02 Ağustos 2017, Çarşamba 08:16:51

ABD'ten tarihi iniş-kalkış testi

ABD uçak gemisi USS Gerald R. Ford'dan havalanan F/A-18F Super Hornet jetleri, ilk kez Elektromanyetik Uçak Fırlatma Sistemi'ni (EMALS) başarıyla test etti.
  • Tubitak projeleri yok mu ya yapilir aslinda, ama bi dk tubitakin begenmedigi proje abd de birinci olmustu genius projesi. neyse devam tubitak;))
  • Uçak gemilerinde nükleer enerji kullanımından , manyetik alanla iniş kalkış yapılma kabiliyetinden ziyade namaz vakitlerinde kaptandan rica ederek geminin burnunu kıbleye çevirip toplu halde namaz kılınması çok makbul bişey olarak tarihe geçmiştir ..
  • abartacak bir şey yok sistem yeni. kendini kanıtlarsa o zaman haber olmalı. bildiğin catapult sisteminin elektrikli olanı eskisi buharla çalışan bir sistemdi.
  • Bizim nefesimiz yerer üfleriz olur biter o kadar yetişmiş konuya vakıf iş gücümüz var :)
  • Gemide de olacak değimi . Daha iyisini yaparız iman gücü ile itecek sistem yaptık gemi 2023 de göklerde

ABD uçak gemisi USS Gerald R. Ford'dan havalanan F/A-18F Super Hornet jetleri, ilk kez Elektromanyetik Uçak Fırlatma Sistemi'ni (EMALS) başarıyla test etti.

Uçağın kalkışı sırasında, havada ve inişte çekilen fotoğrafları Amerikan donanması paylaştı.

Söz konusu yeni sistem, uçağın kalkışı için belirli bir elektromanyetik enerji kullanıyor. Ayrıca fırlatıcının gerekli hızlara ulaşmasını sağlıyor. Sistem aynı zamanda uçağı inişte de durduruyor.

Tarihi test, Virginia kıyılarında geçen hafta Cuma günü gerçekleşti.

USS Gerald R. Ford, yaklaşık 13 milyar dolarlık maliyetiyle ABD'nin gelmiş geçmiş en pahalı ve en büyük uçak gemisi. Nükleer enerjiyle hareket eden geminin uzunluğu 350 metreden fazla.

ABD'ten tarihi iniş-kalkış testi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

ALternatif aKin ~ 7 yıl önce
Tubitak projeleri yok mu ya yapilir aslinda, ama bi dk tubitakin begenmedigi proje abd de birinci olmustu genius projesi. neyse devam tubitak;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıble ~ 7 yıl önce
Uçak gemilerinde nükleer enerji kullanımından , manyetik alanla iniş kalkış yapılma kabiliyetinden ziyade namaz vakitlerinde kaptandan rica ederek geminin burnunu kıbleye çevirip toplu halde namaz kılınması çok makbul bişey olarak tarihe geçmiştir ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi oradan ~ 7 yıl önce
sen ne yaptın bugüne kadar namazsız? islam ilim irfan dinidir. cehalete karşı savaş açmıştır. ilk emri OKU'dur. islam coğrafyası savaşlardan fitnelerden son asırsa bilime vakit ayıramamıştır ve onun sonuçlarına katlanmaktadır.
kadir ~ 7 yıl önce
abartacak bir şey yok sistem yeni. kendini kanıtlarsa o zaman haber olmalı. bildiğin catapult sisteminin elektrikli olanı eskisi buharla çalışan bir sistemdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir sana odev ~ 7 yıl önce
EMI electromagnetic interfence. bunun ne olduğunu araştır sonra gel konusalim
... ~ 7 yıl önce
Bizim nefesimiz yerer üfleriz olur biter o kadar yetişmiş konuya vakıf iş gücümüz var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasbelkader ~ 7 yıl önce
Gemi yapmışlar.
~ 7 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim gemi ~ 7 yıl önce
Gemide de olacak değimi . Daha iyisini yaparız iman gücü ile itecek sistem yaptık gemi 2023 de göklerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
İman gücüyle, dua ile olmuyor bu işler. Kafanı çalıştıracaksın Allah sana akıl vermiş. Tabi kullanmasını bilirsen. Ya Allah bismillah Allahu ekberle olmuyor. Gavur yapıp bize satıyor Bizi birbirimize düşürüp silahları satıyor maalesef :-(
vatandaş a cevap ~ 7 yıl önce
zaten adam burada ironi yapmış.daha önceden uzay çağı yaşıyorduk son 15 yıldır bu yok tabi ondan arkadaş 2023 ve iman gücüne takılmış.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000