24 Mayıs 2009, Pazar 08:12:32

Adana Havalimanı da termal gözetim altında!

Türkiye'de ABD uyruklu 2 kişide domuz gribi (H1N1) virüsüne rastlanmasının ardından alınan 20 termal kameradan biri de Adana Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne kuruldu.

ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek amacıyla İstanbul'a gelen iki kişide domuz gribine rastlanması üzerine Sağlık Bakanlığı tüm Türkiye'de önlemlerini arttırdı. Bakanlığın bu kapsamda aldığı 20 termal kameradan biri dün Adana Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne kuruldu.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü tarafından alınan ve dış hatları olan havalimanlarına dağıtılan termal kamera sistemleri faaliyete geçti. Adana Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne kurulan termal kamera sisteminde 5 doktor görev yapıyor. Doktorlardan biri saat 09.00 ile 17.00 arasında çalışırken diğer 4 doktor gece dönüşümlü olarak hizmet veriyor. Doktorların yanı sıra yaklaşık 10 kişiden oluşun bir ekip ise yurt dışından gelen uçaklar iner inmez, uçağın içine girerek kendilerine Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ve yolcuların kimlik ile adres bilgisinin yanı sıra mini bir sağlık taraması anketini içeren evrakı dağıtıyor. Yolcular bu evrakı doldurduktan sonra görevlilere veriyor. Bu evrak herhangi bir yolcuda domuz gribi virüsü çıkması durumunda diğer yolculara ulaşmak için alınıyor.
Yolcularla muhatap olan görevliler ellerine plastik eldiven, ağızlarına ise maske takarak uçağa giriş yapıyor. Yolcular mini anketten sonra uçaktan inerek dış hatlar terminalinin gelen yolcu kısmına geçiyor. Burada yolcular doktor kontrolünde kurulan termal kameranın önünden geçiyor. Gelen insanları kırmızı renkte gösteren kamera, ateşi olan hastaları yeşil renkte gösteriyor. Bu sayede kişilerin ateşlerinin ölçülmesi sağlanıyor. Termal kameralar öncelikle riskli olarak görülen ülkelerden gelen uçakların yanaştığı kapılar ile pasaport noktaları arasına kuruldu. Ancak doktor ve görevliler domuz gribinin tüm dünyaya hızla yayılmasından dolayı dış hatlardan gelen bütün yolcular için termal kamera sistemini uyguluyor. Gelen bütün yolcular titizlikle termal kameranın önünden geçiyor.

Gelen yolcular ise havalimanına termal kamera kurulmasının, çok anlamlı ve önemli bir adım olduğunu belirterek, "Dünya domuz gribi ile kasıp kavrulurken, böyle bir önlem alınması çok iyi olmuş. Biz sürekli yurt dışına gidip geliyoruz. Bu nedenle kontrolden geçmek çok önemli" dedi.

Domuz gribi vakasına rastlanılmasını ihtimaline karşılık sağlık müdürlüğü havalimanında bir tane ambulans bulunduruyor.

Adana Havalimanı da termal gözetim altında!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000