01 Ağustos 2009, Cumartesi 07:46:33

Adana, havadan denetlendi...

Adana Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde asayişi ve huzuru sağlayabilmek, aranan şahıslara ulaşabilmek amacıyla kent genelinde ''Huzur-01'' adlı uygulama gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) her biri 1 milyon dolara mal olan ''microvue'' adlı suçluların takibi ve genel asayişin sağlanması için polis helikopterinde kullanılan sistem, ilk kez Adana'da denendi.

Kent genelinde gerçekleştirilecek uygulama için ekipler Emniyet Müdürlüğü ve polis merkezlerinde toplanarak birim amirlerinden uygulamayla ilgili brifing aldı. Ekipler daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle uygulama yapacakları 48 ayrı noktaya dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndaki arama noktasına gelerek çalışmaları yerinde denetledi. Kesmez, uygulama noktasından geçen vatandaşların yapılan denetimlerle ilgili görüşlerini aldı.

Belli periyotlarla bu uygulamaları gerçekleştireceklerini belirten Kesmez, huzuru sağlamak ve var olan asayişi daha üs seviyeye çıkarmak için böyle bir uygulama kararı aldıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

''48 noktada şehir giriş çıkışları ile ana kavşaklarda sabit uygulama yapılıyor. Ayrıca, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri iki ayrı noktada, umuma açık yerlerde arama gerçekleştiriyor. Güvenlik Şube Müdürlüğü ise 5 ayrı yerde dernek ve lokallerle ilgili arama yapıyorlar. Vatandaşın huzuru için varız. Vatandaşın huzuru bizim de gururumuzdur. Bin 200 personelimizle vatandaşın hizmetinde, görev başındayız. Kanunlara uymayanlar bu uygulamadan rahatsız olacaktır. Bunla da amacımıza ulaşacağız.''

Kesmez, uygulamayla Türkiye'ye EGM tarafından getirilen görüntüleme sistemini de ilk kez denediklerini söyledi.

Uygulamaya havadan destek veren polis helikopterinden alınan görüntünün anında karadan takip edilebildiğini belirten Kesmez, şunları aktardı:

''Helikopter desteğiyle aramalar yapıyoruz. Helikopterler normal şartlarda gece kullanılamıyor. Ancak, polis helikopterlerimiz yeni donanımlarıyla artık gece uçuşları yaparak hem asayiş ekiplerine hem de operasyonel çalışmalara yardımcı oluyor. Bu bizim elimiz, ayağımız olacak. Projektörle de aşağıyı aydınlatan helikopterle kentin her noktasından kısa sürede görüntü alabileceğiz. Bu sistemden uçan da kaçamayacak. Microvue cihazında 'downlink' sistemiyle canlı yayın yapabiliyoruz. Yukardan aldığımız ses

ve görüntüyü anında karadaki ekiplere ulaştırabiliyoruz. Merkezden 40 kilometre uzaklığa kadar görüntü alınabiliyor. Ayrıca, dizüstü bilgisayara benzer taşınabilir cihazla da helikopterden 5 kilometre uzaklığa kadar görüntüyü anında alıp, kaydedebiliyoruz. Ankara, İzmir ve İstanbul'da da bu sistem yerleştirilmeye başlanacak. Ancak, ilk kullanan biz oluyoruz.''

Adana, havadan denetlendi...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000