06 Şubat 2012, Pazartesi 08:03:11

ABD'NİN İNCİRLİK İSYANI...

ABD’nin İncirlik Üssü’nde tuttuğu nükleer bombalara bir itiraz da kendi halkından geldi...
  • YURDUMUN YARI SÖMÜRGE OLDUĞUNU İDDAA EDERDİM. MALESEF TAM SÖMÜRGE OLMUŞUZ. O NÜKLEER BOMBALARDAN BİRİSİNİN PATLAMASI İLE OLUŞACAK TAHRİBATI KİM HESAPLADI? BUNLARIN ÜLKEME SOKULMASINA KİM İZİN VERDİ? NEDEN GÖNDERİLMİYORLAR? KARŞILIĞINDA ABD BU DURUMA İZİN VERENLERE NE VERİYOR?
  • ABD'nin Incirlikte ucaginin olmadigina kim inaniyor?Gozumuzle gormesek eyvallah,kac tane F-15 Strike Eagle var ogrenin,buradan sadece 16 serisi ve A-10 whartog'lar ile F117 Stealth'lar gitti.6 adet F-15 hala burada.Kapilari kapali hangarlari bir aralayin Guneybati Apronu 5 predator buraya bosuna mi geldi?
  • ABD o burnunu her deliğe sokma kırarırm...
  • bunlar hep amerikanın oyunları!
Federal harcamaları inceleyen sivil toplum örgütü POGO, Savunma Bakanı Panetta’ya mektup yazarak “İncirlik’te kriz anında kullanılacak savaş uçağı olmadığı halde 70 kadar bomba tutuluyor” diye isyan etti.

Milliyet'te yer alan habere göre; NATO çerçevesinde Türkiye’de İncirlik üssünde tutulan nükleer bombalar, ABD’nin kamu bütçesini yakından denetleyen etkili sivil toplum örgütü ‘Project on Government Oversight’ (POGO- Hükümetin Gözetimi Projesi) tarafından mercek altına alındı. POGO Başkanı Danielle Brian, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta’ya hitaben yazılan 1 Şubat tarihli mektupta Avrupa’daki NATO üslerinde tutulan 200 kadar B61 tipi nükleer bombanın Amerikan ulusal bütçesine getirdiği 2 milyar dolarlık yükü sorguladı. Brian “İncirlik’te bir saldırı anında bombaları doğrudan hedefe götürebilecek Amerikan savaş uçağı bile yok” diyerek burada bomba tutmanın gereksiz olduğunu savundu.

İncirlik üssü sorunlu
 
Amerikan hükümetine yakın kaynaklarla çalışmasıyla tanınan POGO’nun mektubuyla, WikiLeaks’ın sızdırdığı ABD Dışişleri’ne ait gizli belgelerin doğruladığı İncirlik’teki nükleer bombaların durumu tekrar gündeme oturdu. Brian mektupta Panetta’ya hitaben “NATO savunma sisteminin parçası olarak 5 Avrupa ülkesindeki 6 üste toplam 200’e yakın B61 bombası tutuluyor. Bombaların ömrünü uzatma projesinin maliyetinin 2.1 milyar dolara yaklaştığını hükümete yakın kaynaklardan öğrendik. Bildiğiniz gibi bu nükleer silahların etkili kullanımı konusunda ciddi sorular var. Özellikle Türkiye’deki İncirlik üssü problemli” dedi.
 
Atom bilimcileri Robert S. Norris’le Hans M. Kristiensen’in Kasım 2011 tarihli raporuna atıfta bulunan mektupta şu ifadeler yer aldı: “İncirlik Üssü’ndeki 60-70 kadar B61 bombasının büyük bölümü (50 kadarı) ABD uçakları tarafından taşınacak şekilde tasarlandı. Ancak Amerikan Hava Kuvvetleri’nin İncirlik’te savaş uçağı yok. ABD’nin buraya uygun uçakları konuşlandırma talebi Türkiye tarafından reddedildi. Dolayısıyla İncirlik üssü ‘tam NATO pozisyonu’nda değil, ‘yarım pozisyon’ diye tanımlanan durumda. Bir kriz anında Amerikan uçaklarının başka bir üsten İncirlik’e gelerek bombaları alması gerekiyor.
 
Üsteki diğer 20 kadar bomba Türk F-16A/B uçakları tarafından taşınmak için bekliyor. Fakat Türkiye’nin F-16’larının nükleer başlık taşıma misyonu için sertifikası yok ve nükleer bomba yüklü değiller” denildi.
ABD'NİN İNCİRLİK İSYANI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
YURDUMUN YARI SÖMÜRGE OLDUĞUNU İDDAA EDERDİM. MALESEF TAM SÖMÜRGE OLMUŞUZ. O NÜKLEER BOMBALARDAN BİRİSİNİN PATLAMASI İLE OLUŞACAK TAHRİBATI KİM HESAPLADI? BUNLARIN ÜLKEME SOKULMASINA KİM İZİN VERDİ? NEDEN GÖNDERİLMİYORLAR? KARŞILIĞINDA ABD BU DURUMA İZİN VERENLERE NE VERİYOR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ABD'nin Incirlikte ucaginin olmadigina kim inaniyor?Gozumuzle gormesek eyvallah,kac tane F-15 Strike Eagle var ogrenin,buradan sadece 16 serisi ve A-10 whartog'lar ile F117 Stealth'lar gitti.6 adet F-15 hala burada.Kapilari kapali hangarlari bir aralayin Guneybati Apronu 5 predator buraya bosuna mi geldi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ABD o burnunu her deliğe sokma kırarırm...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bunlar hep amerikanın oyunları!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000