19 Temmuz 2017, Çarşamba 09:00:55

Acil iniş siyaset tanımaz!

Ercan hava trafik kontrolörlerinin, Qantas Havayolları’na ait yolcu uçağının Larnaka’ya acil iniş yapması için Kuzey Kıbrıs üzerinden güzergahı kısaltan uçuş imkanı sağladığı bildirildi.
  • Pilot azıcık geri zekalı galiba? :-) Acil durumda bu kadar gezebildiğine göre?
  • Herkes neden Türkiye'ye neden İnmemiş demiş. Asıl soru Türkiye'ye bu uçak nasıl inecek? Öncelikle ne Atatürk ne Esenboğa ne de Sabiha gökçen de 380e iniş sağlayacak azami ölçülerde bir pist bulunmamakta isteyen bu havaalanlarının chartlarını inceleyebilirler. Hadi diyelim ki atatürke azami iniş yapabileceği pistten 500metre daha kısa olan piste iniş yapmak istedi. (Teknik olarak çok zor olsa da imkansız değil operasyonu iyi yapılırsa küçük bi ihtimal iniş sağlanır, büyük ihtimal uçaktaki herkes hayatını kaybeder) iniş yapsa bile Atatürk'te pistlerin birbirine çok yakın olması nedeniyle 380nin oluşturduğu türbülansla uzun bir süre pistler kullanılamaz hale gelecektir. Çünkü yine söylüyorum o pistler 380E UYGUN YAPILMADI. Ama 3. Havaalanı biter ve sabihaya yapılacak yeni pist tamamlanırsa işte o zaman 380 i ülkemiz ağırlamaya başlayacak. Tabi Atatürk'ü kapatırlarsa o zaman yine bir şey farketmiyecek iş yükü yine heavy uçakları rahatlıkla kaldıramayacak hale gelicez
  • Ankara-Esenboga ornegin NASA'nin uzay mekigi icin acil durumda inilebilecegi havaalanlarindan biri idi. A388 kesinlikle inebilir ve apron alanida var. Larnaka'ya gitmek icin bir baska sebep olmasi lazim.
  • Türkiye, Kıbrıs'ta hasta yolcu için iniş izni vermedi diye yaygara koparacaklardı. Karalama kampanyası başlatacaklardı. Kıbrıs görüşmelerinde istediklerini alamadılar çünkü. Bunlardan her melanet beklenir. Şimdi ise planları yürümediği için Türkiye'nin jestini görmezden geleceklerdir.
  • airbus 380 turkiyede istanbul ataturk izmir antalya ankara da esenboğaya inebilir rahatlikla. pistler uygundur bu kadar ağir bir uçağin inmesine ve yeterli uzunluktadir kalkiş ve iniş için..anlamadim uçak neden larnacaya inmek istedi.antalya havalimani istanbul havalimani ataturk havalimani varken.kaldi uçak rota olarak ankara ve istanbula çok yakin iken nede dir larnacaya indi
  • Sanirim avustralya caa bize slot vermedigi icin bizim meydanlari yedek almiyorlar veya bizimkiler onlara karsiliklilik ilkesini uyguluyot. Ama atinaya inebilirlerdi. Hem fenis hem de her imkan mevcut.
  • A380in inebileceği yer neresi var Türkiyede? Meraktan soruyorum da
  • şirket politikası.
  • Türkiye'de A380'in emniyetle iniş kalkış yapabileceği bir meydan maalesef yok. Sadece pist uzunluğu ve genişliği olarak düşünmeyin, bu uçağın ağırlığına uygun taksi yolu yok. 3. Havalimanı açılıp bazı şirketler A380'le gelmeye başlarlarsa, yedek meydan olarak nereyi yazacaklar merak ediyorum doğrusu.
  • böyle bir acil iniş rotası olamaz, hadi diyelim esb-ist-saw inmek istemedi sofya, bükreş deneyebilirdi, daha kısa sürede iniş gerçekleştirmez miydi? neden larnaca acaba??

Ercan hava trafik kontrolörlerinin, Qantas Havayolları’na ait yolcu uçağının Larnaka’ya acil iniş yapması için Kuzey Kıbrıs üzerinden güzergahı kısaltan uçuş imkanı sağladığı bildirildi.

Cyprus Today’da yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Sydney- Londra Heathrow uçuşunu yapan Qantas Havayolları’na ait A380-800 tipi yolcu uçağında bulunan hamile bir kadın, uçak Dubai’den havalandığı sırada rahatsızlandı. Uçak, Türkiye hava sahasındayken Ankara’daki hava trafik kontrolörleri Ercan kule ile temasa geçerek, pilotun Larnaka’ya acil iniş istediği bilgisini verdi.

Ercan’daki hava trafik kontrolörleri pilotla temasa geçti ve KKTC hava sahası üzerinden, daha kısa bir güzergahtan uçağı Larnaka’ya yönlendirdi. Uçağın 15 dakika boyunca Antalya- Koruçam - Lefke güzergahında uçarak, Larnaka’ya vardığı bilgisi paylaşıldı.

Ercan’daki hava trafik kontrolörlerinin, uçak KKTC hava sahsını geçtikten sonra pilotu, Larnaka’daki yetkililerle temasa geçirdiği belirtildi. Uçağın, Kuzey Kıbrıs üzerinden kullandığı güzergahın daha önceden uçaklar için izin verilmediğini ancak acil bir durumdan dolayı söz konusu iznin verildiği kaydedildi.

Acil iniş siyaset tanımaz!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Volvo ~ 7 yıl önce
Pilot azıcık geri zekalı galiba? :-) Acil durumda bu kadar gezebildiğine göre?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çiftçi ~ 7 yıl önce
Herkes neden Türkiye'ye neden İnmemiş demiş. Asıl soru Türkiye'ye bu uçak nasıl inecek? Öncelikle ne Atatürk ne Esenboğa ne de Sabiha gökçen de 380e iniş sağlayacak azami ölçülerde bir pist bulunmamakta isteyen bu havaalanlarının chartlarını inceleyebilirler. Hadi diyelim ki atatürke azami iniş yapabileceği pistten 500metre daha kısa olan piste iniş yapmak istedi. (Teknik olarak çok zor olsa da imkansız değil operasyonu iyi yapılırsa küçük bi ihtimal iniş sağlanır, büyük ihtimal uçaktaki herkes hayatını kaybeder) iniş yapsa bile Atatürk'te pistlerin birbirine çok yakın olması nedeniyle 380nin oluşturduğu türbülansla uzun bir süre pistler kullanılamaz hale gelecektir. Çünkü yine söylüyorum o pistler 380E UYGUN YAPILMADI. Ama 3. Havaalanı biter ve sabihaya yapılacak yeni pist tamamlanırsa işte o zaman 380 i ülkemiz ağırlamaya başlayacak. Tabi Atatürk'ü kapatırlarsa o zaman yine bir şey farketmiyecek iş yükü yine heavy uçakları rahatlıkla kaldıramayacak hale gelicez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Larnaka ~ 7 yıl önce
Ankara-Esenboga ornegin NASA'nin uzay mekigi icin acil durumda inilebilecegi havaalanlarindan biri idi. A388 kesinlikle inebilir ve apron alanida var. Larnaka'ya gitmek icin bir baska sebep olmasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Agzina saglik ~ 7 yıl önce
Ne NASA si ne mekigi? Death star bile iner esenbogaya. Iste bunlar hep dis guclerin oyunu
Muhtemelen ~ 7 yıl önce
Türkiye, Kıbrıs'ta hasta yolcu için iniş izni vermedi diye yaygara koparacaklardı. Karalama kampanyası başlatacaklardı. Kıbrıs görüşmelerinde istediklerini alamadılar çünkü. Bunlardan her melanet beklenir. Şimdi ise planları yürümediği için Türkiye'nin jestini görmezden geleceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 7 yıl önce
Oyunu bozdun uzun adam helal olsun
camarothy ~ 7 yıl önce
airbus 380 turkiyede istanbul ataturk izmir antalya ankara da esenboğaya inebilir rahatlikla. pistler uygundur bu kadar ağir bir uçağin inmesine ve yeterli uzunluktadir kalkiş ve iniş için..anlamadim uçak neden larnacaya inmek istedi.antalya havalimani istanbul havalimani ataturk havalimani varken.kaldi uçak rota olarak ankara ve istanbula çok yakin iken nede dir larnacaya indi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyucu ~ 7 yıl önce
Divert esnasına sadece meydanın uçak açısından yeterliliğinden ziyade şirketin orada aldığı hizmetlerde göz önünde bulunduruluyor. Bildiğim kadarıyla Qantas Türkiyeye uçmuyor bu sebepten dolayı divert etse sadece pisti ve acil müdahele ekiplerini kullanabilirler. Dolayısıyla pilotlar o meydandaki supervisor, teknik, ground handling şirkletleri bulunduğu için yolu çok fazla uzatıp oraya divert ettiler diye düşünüyorum. Sürçü lisan ettiysem affola iyi günler.
??? ~ 7 yıl önce
şu an türkiye üzerinde hiçbir havaalanı(iga hariç) super heavy kategorisi uçaklara uygun değildir bilip bilmeden sallamayalım
333 ~ 7 yıl önce
Sanirim avustralya caa bize slot vermedigi icin bizim meydanlari yedek almiyorlar veya bizimkiler onlara karsiliklilik ilkesini uyguluyot. Ama atinaya inebilirlerdi. Hem fenis hem de her imkan mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BelloTurko ~ 7 yıl önce
A380in inebileceği yer neresi var Türkiyede? Meraktan soruyorum da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hs ~ 7 yıl önce
Atatürk havalimanı ama apronu boşaltmak lazım yoksa sığmıyor
Yusican ~ 7 yıl önce
Corlu
GL ~ 7 yıl önce
şirket politikası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 7 yıl önce
Türkiye'de A380'in emniyetle iniş kalkış yapabileceği bir meydan maalesef yok. Sadece pist uzunluğu ve genişliği olarak düşünmeyin, bu uçağın ağırlığına uygun taksi yolu yok. 3. Havalimanı açılıp bazı şirketler A380'le gelmeye başlarlarsa, yedek meydan olarak nereyi yazacaklar merak ediyorum doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Amma da salladın.
neden? ~ 7 yıl önce
böyle bir acil iniş rotası olamaz, hadi diyelim esb-ist-saw inmek istemedi sofya, bükreş deneyebilirdi, daha kısa sürede iniş gerçekleştirmez miydi? neden larnaca acaba??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000