20 Ağustos 2008, Çarşamba 09:17:25

Adana Havaalanında bomba paniği

Adana Havalimanı'nda yapılan ihbar üzerine, cep telefonu bulunduğu tespit edilen çöp kutusu, bomba olasılığı dikkate alınarak fünye ile patlatıldı.
  • "ataman" arkadaşım, teşekkürler. Tamam olay kontrollü patlama yaratmak ama ya asıl patlayıcının gücü yüksekse? Kontrollü patlatalım derken geriye yıkılmış bir bina veya 3m çaplı bir krater kalmasın? İçimden bir ses bizimkiler bu işi Türk Usulü yapıyor diyor.
  • Zaten asıl patlayıcı da bir şekilde tetikleniyor... Ancak burada amaç ne zaman patlayacağını bilmediğin bir bombayı belli bir zamanda imha etmektir.Yani kontrollü patlama
  • Bizim bomba imha ekipleri ne hikmetse şüpheli paketleri hep fünye ile patlatırlar. Allah'tan bugüne kadar hiç içinde gerçek bomba olan bir paketle karşılaşmadılar. Bana mantıksız gelen şey zaten patlaması için bir araya getirilmiş maddelerin patlamasını önlemek için üzerine fünye konup patlatılması. Yahu kardeşim o fünyenin patlamasıyla ya asıl patlayıcı tetiklenirse ne olacak? Polis kendi eliyle teröristin yapmak istediği şeyi yapmış olacak. Hadi filmlerde gördüğümüz kırmızı kablo yeşil kablo olayı Hollywood palavrası da, bunun gelişmiş ülkelerde gerçekte nasıl olduğunu bilen biri varsa kısaca anlatıversin bi yol.

Alınan bilgiye göre, temizlik işçileri, havalimanı iç hatlar bölümü ile otopark arasında bulunan çöp kutusunda, bir cep telefonu olduğunu görünce durumu polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çöp kutusunun bulunduğu bölümü güvenlik çemberine aldı. Kontroller sonrasında özel kıyafetli bomba imha uzmanı, fünye ile çöp kutusunu patlattı. Patlama sonrası yapılan incelemede, çöp kutusunda eski bir cep telefonu ile bazı atıklar bulunduğu görüldü.

Adana Havaalanında bomba paniği

Yorumlar

OpsOcc ~ 16 yıl önce
"ataman" arkadaşım, teşekkürler. Tamam olay kontrollü patlama yaratmak ama ya asıl patlayıcının gücü yüksekse? Kontrollü patlatalım derken geriye yıkılmış bir bina veya 3m çaplı bir krater kalmasın? İçimden bir ses bizimkiler bu işi Türk Usulü yapıyor diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ataman ~ 16 yıl önce
Zaten asıl patlayıcı da bir şekilde tetikleniyor... Ancak burada amaç ne zaman patlayacağını bilmediğin bir bombayı belli bir zamanda imha etmektir.Yani kontrollü patlama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Bizim bomba imha ekipleri ne hikmetse şüpheli paketleri hep fünye ile patlatırlar. Allah'tan bugüne kadar hiç içinde gerçek bomba olan bir paketle karşılaşmadılar. Bana mantıksız gelen şey zaten patlaması için bir araya getirilmiş maddelerin patlamasını önlemek için üzerine fünye konup patlatılması. Yahu kardeşim o fünyenin patlamasıyla ya asıl patlayıcı tetiklenirse ne olacak? Polis kendi eliyle teröristin yapmak istediği şeyi yapmış olacak. Hadi filmlerde gördüğümüz kırmızı kablo yeşil kablo olayı Hollywood palavrası da, bunun gelişmiş ülkelerde gerçekte nasıl olduğunu bilen biri varsa kısaca anlatıversin bi yol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000