12 Ekim 2014, Pazar 11:03:13

ABD'NİN GÜVENLİK TALEPLERİ BIKTIRDI!

Havalimanları arasında yaşanan rekabet nedeniyle uçakla seyahat son yıllarda epey keyifli hale geldi.
  • Toplantı Atina'da yapılmış. 45 ülkeden havalimanı işletmecileri ve güvenlikten sorumlu birimler katılmış. Yazı toplantıya katılanlarla görüşülerek yapıldı. Toplantıya katılanlar, ABD'nin istediği ek güvenlik tedbirlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş. Uçuş öncesi yaşanan güvenlik çilesinin sona ermesini istemiş. Ayrıca bu haberi Türkiye merkezli ele almayın. Avrupa havalimanlarında da güvenlik çilesi var. Kaldı ki, Türkiye'den ABD ve İsrail'e düzenlenen uçuşlar da güvenlik uygulamaları nedeniyle son derece sıkıntılı başlıyor.
  • Avrupa'nın bir başkentinde yapılan toplantı? Kimden duydunuz? Eltiniz'in bibisi mi haber verdi size. Yoksa kaynınız'ın görünmesi mi?
  • Hangi ülke temsilcileriymiş onlar? O toplantı hangi Avrupa ülkesinde oldu? Yolcuların yaşam alanlarındaki konforun kaybolması derken...?? Böyle haber yapılır mı sevgili Airport Haber?! Pazar gününe bi'şeyler sıkıştıralım diye alelade yazılmış, bilgiden yoksun bir yazı. Tamamen boş.
  • Amerikaya söylenmeyi bırakın da,bu hale neden geldi onu sorgulayın. Teröristler her yerde,içinizde dışımızda. Bu pisliklerin kafaları ezilmedikçe huzur yok maalesef.

Yolcu memnuniyetini artırmak isteyen havalimanı işletmecileri, son derece lüks yolcu dinlenme salonları, alış-veriş mağazaları ve cafe-restoranlarla uçuş öncesi en mükemmel ortamı oluşturmak için elinden geleni yapıyor. Ancak, yoğun güvenlik tedbirleri, yolcuları sevindiren ayrıcalıklı hizmetleri gölgede bırakıyor. Çeşitli olaylar bahane edilerek artırılan güvenlik uygulamaları yolcuları çileden çıkarmakla kalmıyor, çoğu zaman görevlilerle sert tartışmaların yaşanmasına neden oluyor.

Türkiye’nin yanı sıra başta ABD olmak üzere İngiltere, İsrail ve Kanada uçuşlarında ek güvenlik tedbiri uygulanıyor. Özellikle ABD, Ortadoğu’daki gerginliği gerekçe gösterip ülkesine gerçekleştirilen uçuşlarda güvenliğin en üst düzeye çıkarılmasını istiyor. Bu durum da uçuşları çileye dönüştürüyor.

ABD’ye rest çektiler!

ABD’nin bitmek bilmeyen istekleri ülke sivil havacılık otoritelerini de bezdirdi. Geçen hafta bir Avrupa başkentinde düzenlenen, ‘Uluslararası Sivil Havacılık Örgütleri Güvenlik Toplantısı’nda bir araya gelen 45 ülke temsilcisi, duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Yolcu bilgilerinin önceden iletilmesinin yanı sıra ek güvenlik uygulamalarının ABD uçuşlarında ciddi rahatsızlık oluşturduğuna dikkat çeken temsilciler, yolcuların yaşam alanlarındaki konforu ortadan kaldıracak tedbirlerin uygulanmasından vazgeçilmesini istedi. Ülke sivil havacılık otoriteleri ile sektör temsilcilerinin şikâyetlerini dinleyen ABD heyeti ise talepleri dikkate alacaklarını söyledi.

Temmuzun ilk haftasında başlatılan uygulamayla, ABD ve İngiltere’ye uçan yolcuların elektronik eşyaları özel denetimden geçiriliyor. Yolcuların en az yüzde 15’inde gerçekleştirilen kontrollerde, cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi her türlü elektronik eşya, ‘muhafazasından ve bağlantı kablolarından ayrılarak’ x-ray’den geçiriliyor ve çalışır durumda olup olmadığı kontrol ediliyor. Denetimleri yeterli bulmayan ABD, kontrollerin tüm uçuşlarda ve her yolcu için yapılmasını istiyor.

Mustafa Gün / Zaman

ABD'NİN GÜVENLİK TALEPLERİ BIKTIRDI!

Yorumlar

Mustafa Gün ~ 10 yıl önce
Toplantı Atina'da yapılmış. 45 ülkeden havalimanı işletmecileri ve güvenlikten sorumlu birimler katılmış. Yazı toplantıya katılanlarla görüşülerek yapıldı. Toplantıya katılanlar, ABD'nin istediği ek güvenlik tedbirlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş. Uçuş öncesi yaşanan güvenlik çilesinin sona ermesini istemiş. Ayrıca bu haberi Türkiye merkezli ele almayın. Avrupa havalimanlarında da güvenlik çilesi var. Kaldı ki, Türkiye'den ABD ve İsrail'e düzenlenen uçuşlar da güvenlik uygulamaları nedeniyle son derece sıkıntılı başlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahve ağzı ~ 10 yıl önce
Avrupa'nın bir başkentinde yapılan toplantı? Kimden duydunuz? Eltiniz'in bibisi mi haber verdi size. Yoksa kaynınız'ın görünmesi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FALCONELLI ~ 10 yıl önce
Hangi ülke temsilcileriymiş onlar? O toplantı hangi Avrupa ülkesinde oldu? Yolcuların yaşam alanlarındaki konforun kaybolması derken...?? Böyle haber yapılır mı sevgili Airport Haber?! Pazar gününe bi'şeyler sıkıştıralım diye alelade yazılmış, bilgiden yoksun bir yazı. Tamamen boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Amerikaya söylenmeyi bırakın da,bu hale neden geldi onu sorgulayın. Teröristler her yerde,içinizde dışımızda. Bu pisliklerin kafaları ezilmedikçe huzur yok maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000