26 Kasım 2013, Salı 07:58:23

ADANA HAVALİMANI'NDA DEV OPERASYON

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Adana Gümrük Müdürlüğü Dubai'den havayolu kargo taşımacılığı ile Suriye'ye transit olarak gönderilmek üzere Adana'ya gelen, piyasa değeri 4 milyon TL düzeyinde muhtelif markalarda cep telefonu ele geçirdi.
  • Arz talep olduğu surece bu kaçakcilik devam eder tamamen engellemek mumkun olmaz ancak bu şekilde ara sira yakalarsin o kadar..

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Adana Gümrük Müdürlüğü Dubai'den havayolu kargo taşımacılığı ile Suriye'ye transit olarak gönderilmek üzere Adana'ya gelen, muhtelif markalarda cep telefonu ele geçirdi. Bütün cep telefonları etiketlerinde ve hafızalarında bulunan IMEI numaralarının tespit edilerek kayıt altına alındı. Tespit edilen IMEI numaraları üzerinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile koordineli olarak yapılan inceleme sonucunda; transit olarak Suriye'ye gönderilmek üzere Adana havalimanına gelen cep telefonlarına Türkiye'de kayıtlı telefonların IMEI numaralarının kopyalandığı belirlendi.

5 BİN 565 ADET SAMSUNG MARKA CEP TELEFONU ELE GEÇİRİLDİ

Ülkeye kaçak olarak sokulmak üzere hazırlandığı ortaya çıkarılan 5 Bin 565 adet Samsung marka, muhtelif modellerde cep telefonu ve bin 580 adet cep telefonu bataryası ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan cep telefonu ve aksamlarıyla ilgili bir Türk vatandaşı ve bir Suriye vatandaşı hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu hükümlerince işlem yapılmak üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

ADANA HAVALİMANI'NDA DEV OPERASYON

Yorumlar

camarothy ~ 10 yıl önce
Arz talep olduğu surece bu kaçakcilik devam eder tamamen engellemek mumkun olmaz ancak bu şekilde ara sira yakalarsin o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000