23 Mayıs 2012, Çarşamba 08:42:32

ABD'NİN BAŞI ÇİN MALI İLE DERTTE

ABD savunma sanayi imalatında Çin üretimi yedek parçaların kullanıldığının ortaya çıkması sonrasında, söz konusu 1 milyon yedek parçanın yüzde 70'inin Çin'e iade edildiği de belirtildi.
  • çinlilerle şaka olmaz onlar herşeyi gurur meselesi yapar keşke bizdede olsa böyle gurur ne gezer 80'li yıllarda zaten yuları kaptırıvermişiz conilere

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi'nin yayınladığı rapor, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'u zor duruma düşürecek.

Komite'nin raporuna göre sadece son bir yıl içinde ABD'nin imal ettiği savaş uçaklarında bin 800'den fazla Çin üretimi parça kullanıldığı belirtildi.

Çin malı yedek parçaların ABD deniz kuvvetleri envanterindeki SH-60B tipi helikopter, C-130J ve C-27J kargo uçakları ile yine deniz kuvvetleri envanterindeki P-8A Poseidon tipi savaş uçaklarında kullanıldığı açıklandı.

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi, Çin üretimi yedek parçalardan bazılarının, kilit öneme sahip olduğunu, ulusal güvenliği tehdit edebileceği gibi, Pentagon'a çok pahalıya mal olabileceğini de belirtti.

ABD'DE ÇİN'LE REKABET EDEMİYOR

Komite'nin raporunda savunma sanayinde Çin üretimi yedek parçaların kullanılmasına neden olarak, ABD tedarik zincirinin zayıf olması ve maliyet nedeniyle rekabet edememesi gösterildi.

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi, Çin'den sonra savunma sanayinde "taklit" yedek parça en çok üreten ülkelerin Kanada ve İngiltere olduğuna da raporunda yer verdi.
(ntvmnsbc)

ABD'NİN BAŞI ÇİN MALI İLE DERTTE

Yorumlar

ÇİN - CİN ~ 12 yıl önce
çinlilerle şaka olmaz onlar herşeyi gurur meselesi yapar keşke bizdede olsa böyle gurur ne gezer 80'li yıllarda zaten yuları kaptırıvermişiz conilere

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000