16 Ocak 2017, Pazartesi 16:30:46

ACT'den yeni kaza açıklaması

ACT Havayolları, Bişkek'te düşen uçağın tüm bakımlarının eksiksiz yapıldığını belirterek, kazaya teknik nedenlerin yol açmadığını iddia etti.
  • Ya şaka mısınız asker miymiş neden askeri tören düzenleniyormuş iki pilotumuz da askeriyenin çiçeğiydi emekli olmuş olmaları askeriyeye verdikleri onca emeklerini hiçe sayılmasını mı bekliyorsunuz tabii ki aslanlae gibi uğurlanacaklar! Ayrıca size ne lan size ne törene mi takıldınız şimdi içi su dolu beyinlerinizle nasıl yazıyosunuz mucize zaten!
  • Çok paranoyak olacak ama Bişkek Fetocuların başkenti ....
  • Kargo uçağı olduğundan goaround esnasında cg aniden geri kaymış olabilir mi acaba devamında stall?
  • Öncelikle rahmetli pilotlarımız, loadmaster arkadaşımız ve teknisyen abimizin ve rahmetli olan Kırgızların mekanları cennet olsun ailelerine Allah sabırlar versin. Her kazadan sonra olduğu gibi yine bir sürü bilinçsiz yorum yapılmış. Su an için CVR be FDR kayıtları belli olmadan yorum yapmak terbisyesizlikten başka birşey değildir. Teknik hata olasılığına gelirsek. Act dahil tüm şirketlerin teknik ekipleri günümüzde işlerini bilinçli bir şekilde yapmaktadırlar. Yapılan bakımlar ve bakım zamanları mühendislik departmanı tarafından üretici firmaların yonergelerine göre yapılır. Bu konuda bir ihmal olma olasılığı düşük bir ihtimal. Özellikle uçuş güvenliğini tehlikeye atacak boyutta ihmaller söz konusu olamaz. Bu konuda günümüz teknik anlayışı hem Act hem de diğer şirketlerde farklı değildir. Önemli olan kazanın sebebi belli olduktan sonra bundan ülke havacılığı olarak ders çıkarmaktır. Emniyetli uçuşlar.
  • Askeri pilotların maaşlarının da havayolu pilotu seviyesine çıkarılarak orduda kalmalarının sağlanmasıdır. Bir yorumcunun bahsettiği gibi binbaşı, yarbay.albay hele general rütbesinde sivile geçmiş pilotların tekrar kitap okuması, teori çalışması pek mümkün değil. Yoksa sonrası hep aynı malum.
  • Auto goarond, TOGA aktif edilmeden thrust açılmış, uçak approach modundan çıkmadığı için piste paralel alçak uçmuş ve pist sonundaki ağaçlara çarparak stall ihtimali olabilir, ya da Kargolar pas geçme esnasında yerinden kayıp arka CG oluşmuş ve stall olmuş da olabilir, başımız sağolsun...
  • Ucagin tasidigi kargo neymis ?
  • Fdr cvr çözülsün ondan sonra konuşalım diyen kaptanlarım, uçağı ne yazık ki rahmetli devreleriniz düşürdü.
  • maalesef hep asker kökenli pilot kazaları ve sonuç hep facia...ya kendine aşırı güven yada emir komuta zinciri...artık sivil havacılık gerçekten sivilleşmeli yoksa bu kazaların sonu gelmeyecek
  • ACT yetkilileri açıklama yaoacağınıza sizin uçunuzu takip etmeyenlerin edenlerin ne halt işlediğine bakın önce. O şef yada müdür uçaklar uçmadan önce (planlama safhası dahil) ve uçarken ne yapıyordu. Aklı neredeydi. Takip ediyormuydu yoksa zevku alemdemiydi. İşi yapacak ehil pilotları masa başlarında oturtun. Yoksa bu olayların arkadı arkası kesilmez.

ACT Havayolları, Bişkek'te düşen uçağın tüm bakımlarının eksiksiz yapıldığını belirterek, kazaya teknik nedenlerin yol açmadığını iddia etti.

Kazaya ilişkin ACT Havayolları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Şirketimize ait Boeing 747-400 Tipi TC-MCL Tescil işaretli uçağımız, Hong Kong - Bişkek seferini yapmakta iken 16 Ocak 2017 günü yerel saat ile GMT 01.20 (Türkiye saati ile 04.20’de) Bişkek - Manas Havalimanına iniş esnasında düşmüştür. Kaza nedeni ile maalesef uçağımızda bulunan Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül, Yükleme Uzmanı Melih Aslan ve Uçuş Teknisyeni İhsan Koca hayatını kaybetmiştir. Aldığımız ilk bilgilere göre, uçağın yerleşim yerine düşmesi nedeni ile mürettebatımız dışında 33 kişi olmak üzere toplam 37 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu elim kazada hayatını kaybeden ekibimizin ailelerine ve Kırgızistan halkına başsağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

Kazanın oluş sebebi hakkında net bilgi bulunmadığının vurgulandığını açıklamada, "Şirketimiz adına yetkilendirilmiş iki kaptan pilotumuz, Manas Havaalanında, yetkililerle birlikte, kaza kırımı ile ilgili keşif ve tespitlerde bulunmaktadır. Ayrıca, teknik ekibimiz kaza mahalline hareket etmiştir. Kaza nedeni ile Kırgızistan ve Türk Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım heyeti tarafından kaza ile ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülmektedir. Kaza kırım raporunun hazırlanması için Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kırgızistan Büyükelçiliğimiz, havalimanı yetkilileri ve Kırgızistan Sivil Havacılık otoritesi ile sürekli temas halinde çalışılmaktadır. Kaza ile ilgili net ve doğrulanmış bilgiler kamuoyu ile tekrar paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada uçağın bakımlarının eksiksiz olarak yapıldığının altı çizilerek, şöyle denildi: "Kırıma uğrayan uçak Hong Kong - Bişkek - İstanbul seferini yapmak üzere Hong Kong’dan aldığı kargo ile tüm kontrolleri yapıldıktan sonra planlandığı şekilde havalanmış ve sefer süresince hiçbir aksilikle karşılaşmadan Bişkek Havalimanına inişe geçmiştir. Mürettebat, sefer öncesi Hong Kong’da 69 saat süre ile dinlenmiş ve Hong Kong - Bişkek arası 6 saatlik seferi tamamlamak üzere uçağı teslim almıştır. Uçak planlanan şekilde toplam 85.618 kg 'genel kargo' yükünü emniyetli bir şekilde alarak havalanmıştır. Uçağın teknik kayıt defterinde herhangi bir arıza kaydı bulunmamaktadır. Kırıma uğrayan uçak; BOEING 747-400 Tipi, 2003 model kargo uçağı olup, toplam 116.462 kg taşıma kapasitelidir. 10 Aralık 2015 tarihinden itibaren ACT Havayolları filosunda bulunmaktadır. Filomuzda bulunan bütün uçaklar gibi, bu uçağın da tüm bakımları zamanında ve eksiksiz olarak yapılmıştır. Kaybettiğimiz ekibimiz, uzun yıllar, mesleklerini büyük başarı ile yürütmüş, tecrübeli ve uzman bir uçuş ekibidir. Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı ve İkinci Pilot Kazım Öndül, yıllarca yurtdışında da bizleri temsil etmiş, asker kökenli pilotlardır. Kaptanımız toplam 10.821 uçuş saati tecrübeye sahiptir. Merhum kaptan pilotumuz aynı zamanda, kazaya uğrayan bu tip uçakta da 833 uçuş saati deneyimine sahiptir. İkinci pilotumuzun toplam 5910 uçuş saati tecrübesi ve bu tip uçakta ise 1771 uçuş saati deneyimi bulunmaktadır. Uçak mürettebatından olan Yükleme Uzmanımız Melih Aslan, toplam 14 yıllık yükleme uzmanı tecrübesi ile mesleki eğitim ve yeterliliğe sahip olarak 2007 yılından bu yana şirketimizde çalışmaktadır. Uçuş Teknisyenimiz İhsan Koca, uzun yıllar Türk Hava Kuvvetlerinde teknisyen olarak görev yapmış ve 2006 yılından bu yana şirketimizde hizmet vermiştir."

Havayolu şirketinin açıklamasında ilk bulgulara göre kazanın oluşumuna teknik nedenlerin ya da yüklemeye bağlı etkenlerin yol açmadığının anlaşıldığı iddia edildi. Açıklamada sonunda ise, "Meydana gelen bu kaza nedeni ile uğranılan tüm can ve mal kayıpları sigorta teminatı altındadır. Kaza bölgesinde oluşan tüm hasarlar ve kişisel zararlar sigorta şirketimizin sorumluluğu kapsamında olup, en kısa sürede tüm maddi zararların tazmini gerçekleştirilecektir. Uğranılan kaza nedeni ile başta kazada yakınlarını kaybedenler olmak üzere, Türk Sivil Havacılık camiası ve Kırgız halkına tekrar başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

ACT'den yeni kaza açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (147)

Oku ~ 7 yıl önce
Ya şaka mısınız asker miymiş neden askeri tören düzenleniyormuş iki pilotumuz da askeriyenin çiçeğiydi emekli olmuş olmaları askeriyeye verdikleri onca emeklerini hiçe sayılmasını mı bekliyorsunuz tabii ki aslanlae gibi uğurlanacaklar! Ayrıca size ne lan size ne törene mi takıldınız şimdi içi su dolu beyinlerinizle nasıl yazıyosunuz mucize zaten!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAFİENS ~ 7 yıl önce
Çok paranoyak olacak ama Bişkek Fetocuların başkenti ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 first ~ 7 yıl önce
Kargo uçağı olduğundan goaround esnasında cg aniden geri kaymış olabilir mi acaba devamında stall?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen gözüyle ~ 7 yıl önce
Öncelikle rahmetli pilotlarımız, loadmaster arkadaşımız ve teknisyen abimizin ve rahmetli olan Kırgızların mekanları cennet olsun ailelerine Allah sabırlar versin. Her kazadan sonra olduğu gibi yine bir sürü bilinçsiz yorum yapılmış. Su an için CVR be FDR kayıtları belli olmadan yorum yapmak terbisyesizlikten başka birşey değildir. Teknik hata olasılığına gelirsek. Act dahil tüm şirketlerin teknik ekipleri günümüzde işlerini bilinçli bir şekilde yapmaktadırlar. Yapılan bakımlar ve bakım zamanları mühendislik departmanı tarafından üretici firmaların yonergelerine göre yapılır. Bu konuda bir ihmal olma olasılığı düşük bir ihtimal. Özellikle uçuş güvenliğini tehlikeye atacak boyutta ihmaller söz konusu olamaz. Bu konuda günümüz teknik anlayışı hem Act hem de diğer şirketlerde farklı değildir. Önemli olan kazanın sebebi belli olduktan sonra bundan ülke havacılığı olarak ders çıkarmaktır. Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SORUNUN ÇÖZÜMÜ ~ 7 yıl önce
Askeri pilotların maaşlarının da havayolu pilotu seviyesine çıkarılarak orduda kalmalarının sağlanmasıdır. Bir yorumcunun bahsettiği gibi binbaşı, yarbay.albay hele general rütbesinde sivile geçmiş pilotların tekrar kitap okuması, teori çalışması pek mümkün değil. Yoksa sonrası hep aynı malum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten ~ 7 yıl önce
Son maaslar yukseldi Hatta fazla bile aliyorlar
Muhtemel ~ 7 yıl önce
Auto goarond, TOGA aktif edilmeden thrust açılmış, uçak approach modundan çıkmadığı için piste paralel alçak uçmuş ve pist sonundaki ağaçlara çarparak stall ihtimali olabilir, ya da Kargolar pas geçme esnasında yerinden kayıp arka CG oluşmuş ve stall olmuş da olabilir, başımız sağolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cargo ~ 7 yıl önce
Ucagin tasidigi kargo neymis ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tsk ~ 7 yıl önce
Fdr cvr çözülsün ondan sonra konuşalım diyen kaptanlarım, uçağı ne yazık ki rahmetli devreleriniz düşürdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
real ~ 7 yıl önce
maalesef hep asker kökenli pilot kazaları ve sonuç hep facia...ya kendine aşırı güven yada emir komuta zinciri...artık sivil havacılık gerçekten sivilleşmeli yoksa bu kazaların sonu gelmeyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivil ~ 7 yıl önce
bu konuları genellemeyle sadece insanları birbirine düşürüyorsunuz hepsi bu. her iki türde eğitim almış insanlar tanıdım azda olsa ve olay sadece emek ve bilgi gerisi hikaye...
sivil e ~ 7 yıl önce
ne alaka..emek ve bilği kesinlikle olmazlardan...istatislikler ne diyor araştırdın mı hiç?insanlar niçin birbirine düşsün ki?gerçekleri görmek istemeyenlerin savunmaları sonucunda bak ne acılar yaşanıyor
Egitenler (askerler) ~ 7 yıl önce
Kötü ise egitilenler(siviller) kendilerini nasıl kendilerini egitenlerden daha iyi konumda görecekler. Eğer bu armut agaci ise meyvesi de armut olur. Sen nasıl ben muzum diye ortaya çıkacaksın... konu anlasilmistir sanırım. Boşa atıp tutma. Genel seferberlik şart...
Pete mitchelle ~ 7 yıl önce
Senin gibi bebeleri sivil havacılıktan temizlemeli asıl 45 derecede vertigo olan, tırmanmada başı dönen, ufuktan ters geçmemiş ama burda gelip asker lafını ağzına alan instagramcı pilot bozuntularısınız işte . Asker lafını ağzına almadan destur çek !
pete ye cvp ~ 7 yıl önce
pete sen bu kafayla devam et...daha çokkk musalla taşının başında timsah göz yaşları dökersiniz geçmişte olduğu gibi...havacılık tarihinden haberin yok bi haber yaşadığını zannediyorsun...amsterdam'lar diyarbakır'lar van'lar kırgizistan'lar hep bu asker abilerinin marifetleri değil mi?
Lgb ~ 7 yıl önce
Askerlerin bazı kabillyetsiz bebelerin sebep olacağı kaç tane kaza-kırımı önlediğinii de bil artiz
ACT Tip Şefi yada Müdürününe ~ 7 yıl önce
ACT yetkilileri açıklama yaoacağınıza sizin uçunuzu takip etmeyenlerin edenlerin ne halt işlediğine bakın önce. O şef yada müdür uçaklar uçmadan önce (planlama safhası dahil) ve uçarken ne yapıyordu. Aklı neredeydi. Takip ediyormuydu yoksa zevku alemdemiydi. İşi yapacak ehil pilotları masa başlarında oturtun. Yoksa bu olayların arkadı arkası kesilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000