18 Mart 2009, Çarşamba 08:24:07

Adana Havaalanı'nda eylem

Türk Ulaşım-Sen üyesi bir grup, Adana Havalimanı'nın kapatılacağı iddiasıyla eylem yaptı. Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Muhittin Topal, Mersin'e yapılması beklenen ve il sınırlarına yakın yeni bir havalimanının sadece kaynakları sorumsuz ve bilinçsizce israf etmek olacağını bildirdi.
  • Korkmayin sayin Baskan.her zamanki oldugu gibi secim palavrarindan biri,telasa gerek yok.Cukurovanin iki incisi Adana ve Mersin ortak bir isimle yeni bir alan yapilsa bence iyi olur.

Adana- Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Muhittin Topal, havalimanının otoparkında yaptığı açıklamada, Adana Havalimanı'nın çevre illere de hizmet verdiğini belirtti. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ''Mersin'e bölgesel hava alanı yapılacağı'' yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Topal, Adana Havalimanı'nın kapanacağı endişesini yaşadıklarını bildirdi.

Yıllardır çeşitli söylentiler nedeniyle Adana Havalimanı'nın yeni yatırımlardan pay almasının engellendiğini öne süren Topal, şöyle konuştu:

''Mersin'de yapılacak havaalanı asla bölgesel özellikli olamaz. Çünkü Çukurova'nın yüzde 70'i Adana'nın doğusunda yer alıyor. Yeni havalimanını 30-40 kilometre ileriye, Mersin il sınırlarına, göçmen kuşların yolu üzerinde olan bölgeye taşıyınca daha fazla mı uçak gelecek? Böyle bir düşünce varsa dayanağı nedir? Adana Havalimanı'nın buradan kalkması için bir neden görmüyoruz.''

Bunun Türkiye'nin kaynaklarının rasyonel şekilde kullanılması açısından da uygun olmadığını savunan Topal, şunları kaydetti:

''Bu havalimanını fonksiyonsuz bırakarak Adana'nın batısında yeni havaalanı yapmak, bilimsel ve gerçekçi araştırmalara göre gerekli ve ekonomik değil sadece kaynakları sorumsuz ve bilinçsizce israf etmek olacaktır. Adana Havalimanı bölgesel ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde bulunduğu yerde geliştirilerek değerlendirilmelidir.''

Adana Havaalanı'nda eylem

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Korkmayin sayin Baskan.her zamanki oldugu gibi secim palavrarindan biri,telasa gerek yok.Cukurovanin iki incisi Adana ve Mersin ortak bir isimle yeni bir alan yapilsa bence iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000