18 Ocak 2017, Çarşamba 16:16:31

ACT'den Yalan Haber açıklaması

Bişkek'te düşen uçakla ilgili iddialar üzerine ACT Havayolları bir açıklama yaptı, iddialara tek tek cevap verdi.
  • shgm kaza raporlarını sadece İLGİLİSİ ne veriyor.ilgili kim? kaza yapan şirket veya kazadan zarargörenler, dava varsa taraflar taraf avukatları, ilgili sigorta şirketleri. Neyi bekleyip ne görecek bu millet?? ortada açıklanacak kamuyla paylaşılacak, işte sebepler şu şu şu sizde ders alın denecek bir kaza raporu olmayacakki. ıspartada öyle olmadımı? varmı kamuya açık kaza raporu yok.
  • Maddelerde takilacak bir sey yok, her sey net bir sekilde aciklanmis. ACT Havayollari her zaman ki gibi profesyonel tutuuyla olaya yaklasiyor ve detaylar aciga cikana kadar beklenmesi gerektigini soyluyor. Ama maalesef hala gereksiz yorumlara devam eden kisi ve kurumlar var. Yazik, keske yorum yapabilecek kadar bilgili olabilseler boyle yorumlar ortaya cikmamis olur. ACT Havayollarinin ve hayatini kaybedenlerin tekrar basi sag olsun.
  • act ilk 747sini getirdiğinde act'de çalışıyordum act'nin başarısını ticaret ekibini sümüklüler diye küçümsemeye çalışarak gölgelemeye çalışmışlardı ozamanda..şimdi bu elim kazada 4 vatandaşımızı kaybetmişken acımız taptazeyken yine aynı tipler ortaya çıkmış bir başsağlığı dilemek yerine anca saldırıyorlar..gerçekten böyle insanlarla aynı havayı soluduğum için çok üzgünüm..sadece act'ye değil tüm havacılık camiasına tekrar başsağlığı diliyor ve bu kara bulutların bir an evvel dağılmasını diliyorum..
  • Kötü hava şartlarında inme ısrarı sebeptir. Bu kaçıncı sebep hep aynı. Görüş yok sop dışına çıkıp gereksiz risk alan yedek meydana gitmeyi her nedense düşünmeyen anlayışın sonucu. Bütün pilotlara sesleniyorum sop dışına çıkmayın gereksiz risk almayın bir yere de inememis olun en fazla korkak derler ama uzun yaşarsınız. Allah rahmet etsin.
  • Metar a gore CAT 1 yapilamaz. CAT ll ise RA onemli for DA . DA Ayni zaman da Alert Hight 100' A320 /321 CAT ll en az 3 tane row vertical light sistemini Gormen gerekli eger Aproach light system goremiyorsan GA yapilir. CAT 3a yapilamaz. Meydan uygun degil. CAT3a Approach light Gerek yok. TDZ light ve runway edge light Gormen gerekiyor A320/A321 GA yapilirsa CATll Alert Hight GA icin. Minimum safe irtifayi verir MABH Icin o ise 20' 320 25' 321 B747 Big bird de Alert Hight CAT ll A320 forkll olmali. Ayni zaman da Bishkek Airport elevation 2000' high Altitude sea level Airport . Irtifa kaybi biraz fazla olabilir
  • BEYLER VEFAT EDEN BİZİM İNSANIMIZ BİZİM EKİBİMİZ.........
  • YA YORUMLARA BAKIYORUM TAM Bİ İSKALA
  • Ya arkadaş bakıyorum bazı yorumlara şunları yazan insanlar varken fetoyu temizlesende hain bitmez bu memlekette!!
  • Tüm pilotlarin hayali olan bu koca kuş türk semalarında insallah kanat çırpmaya devam eder.sonuc ne cikarsa ciksin yeter ki bu elim kazadan gerekli dersler çıkarılsın. Türk sivil havaciligina çok iş düşüyor.
  • Sanki bu sitede yorum yazanlar var ya! Onları işaret ediyor gibi olmuş :)

Bişkek'te düşen uçakla ilgili iddialar üzerine ACT Havayolları bir açıklama yaptı, iddialara tek tek cevap verdi.

ACT'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

16 Ocak 2017 Pazartesi sabahı Türkiye saati ile 04:20’de yaşanan elim kaza ile ilgili olarak çeşitli medya platformlarında çıkan bir takım asılsız ve yanlış bilgilerin yarattığı gerçekle ilgisi olmayan algıyı önleme ihtiyacı doğmuştur.

Öncelikle bilinmesi gerekir ki; dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, bir uçak kazasının ardından hiçbir kişi ve kuruluşun mesnetsiz iddia ve ithamlarla algı operasyonu yapmaya hakkı yoktur. Sivil hava aracı kazalarında yetkili kurumlar Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’dür. Bu kurumlar kara kutuların açılması ve gerçek bilgilerin elde edilmesini sağlar. Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu bu bilgiler ışığında ve kaza mahallinde yapılacak incelemelerden sonra gerekli açıklamayı yapar. Amaç, bir daha benzer bir kaza olmasını önlemek ve bu amaçla alınacak tedbirleri tespit etmektir.

Yetkisi olmayan, derinlemesine havacılık bilgisi olmayan, insan hayatına, hayatını kaybedenlerin yakınlarına, havacılık camiasına ve ülkesinin sorumlu kurumlarına saygısı olmayan kişilerin yaratacağı bilgi kirliliği, sadece magazin haberi olacak ve kazanın gerçek nedenlerinin ortaya çıkmasına hizmet etmediği gibi kederli kişi ve ailelerin acılarını derinleştirmekten öteye geçmeyecektir.

Bu nedenle, her türlü bilgi kirliliğini önlemek amacıyla, aşağıdaki noktaların açıklanması gerekli görülmüştür:

1. Boeing 747-400 kargo uçaklarının kokpitinde üç pilot değil, iki pilot uçmaktadır. Uçağın tasarımı buna göre yapılmıştır. Hong Kong-Bişkek 6 saatlik bir uçuştur ve görev süresi nedeniyle ilave pilot ihtiyacı yoktur. İlgili seferde uçağımızda iki pilot, bir teknisyen ve bir yükleme uzmanı görev yapmaktaydı.

2. İlgili sefer şirketimizin Bişkek Havaalanı’na ilk uçuşu değildir. ACT Havayolları Boeing 747-400 tipi uçakları ile bugüne kadar Bişkek Havaalanı’na 52 sefer gerçekleştirmiştir.

3. Uçağımızda yedek meydanlara gidiş dahil olmak üzere yeterli miktarda yakıt bulunmaktaydı.

4. Uçağımızın birden fazla iniş teşebbüsünde bulunduğu bilgisi yanlıştır. 

5. Uçağımızda görev yapan pilotlarımız, mesleklerinde son derece başarılı olan, görevlerini gerekli bilinç ve sorumlulukla yıllarca yapmış kıymetli kişilerdi. Daha önce kaptan pilot olarak herhangi bir kaza-kırım olayına sebebiyet vermemişlerdir.

6. ACT Havayolları kurulduğu yıldan beri sadece kargo havayolu olarak faaliyet göstermektedir. Hiçbir dönemde yolcu taşımacılığı yapmamıştır. Dolayısıyla şirketimizin daha önce yaşanmış herhangi bir yolcu uçağı kazası ile ilgisi yoktur.

7. ACT Havayolları, Çin’den Avrupa’ya, Orta Asya’dan Afrika’ya ve Ortadoğu’ya kadar pek çok ülkenin havaalanlarına seferler düzenleyen bir Türk şirketidir. Bütün bu ülkelerin semalarında ve havaalanlarında Türk bayrağını onurla taşıyan bir firmadır. Dünyanın en büyük kapasiteli kargo uçaklarını Türkiye’ye getirmiş, gerekli altyapı ve kadroyu kurmuş, uluslararası ortakları ve müşterileri olan ve ülkemiz ekonomisine döviz kazandırarak önemli miktarda katkıda bulunan bir firmadır.

8. ACT Havayolları, 22 Ağustos 2011 tarihinde ülkemize 110 ton kapasiteli bu dev uçakları getirmeyi başarmış ve bugün filosunda 6 adet uçağı bulunan uluslararası bir firmadır. Uluslararası platformda bir Türk firması olarak adından pozitif söz ettiren sayılı global firmalardan biridir.

9. ACT Havayolları, bugüne kadar bu dev uçaklarla 9470 sefer yapmış ve 47,388 saat uçuş gerçekleştirmiştir.

10. ACT Havayolları, hem Türkiye Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, hem Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi tarafından, hem de IATA yetkili kuruluşlarınca düzenli olarak denetlenen ve bu denetlemelerden bugüne kadar başarı ile geçmiş olan bir firmadır.

11. ACT Havayolları, elim kazada kaybedilen bu uçakla, 2016 yılında, Çin, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’da, toplam 498 sefer gerçekleştirmiş ve 3171 saat uçmuştur. 12. Elim kazada kaybedilen uçak, 29 Şubat 2016’da İngiltere’nin Londra Stansted ve 1 Aralık 2016 tarihinde Fransa’nın Paris Charles de Gaulle Havaalanlarında Avrupalı uzman ekiplerce denetlenmiş ve bulgusuz bir şekilde tam notla geçmiştir.

Bu gerçekler ışığında, bu konuda söz söylemek isteyen herkesi, konuya sorumluluk bilinci ile yaklaşmaya, kara kutuların çözülmesi ve kaza kırım raporunun açıklanmasına kadar SABIRLA beklemeye davet ediyoruz.

ACT HAVAYOLLARI A.Ş. 

ACT'den Yalan Haber açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

eksiklik ~ 7 yıl önce
shgm kaza raporlarını sadece İLGİLİSİ ne veriyor.ilgili kim? kaza yapan şirket veya kazadan zarargörenler, dava varsa taraflar taraf avukatları, ilgili sigorta şirketleri. Neyi bekleyip ne görecek bu millet?? ortada açıklanacak kamuyla paylaşılacak, işte sebepler şu şu şu sizde ders alın denecek bir kaza raporu olmayacakki. ıspartada öyle olmadımı? varmı kamuya açık kaza raporu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GKNS ~ 7 yıl önce
Maddelerde takilacak bir sey yok, her sey net bir sekilde aciklanmis. ACT Havayollari her zaman ki gibi profesyonel tutuuyla olaya yaklasiyor ve detaylar aciga cikana kadar beklenmesi gerektigini soyluyor. Ama maalesef hala gereksiz yorumlara devam eden kisi ve kurumlar var. Yazik, keske yorum yapabilecek kadar bilgili olabilseler boyle yorumlar ortaya cikmamis olur. ACT Havayollarinin ve hayatini kaybedenlerin tekrar basi sag olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ak ~ 7 yıl önce
act ilk 747sini getirdiğinde act'de çalışıyordum act'nin başarısını ticaret ekibini sümüklüler diye küçümsemeye çalışarak gölgelemeye çalışmışlardı ozamanda..şimdi bu elim kazada 4 vatandaşımızı kaybetmişken acımız taptazeyken yine aynı tipler ortaya çıkmış bir başsağlığı dilemek yerine anca saldırıyorlar..gerçekten böyle insanlarla aynı havayı soluduğum için çok üzgünüm..sadece act'ye değil tüm havacılık camiasına tekrar başsağlığı diliyor ve bu kara bulutların bir an evvel dağılmasını diliyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sop ~ 7 yıl önce
Kötü hava şartlarında inme ısrarı sebeptir. Bu kaçıncı sebep hep aynı. Görüş yok sop dışına çıkıp gereksiz risk alan yedek meydana gitmeyi her nedense düşünmeyen anlayışın sonucu. Bütün pilotlara sesleniyorum sop dışına çıkmayın gereksiz risk almayın bir yere de inememis olun en fazla korkak derler ama uzun yaşarsınız. Allah rahmet etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radar Altimeter ~ 7 yıl önce
Metar a gore CAT 1 yapilamaz. CAT ll ise RA onemli for DA . DA Ayni zaman da Alert Hight 100' A320 /321 CAT ll en az 3 tane row vertical light sistemini Gormen gerekli eger Aproach light system goremiyorsan GA yapilir. CAT 3a yapilamaz. Meydan uygun degil. CAT3a Approach light Gerek yok. TDZ light ve runway edge light Gormen gerekiyor A320/A321 GA yapilirsa CATll Alert Hight GA icin. Minimum safe irtifayi verir MABH Icin o ise 20' 320 25' 321 B747 Big bird de Alert Hight CAT ll A320 forkll olmali. Ayni zaman da Bishkek Airport elevation 2000' high Altitude sea level Airport . Irtifa kaybi biraz fazla olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 7 yıl önce
BEYLER VEFAT EDEN BİZİM İNSANIMIZ BİZİM EKİBİMİZ.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 7 yıl önce
YA YORUMLARA BAKIYORUM TAM Bİ İSKALA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 7 yıl önce
Ya arkadaş bakıyorum bazı yorumlara şunları yazan insanlar varken fetoyu temizlesende hain bitmez bu memlekette!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temennim ~ 7 yıl önce
Tüm pilotlarin hayali olan bu koca kuş türk semalarında insallah kanat çırpmaya devam eder.sonuc ne cikarsa ciksin yeter ki bu elim kazadan gerekli dersler çıkarılsın. Türk sivil havaciligina çok iş düşüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sankii ~ 7 yıl önce
Sanki bu sitede yorum yazanlar var ya! Onları işaret ediyor gibi olmuş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000