27 Eylül 2012, Perşembe 08:13:36

ABD’YE MİSİLLEME: YERLİ MALI İNSANSIZ UÇAK

İran’ın “Şahit 129” adını verdiği 2 bin kilometre menzilli ‘tamamen yerli yapımı’ yeni bir insansız hava aracı denediği belirtildi.
  • ALLAH yardımcınız olsun..sizi abd nin başından eksik etmesin...

İran’ın yeni insansız hava aracı 24 saat hiç durmadan uçma kapasitesine sahip olduğu da kaydedildi. İran’ın geçtiğimiz yıl düşürdüğü ABD insansız hava aracı ‘RQ-170 Sentinel’den esinlenerek ürettiği yeni insansız hava aracı “Şahit 129”u test ettiği iddia edildi. İran basınında yer alan haberlere göre, yerli yapım “Şahid 129” 2 bin kilometre menzile sahip bulunurken, 24  saat hiç durmadan uçma özelliğine sahip,bu özelliği ile de insansız hava aracının Ortadoğu’nun önemli bir kısmına ulaşabildiği belirtildi.

 

Keşif ve savaşta kullanılacak

İran Devrim Muhafızları yetkilisi Muhammed Ali Caferi, aynı zamanda silah taşıma kapasitesine de sahip olan “Şahit 129”un 24 saat hiç durmadan uçabildiğinin öneminin vurguladı. Caferi, yerli yapım “Şahit 129”un taşıyacağı füzelerin de İranlı bilimadamları tarafından geliştirildiğini belirtti. İran Devrim Muhafızları yetkilisi Caferi, insansız hava aracının keşif ve muharebe görevlerinde kullanılacağını vurguladı. İran geçtiğimiz yıl, hava sahasını ihlal eden ABD insansız hava aracı “RQ-170 Sentinel” düşürdüğünü belirtmişti. İranlı yetkililer tarafından dünya basınına gösterilen hava aracından esinlenilerek, “yerli yapım” insansız hava araçları üretileceği belirtilmişti. ABD ise “RQ-170 Sentinel”in düşürülmediğini, aracın arıza nedeniyle düştüğünü öne sürmüştü. (Star)

ABD’YE MİSİLLEME: YERLİ MALI İNSANSIZ UÇAK

Yorumlar

başarılar.. ~ 12 yıl önce
ALLAH yardımcınız olsun..sizi abd nin başından eksik etmesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000