17 Temmuz 2012, Salı 15:08:24

"AÇIKLAMA YAPMIYORSUNUZ, ARAPÇA BİLMİYORSUNUZ"

Irak hava sahasında meydana gelen radar arızası nedeniyle yapılamayan uçak seferleri yüzünden Atatürk Havalimanı’ndaki Iraklı yolcular mağdur oldu. Zaman zaman firma yetkilileri ile tartışan yolcular, kendilerine açıklama yapılmamasına tepki gösterdi...
  • Nedir bu araplardan çktiğimiz ya ? Böyle turist olmaz olsun.
  • yabancı dilin yoksa gelmeyeceksin o zaman . neyine güvenip geliyorsun anlamıyorum ki. her gittikleri yerde kafa göz yarıp maymunca konuşmaya çalışıyorlar. tercüman veya arapça bulucaklarda anlaşacaklar. paranın gözü kör olsun . böyle yolcuları kapıdan sokmayacaksın.
  • yolcuya sormak lazım bzım ınsanımız arapca bılecegıne sen nıye turkce bılmıyorsun...ortak dıl ıngılızcedır ...eger uluslararası ucuyorsan ıngılızce bıleceksın yoksa hıkayeden konusmayacaksın...avrupada yasıyosun ıngılızce ogrenemedınse bu senın sorunun...zaten gıttıgın yer ulkemıze bır suru problem cıkartıyor..arapca konusmak ıstıyosan arabıstan uzerınden baglantılı bılet al...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Pardon ama o ıraklılar ingilizce bilmiyosa bu kimin suçu yabancı bi ülkeye gidiyosan arapçana değil ingilizcene güveneceksin bide avrupadan gelmiş ! sanki ırakta mahsur kalan thy yolcularına türkçe bilgilendirme yapılıp olay aydınlatılırdı !
  • Zaten bu olay Bağdat'ta olsa onlar şakır, şakır bir Türkçe ile insanları bilgilendirir, sonra da alıp 5 yıldızlı otele götürürdü. Oğlum bak git :)
  • bilmeleri mi gerekiyordu?
  • Hangi sirketin yetkilileriymis..? THY olmadigi kesin .. yoksa isim verilirdi..

Kendisiyle ilgilenilmediğini ve çalışanların Arapça bilmediğini iddia eden Nihat Ali, “Ben Avrupa’dan geldim. İstanbul’da iki gün kaldıktan sonra bugün Erbil’e gidecektim. Bize sabah 09.30'da burada olmamız söylendi. Biz de daha erken gelip burada beklemeye başladık. Bize açıklama yapılmadı. Dünyanın her yerinde uçağın kalkmaması durumunda yolcular otele götürülür. Bize açıklama yapmıyorlar. Yanımda çocuklarım var. Mağdur oldum” iddialarında bulundu.

Şirket yetkilileri ise kendilerine Irak’tan böyle bir emir geldiğini ifade ederek, en kısa sürede yolcularını uçuracaklarını söyledi.

Atatürk Havalimanı’na erken saatlerde gelen yolcular, yerlerde oturarak uçaklarının kalkış saatini beklemek zorunda kaldı. Bazı yolcular ise beklemekten yorularak yerlerde uyudu.

"AÇIKLAMA YAPMIYORSUNUZ, ARAPÇA BİLMİYORSUNUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Ne bu ya ? ~ 12 yıl önce
Nedir bu araplardan çktiğimiz ya ? Böyle turist olmaz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ya ~ 12 yıl önce
yabancı dilin yoksa gelmeyeceksin o zaman . neyine güvenip geliyorsun anlamıyorum ki. her gittikleri yerde kafa göz yarıp maymunca konuşmaya çalışıyorlar. tercüman veya arapça bulucaklarda anlaşacaklar. paranın gözü kör olsun . böyle yolcuları kapıdan sokmayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
yolcuya sormak lazım bzım ınsanımız arapca bılecegıne sen nıye turkce bılmıyorsun...ortak dıl ıngılızcedır ...eger uluslararası ucuyorsan ıngılızce bıleceksın yoksa hıkayeden konusmayacaksın...avrupada yasıyosun ıngılızce ogrenemedınse bu senın sorunun...zaten gıttıgın yer ulkemıze bır suru problem cıkartıyor..arapca konusmak ıstıyosan arabıstan uzerınden baglantılı bılet al...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arapça bilmiyor mu oradakiler ayıp be arkadaş.. ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok pardon ~ 12 yıl önce
Pardon ama o ıraklılar ingilizce bilmiyosa bu kimin suçu yabancı bi ülkeye gidiyosan arapçana değil ingilizcene güveneceksin bide avrupadan gelmiş ! sanki ırakta mahsur kalan thy yolcularına türkçe bilgilendirme yapılıp olay aydınlatılırdı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ya ~ 12 yıl önce
Zaten bu olay Bağdat'ta olsa onlar şakır, şakır bir Türkçe ile insanları bilgilendirir, sonra da alıp 5 yıldızlı otele götürürdü. Oğlum bak git :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arapca bilmiyorlarmis ~ 12 yıl önce
bilmeleri mi gerekiyordu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi ~ 12 yıl önce
Hangi sirketin yetkilileriymis..? THY olmadigi kesin .. yoksa isim verilirdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000