaşabilirlerdi vali beyin dikkatine.
  • Sakir Pasa ismi yaklasik 6 Yil once Adana Havalimani olarak degistirildi. Siz hala bu cok eski ismi kullaniyorsunuz.
  • Maina - mania- manima dogruyu bul
  • çukurova bölgesel havalimanı için harcanan para ne olacak ? emniyet binası için harcanan para ne olacak ? sorumlular bu parayı devlete ödeyecek mi ? onlar konuşur AKPARTİ YAPAR. Ama ne yapar :))
  • Pilotun biri çıkıyor bu bina risk oluşturuyor diye rapor tutuyor ve bu problem yıllardır bir türlü aşılamıyor.Bu binanın 30m çapındada 14-15 katlı binalar var onu neden yıkmıyorlar?pilotun işgüzarlığı gibime geliyor.zaten uçaklar inişte bu binanın oldugu yönden iniş yapmıyorlar sadece kalkışta binanın oldugu Yön kullanıyorlar o yüzden oradaki diger binalarda yıkılsın.
  • haftasonu mahkeme sümeyye suikast yazışmaları sahte demiş ve davayı kapatmış kısacası twitter bizi kandırmış:) hüloooooooooo yine kandırıldık:)

Adana’yı 5 yıldır meşgul eden maina sorununun çözümü için “yıkım” kararı alınması Adana Şakirpaşa Havaalan’nın geleceği açısından kenti umutlandırdı. 2010 yılında Adana’da yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası yapımına başlandı. Ancak yapının kaba inşaatı bitirildiğinde “mania”, yani uçakların havaalanına inişlerinde güvenlik sorunu olduğu iddiası ortaya atıldı.

4 YIL ÖNCE GÖZDEN DÜŞMÜŞTÜ

Eş zamanlı olarak Mersin’in Tarsus ilçesinde Çukurova Uluslararası Havalimanı projesi ihale edildi ve temeli atıldı. Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın gözden düşmesi ve Çukurova Uluslararası Havalimanı yapımının aynı döneme denk gelmesi Adana’da “Havaalanımızı kaybediyoruz” psikolojisine soktu. Uzun süre Adana Havaalanı’nın kapanıp kapanmayacağı tartışıldı.

İŞLER BEKLENDİĞİ GİBİ GİTMEDİ

Ancak bir süre sonra Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda işler beklendiği gibi gitmedi. Kredi sıkıntısı nedeniyle çalışma durdu. Sonra sorun aşılır gibi oldu, fakat geçen yıl yeniden çalışmalar durduruldu. 500 bir avroluk yatırıma ara verildi, çalışanların büyük bölümü ücretsiz izne gönderildi, makinalar parka çekildi. Bir daha da çalışmalara başlanamadı.

MANİMA SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Çukurova Uluslararası Havalimanı inşaatında bunlar yaşanırken, Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın mania sorunu yeniden gündeme geldi. Bu kez olumlu gelişmeler oldu. Kaç kez yıkılması yönünde kararlar alınan Döşeme Mahallesi’ndeki 14 katlı Yeni Emniyet Müdürlüğü binası inşaatının son 6 katının kesin olarak yıkılacağı kararı Adana Valisi Mustafa Büyük tarafından açıklandı.

YENİDEN İLGİ ODAĞI OLDU

Tarsus’taki Çukurova Uluslararası Havalimanı inşaatına başlanırken gözden çıkarılılan, akibetinin ne olacağı bilinmeyen Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın son gelişmelerden sonra yeniden ilgi odağı olması Adanalı’yı “Havaalanımız kurtuluyor” beklentisine soktu. Şimdi, “Bölgesel havaalanı inşaatının durması Şakirpaşa Havaalanı’nı kurtardı” yorumları yapılıyor.

İnşaat 4 yıldır mühürlü

Son 6 katının yıkılmasına karar verilen Valilik yanındaki Emniyet Müdürlüğü binasının yapımına 2010 yılında başlandı. 14 katlı olarak yapımına başlanan binanın mania yani uçakların iniş kalkış güzergahı hesaplanmadan yapıldığı öne sürülüyor. Bina kaba inşaatı bittikten sonra bu sorundan dolayı mühürlendi. Sorun uzun süre sürüncemede bırakıldı. Ancak Vali Mustafa Büyük’ün “yıkılacak” açıklaması ile sorunun bir şekilde çözülmesine karar verdiği anlaşılıyor.

Bakan da ‘yıkılacak’ dedi ama...

Mania sorununa karşın binaya ruhsat veren dönemin Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk çok eleştirilmişti. Aynı Azim Öztürk, sorunun çözümü için de çok çaba harcadı. Hatta dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan randevu alınarak bir heyetle ziyaret edildi. Binali Yıldırım, binanın 6 katının yılmasına yönünde talimat vermesine karşın bu karar uygulanmadı.

“Pist uzatılsın” formülü

Sorunun binada yıkım yapılmadan çözümü için de çeşitli fikirler ortaya atıldı. Bunlardan en çok konuşulanı ise pistin uzatılması formülü oldu. Adana Şakirpaşa Havaalanı pistinin uzatılmasının mania sorununu çözeceği öne sürülse de bu yöntem asla denenmedi. Sonuç olarak sorunun çözümü için yine yıkım yapılması kararı alındı. (Adana Medya)

Adana Havalimanı'nda umutlar artıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

yolcu ~ 9 yıl önce
bu ADANA havaalanı güvenlik açısından İÇLER ACISI durumunda bir havaalanı .öyle ki ramazan bayramının birinci günü tarihi bir rezillik yaşandı,ama kimse olaydan haberdar olamadı.elinde bileti-boarding kartı olmayan bir yolcu tüm (sözde)güvenlik bariyerlerini aşarak bir yakınını uğurlamak için uçağa kadar gelmiş,uçuş ekibi taeafından yakalanmıştır.araştırdığınız zaman rezaleti bütün ayrıntıları ile öğrenebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatalar ve tespitler ~ 9 yıl önce
1) ilk olarak haberdeki hata, şu anda Çukurova bölgesel havalimanı gerekli hukukî süre bekleniyor yani tamamıyla durmadı ve aktif havalimanına inişe giderken üzerinden geçiyoruz ve %25 bitmiş belli oluyor yeri. 2) pistin o tarafı kullanılmıyor diye yorum yapan kişi 23 pistini bilmiyor demekki tüm uçakları arka rüzgarla 05 indirme düşüncesinde. 3) artık etraftaki gecekondular o kadar çok tehdit ediyorken 05 taksi yapmak sıkıntılı. İlk önce araştırmayı tam yapıp yorum ve haber yapmak daha yararlı olacağı kanısındayım. Tıpki emniyete o bina için izin vermeden önce yapılması gerektiği gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaeorht ~ 9 yıl önce
kesinlikle adana şakirpşa havalimanı kalmalı. neden öncelikle alt yapısı uygun ve genişlemeye müsait alanı var. şehire çok yakın. basit bir hesapla 50 milyon dolar yatırımla ek bir dış hat ve yine iç hat terminali inşa edilebilir, kamulaştırma yapılarak,araç otopark alanı büyütülür ki ihtiyaç var kesinlikle, bununla beraber uçak park alanları için alan genişletilir havalimanı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nurettin GÜN ~ 9 yıl önce
Sakirpaşa havaalanı adananın belkemigidir bir eksigi var kocavezir meydan mahalleleri halkının sanayiye rahat gidip gelmesi için bölge trafik in güneyinden bir yol açılırsa iyi olur eski E5 e çıkılmadan sanayiye rahat ulaşabilirlerdi vali beyin dikkatine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adana Havalimani ~ 9 yıl önce
Sakir Pasa ismi yaklasik 6 Yil once Adana Havalimani olarak degistirildi. Siz hala bu cok eski ismi kullaniyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M Problem ~ 9 yıl önce
Maina - mania- manima dogruyu bul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
Hiçbiri doğru değil
rezalet diz boyu ~ 9 yıl önce
çukurova bölgesel havalimanı için harcanan para ne olacak ? emniyet binası için harcanan para ne olacak ? sorumlular bu parayı devlete ödeyecek mi ? onlar konuşur AKPARTİ YAPAR. Ama ne yapar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 9 yıl önce
boru yapar:)
MIGHTY ~ 9 yıl önce
Pilotun biri çıkıyor bu bina risk oluşturuyor diye rapor tutuyor ve bu problem yıllardır bir türlü aşılamıyor.Bu binanın 30m çapındada 14-15 katlı binalar var onu neden yıkmıyorlar?pilotun işgüzarlığı gibime geliyor.zaten uçaklar inişte bu binanın oldugu yönden iniş yapmıyorlar sadece kalkışta binanın oldugu Yön kullanıyorlar o yüzden oradaki diger binalarda yıkılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kandırıldık ~ 9 yıl önce
haftasonu mahkeme sümeyye suikast yazışmaları sahte demiş ve davayı kapatmış kısacası twitter bizi kandırmış:) hüloooooooooo yine kandırıldık:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000