19 Mart 2010, Cuma 09:01:52

AC313 ilk uçuşunu yaptı

Çin, kendi olanaklarına dayanarak, geliştirdiği AC313 tipi sivil amaçlı büyük helikopteri başarıyla denedi.
  • UÇAĞINI DA YAPTILAR İNCELEDİM ÇOK GÜZEL VE BAŞARILI BENCE BOİNG VE AİRBUS KIRMASI VE DE AVRUPA SITANDARTLARINA UYGUN BİR TAYYARE YAPMIŞLER BÖLGESEL UÇUŞLAR İÇİN İDEAL ÇOK TA EKONOMİK MOTORU DA GM
  • Boeing ve Airbus elleriyle kendi kaderlerini örüyorlar. Hem paralarını hem de teknolojilerini ucuz üretim yapacağız diye Çin'e götürdüler. Sonuçlarına da yakın bir gelecekte katlanacaklar. İkinci Dünya savaşından sonra da ABD atom bombası ayıbını affetirmek için her şeyini Japon'lara açmıştı. Japon'lar da işi öğrendikten sonra onlara kapıyı göstermişti. Bu çekik gözlüler bu kopyalama işinin masterini yapmışlar. Daha çok şey uçururlar.

Jiangxi eyaletindeki Jindezhen kentinde ilk uçuşunu bugün başarıyla yapan helikopter, 27 yolcu ya da 13.8 ton taşıma kapasitesine sahip. Resmi Xinhua ajansının haberine göre, bir kalkışta 900 kilometre yol kat edebilen helikopter, tayfunlarda, orman yangınlarında ve diğer doğal felaketlerde kurtarma operasyonları için dizayn edildi.

AC313'ün performansının dünyadaki üçüncü kuşak helikopter düzeyine ulaştığı, bunun da Çin'in Avrupa, ABD ve Rusya'nın ardından büyük helikopterleri araştırıp geliştirme gücüne sahip ülkelerden biri olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Boeing ve Airbus havacılık sanayi şirketlerine bağımlılığı azaltmak isteyen Çin, havacılık sanayine büyük yatırım yapıyor. Çin, 150'den fazla kişi ve yüz ton kargo kapasitesine sahip geniş yolcu uçakları üretmeyi hedefliyor.

AC313 ilk uçuşunu yaptı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
UÇAĞINI DA YAPTILAR İNCELEDİM ÇOK GÜZEL VE BAŞARILI BENCE BOİNG VE AİRBUS KIRMASI VE DE AVRUPA SITANDARTLARINA UYGUN BİR TAYYARE YAPMIŞLER BÖLGESEL UÇUŞLAR İÇİN İDEAL ÇOK TA EKONOMİK MOTORU DA GM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing ve Airbus elleriyle kendi kaderlerini örüyorlar. Hem paralarını hem de teknolojilerini ucuz üretim yapacağız diye Çin'e götürdüler. Sonuçlarına da yakın bir gelecekte katlanacaklar. İkinci Dünya savaşından sonra da ABD atom bombası ayıbını affetirmek için her şeyini Japon'lara açmıştı. Japon'lar da işi öğrendikten sonra onlara kapıyı göstermişti. Bu çekik gözlüler bu kopyalama işinin masterini yapmışlar. Daha çok şey uçururlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000