26 Nisan 2012, Perşembe 09:34:16

ACİL İNİŞ DEKLARE ETTİ

Jetblue Havayolları'na ait ERJ-190 tipi uçak havalandıktan kısa bir süre sonra kaz sürüsünün içine girdi.
  • Sorduğuna göre biliyosun. Kaç metre kanat lazım söyle bakalım?.. Sen uçağa çarpan bir kazın ya da o türevde bir kuşun ağırlığını bilmiyorsan ya da öğrenememişsen onlar kadar beynin yok demektir!
  • Çok bilmiş insanlardan nefret ediyorum..
  • ICAO Annex 14 Cilt 1 (İlgili bölümler) ICAO Dok. 9137 Part 3 ICAO Dok. 9137 Part 8 (İlgili bölümler) Yabani Hayvanlarla ve Kuşla Mücadele Yöntemleri Yabani Hayvan Çarpma Riskinin Azaltılması demekki annex 14'te varmış yöntemi
  • bir kaz ın kaç kilo geldiğini öğrenmek istiyorsan birini aşağılamadan önce aç öğren hödük efendi.yaban kazlarının ortalama ağırlığı 10-15 kilodur.sen (eğer uçucuysan)allah bilir uçağının bile kanat açıklığından haberin yoktur.değil kazların kanat açıklığından.....
  • Destekli salla bari 15 Kg uçamk için kaç metre kanat lazım?
  • bu kuşlar, kazlar, ördeklerden bazılarının ağırlığı 5-10 hatta 15 kiloyu bulur düşünün kalkış yaptınız tırmanıyorsunuz sürü halinde motorların içine sonra kokpite burna uçağın kanatlarına çarparak ciddi tehlike yaşanmasına sebep oluyorlar havalanlaırnın etraflarında bataklık, göletler, deniz kıyısına yakın olması, derelerin olması kısaca su kaynağı varsa her türlü uçan kuş gelecektir önlemenin çaresi yoktur..
Westchester - Palm Beach seferini yapan Jetblue Havayolları'na ait ERJ-190 tipi yolcu uçağı, Westchester'dan havalandıktan kısa bir süre sonra kaz sürüsünün içine girdi.

İki büyük kazın ön cam ve buruna çarpması nedeniyle acil iniş deklare eden uçak, havalandıktan 10 dakika sonra iniş yapmak zorunda kaldı.

İnişin ardından 20 dakika boyunca kaz cesetleri nedeniyle kapalı kalan Westchester Havalimanı 16 sağ pisti, yapılan temizliğin ardından açılırken, 54 yolcu 4 mürettebatın bulunduğu uçak bakıma alındı.

Yolcuların bir başka ERJ 190 tipi yolcu uçağına bindirilerek, 2.5 saatlik gecikmeyle Palm Beach'e ulaştığı öğrenildi.


ACİL İNİŞ DEKLARE ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sorduğuna göre biliyosun. Kaç metre kanat lazım söyle bakalım?.. Sen uçağa çarpan bir kazın ya da o türevde bir kuşun ağırlığını bilmiyorsan ya da öğrenememişsen onlar kadar beynin yok demektir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok bilmiş insanlardan nefret ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ICAO Annex 14 Cilt 1 (İlgili bölümler) ICAO Dok. 9137 Part 3 ICAO Dok. 9137 Part 8 (İlgili bölümler) Yabani Hayvanlarla ve Kuşla Mücadele Yöntemleri Yabani Hayvan Çarpma Riskinin Azaltılması demekki annex 14'te varmış yöntemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir kaz ın kaç kilo geldiğini öğrenmek istiyorsan birini aşağılamadan önce aç öğren hödük efendi.yaban kazlarının ortalama ağırlığı 10-15 kilodur.sen (eğer uçucuysan)allah bilir uçağının bile kanat açıklığından haberin yoktur.değil kazların kanat açıklığından.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Destekli salla bari 15 Kg uçamk için kaç metre kanat lazım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu kuşlar, kazlar, ördeklerden bazılarının ağırlığı 5-10 hatta 15 kiloyu bulur düşünün kalkış yaptınız tırmanıyorsunuz sürü halinde motorların içine sonra kokpite burna uçağın kanatlarına çarparak ciddi tehlike yaşanmasına sebep oluyorlar havalanlaırnın etraflarında bataklık, göletler, deniz kıyısına yakın olması, derelerin olması kısaca su kaynağı varsa her türlü uçan kuş gelecektir önlemenin çaresi yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000