13 Mayıs 2010, Perşembe 07:58:16

AB'nin gündeminde 'kül bulutları' var...

Avrupa Birliği İzlanda’daki yanardağın hava ulaşımında yarattığı kargaşanın ardından, yanardağ faaliyetlerini izleyen dönemlerde uçuşa yasak bölgelerin belirlenmesi konusunda yeni kurallar getiriyor...
  • yanardaği web kamerasindan canli izliyorumda. dun aksam ustu biraz sakinleşmiş gibiydi. bugun sabah yine deli gib gürlüyor.. ruzgarlar uygun olmaz da avrupaya dogru gelmez umarim..çok yogun ve kuvvetli kül püskürtüyor şu anda.. dun biraz daha az ve gri renkliydi. bugun simsiyah ve çok fazla..

Birliğin hava ulaşım yetkilileri, Amerika ve Kanada’da uygulanan kuralları uyarlamayı düşünüyor. Sözkonusu kurallar uyarınca, kül bulutlarının 190 kilometre yakınına kadar olan hava sahası uçuşa kapatılıyor.

İzlanda’da yanardağın kül püskürtmesinin ardından Avrupa ülkelerinin hava ulaşımında farklı uygulamalara gitmesi büyük bir karışıklığa yol açmış, milyonlarca yolcu günlerce havaalanlarında mahsur kalmıştı. Karışıklık havayolu şirketlerine 2 milyar dolara mal oldu.

Birçok havayolu şirketi, uçuş yasaklarının gereksiz olduğunu savunmuştu.

10 bin metrenin üzerine savrulan volkanik küllerin, jet türbinlerinin durmasına yol açacak kadar tehlikeli olduğu bildiriliyor.

 

AB'nin gündeminde 'kül bulutları' var...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
yanardaği web kamerasindan canli izliyorumda. dun aksam ustu biraz sakinleşmiş gibiydi. bugun sabah yine deli gib gürlüyor.. ruzgarlar uygun olmaz da avrupaya dogru gelmez umarim..çok yogun ve kuvvetli kül püskürtüyor şu anda.. dun biraz daha az ve gri renkliydi. bugun simsiyah ve çok fazla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000