24 Mayıs 2017, Çarşamba 09:33:53

ABD'yi ayağa kaldıran olayın detayları açıklandı

Geçtiğimiz hafta American Airlines’ın Los Angeles’tan havalanan Honolulu uçağında kokpite girmeye çalışan 25 yaşındaki Türk yolcu Anıl Uskanlı ve uçuş hakkındaki detaylar yayınlandı.
  • Hayatini mahveti. Kac yil hapishanede geccek.
  • bu turk vatandasinin avukatlarida cumhurbaskani Erdogan ile goresebilecek mi?
  • F-22 kaldirmislar vallaha resmen abartmislar yani cok komik geldi bana daha neler yani havada bir savas ucak yolcu ucagini mi dusurcekti? Birisi anlatsin neden f-22 kalkmis birde ikitane!?
  • Abd hapishane banyosunda sabununu düşürmese bari.
  • Yil 1942 Honolulu daki radar, gelen japon ucaklarini tespit eder cesitli yerlerdende istihbaratta gelir ama bir sey yapmazlar cunku halki savasa sokmak icin bahane ararlar ve bahane ayaklarina gelir.1963 fidel castro kübayi ele gecirir amerika kübaya cikarma yapmak icin bahane arar ama yoktur generallerden biri derki" Miami ve floridayi bombalayalim suçu fidel kastro ya atip savasi baslatabiliriz" Bunu duyan kennedey generali azleder!! Arkasindan kennedy suikaste gider!
  • Onu orada tımar ederler merak etmeyin.Türkiye değil orası hemen salıversinler
  • Atın içeriye akıllansın. Baştan sona sıkıntılı bir tip...
  • ABD'de tüm uçuşlar için "Laptop" yasağı gelir yakında.

Geçtiğimiz hafta American Airlines’ın Los Angeles’tan havalanan Honolulu uçağında kokpite girmeye çalışan 25 yaşındaki Türk yolcu Anıl Uskanlı ve uçuş hakkındaki detaylar yayınlandı.

Duruşmaya sunulan delillerde, Türkiye pasaportuna sahip olan Uskanlı’nın herhangi bir bavulu olmadığı, uçağa sadece bir dizüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar şarj aleti, telefon ve cebindeki eşyalarla girdiği ortaya çıktı.

Kabin memurlarının dizüstü bilgisayarın bomba olma ihtimali sebebiyle endişelendiği kaydedilirken, hakim Uskanlı’nın akıl sağlığının kontrol edilmesini istedi.

Uskanlı’nın uçak biletini gece yarısı aldığı ve Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nda yolcuların açmasının yasak olduğu bir kapıyı açtığı için gece 2:45 sularında gözaltına alındığı açıklandı. Sözcü Rob Pedregon, Uskanlı’nın yemek aradığını söylerken polisin Uskanlı’nın alkollü olduğunu belirlediğini ama sınırların altında olduğu için serbest bırakıldığını kaydetti.
.
Uçağa biniş kartı iptal ettirilen Uskanlı’nın daha sonra tekrar uçağa biniş kartı alarak güvenlikten geçtiği ve uçağa bindiği kaydedildi. Pedregon, “Uskanlı’nın tehdit unsuru olduğunu düşünseydik serbest bırakmazdık” ifadesini kullandı.

Uskanlı’nın tekerlekli sandalye istediği ve bu şekilde güvenlikten geçtiği kaydedilirken, hostesler FBI’a 25 yaşındaki yolcunun uçağa binen ilk kişi olduğunu ve ilk olarak first class koltuğuna oturduğunu görevlilerin itirazı sonrasında kalktığını söyledi.

Kafasına bir battaniye bağladığı ve elindeki bilgisayarla kokpitin önüne gittiği kaydedilirken, bir hostesin engellemeye çalıştığı da belirtildi. Bu noktada görevlilerin panik olduğu kaydedilirken, bunun sebebi olarak da “Dizüstü bilgisayarların havalimanı güvenliğinde belirlenemeyen patlayıcılara sahip olabileceği” gösterildi.

Uçakta herhangi bir bomba bulunmazken, FBI yetkililerinin Uskanlı ile yaptığı görüşmeler dikkat çekti.

FBI ajanının terör saldırısı yapıp yapmayacağını sorması üzerine Uskanlı’nın “Hepimizin bu tür fikirleri vardır” cevabından sonra boynunu kesiyormuş gibi jest yaptığı da ortaya çıktı.

Öte yandan yapılan testler sonucunda Uskanlı’nın vücudunda hint keneviri kullanmış olabileceği belirlendi.

ABD'yi ayağa kaldıran olayın detayları açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

A ~ 7 yıl önce
Hayatini mahveti. Kac yil hapishanede geccek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 7 yıl önce
bu turk vatandasinin avukatlarida cumhurbaskani Erdogan ile goresebilecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupali ~ 7 yıl önce
Cumhurbaskaniyla ne alakasi var bu konunun biraz akilli ve mantikli olsaniz cok iyi olacak effendimiz ztk
F-22 ~ 7 yıl önce
F-22 kaldirmislar vallaha resmen abartmislar yani cok komik geldi bana daha neler yani havada bir savas ucak yolcu ucagini mi dusurcekti? Birisi anlatsin neden f-22 kalkmis birde ikitane!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ® ~ 7 yıl önce
11 Eylülden sonra rotasından çıkan ve emirlere uymayan tüm uçaklar vurulabilir.Bir uçak kontrol kulesinin verdiği rota dışına çıkarsa, uyarıdan uçağın düşürülmesine kadar yayılan geniş kademeli önlemler anında başlatılıyor. Rotaya girmeyen uçak için şu uygulama yapılıyor:Hava üslerinde hazır bekletilen nöbetçi savaş uçakları iki dakika içinde havalanıyor.Savaş pilotu önce şüpheli uçağın pilotuyla göz teması kurarak, uyarıyor. Ardından savaş uçakları belli manevralarla şüpheli uçağı caydırmaya çalışıyor.Şüpheli uçak, bütün bu uyarıları da dikkate almazsa, bu noktada savaş uçakları boşluğa uyarı ateşi açıyor.Bu uyarı da dikkate alınmazsa, son aşamada şüpheli uçağın düşürülmesi gündeme geliyor
Deli ~ 7 yıl önce
Abd hapishane banyosunda sabununu düşürmese bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
psikolojik harekat ~ 7 yıl önce
Yil 1942 Honolulu daki radar, gelen japon ucaklarini tespit eder cesitli yerlerdende istihbaratta gelir ama bir sey yapmazlar cunku halki savasa sokmak icin bahane ararlar ve bahane ayaklarina gelir.1963 fidel castro kübayi ele gecirir amerika kübaya cikarma yapmak icin bahane arar ama yoktur generallerden biri derki" Miami ve floridayi bombalayalim suçu fidel kastro ya atip savasi baslatabiliriz" Bunu duyan kennedey generali azleder!! Arkasindan kennedy suikaste gider!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dostum ~ 7 yıl önce
Güzel bilgiler teşekkürler. Tablet yasağının kılıfı da örülmüş oldu böylece.
o da bişey mi ~ 7 yıl önce
hitler arjantin de yaşıyor şu an
Enerjiq ~ 7 yıl önce
Onu orada tımar ederler merak etmeyin.Türkiye değil orası hemen salıversinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 7 yıl önce
Atın içeriye akıllansın. Baştan sona sıkıntılı bir tip...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıkıntılı ~ 7 yıl önce
Sıkıntılı bir tip ne demek ?
Vatandaş ~ 7 yıl önce
ABD'de tüm uçuşlar için "Laptop" yasağı gelir yakında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000