04 Ocak 2014, Cumartesi 09:18:41

ABD'Lİ ÜNLÜ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Naziler'in işgal ettiği Paris'te Alman savaş uçağının peşindeyken Eyfel Kulesi'nin altından geçerek ün kazanan ABD'li pilot Overstreet, 92 yaşında hayatını kaybetti
  • Toprağı bol olsun. Yalnız şunu yazmadan geçemeyecğim; bizim Vecihi'lere de fırsat verilseydi veya öyle bir durumda zorda kalsalardı onlarda geçerdi. Sonuçta bu amcam da etten kemikten bir insan yani.
  • gün geçmiyorki bir abdli bir pilotta kahraman olmasın 2. dünya savaşında dünyaya nam saldılar, vietnam savaşında migleri alt üst ettiler, kamikaze saldırılarına kahramanca göğüs gerdiler bunlara kim inanmazki :)
  • ...Sonra aldim levyeleri omuza...
  • senelerdir bizimkilerden ne hikayeler dinliyoruz uçuşta.gelsinlerde bizdeki hikayeleri dinlesinler.en cok hoş olanlardan biride bizimki memleketine kasabasına düğüne gitmiş kimse onunla konuşmuyormuş bir adam haricinde.oda ne oldu ya ne oluyor diye sorunca onunla konuşan adam komutanım ben kasabanın çamcısı geçen alçaktan geçtinizya buradan kasabada kırılmadık cam kalmadı eee haliyle kasabanın camcısı onunla konuşmayacakta kim konuşacak.hoş bir hikaye severek dinlemiştim.meslektaşlarıma sevgiler emniyetli uçuşlar.
  • bu haberde habom yorumcusu neden yok.ben yorum yapayım bari.habomun durumu ne olacak.bütün işi biz yapıyoruz maaşımız az.thy teknik yatıyor biz çalışıyoruz.ilk 300 kişiyiz vs vs vs
  • Oradaydım, kulenin içinden geçermiş gibi yaptı ama geçmedi. Ayrıca Bu nazi pilotunu değil, nazi pilotu bunu kovalıyordu. Uçak kullanmasını da buna Çatalca Hazerfen Havaalanında ben öğretim.
  • Eyfel kulesi, fransizlatin nefret ettigi yapilardandir. Yuksekligi disinda muazZam olan ne var ki? Keske birakaymis iki bomba o esnada. Parisliler derler ki, parisin en guzel yeri eyfelin tepesi, neden cunku eyfel oradan gorunmez. Demir yiginindan estetik uyandirmayin. Su bardagi da suradan alin.
  • kahraman yaratmak için uydurulmuş bir gösteri-savaş hikayesidir.
  • Olaya Fransiz kalmayalim , yorumlari yazalim, Adam buyuk is yapmis.
  • Aminnn

İkinci Dünya Savaşı'nın efsane pilotlarından ABD'li William Overstreet Jr., 92 yaşında hayata veda etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, uzun süredir hasta olan Overstreet'in Virginia eyaletinin Roanoke kentindeki bir hastanede öldüğü belirtildi.

EFSANE UÇUŞ

Efsane pilot, savaş sırasında Fransa'nın başkenti Paris'teki ünlü Eyfel Kulesi çevresinde unutulmaz bir uçuş gerçekleştirmişti. Overstreet Jr., II'nci Dünya Savaşı'nda Alman Nazi birliklerinin işgal ettiği Paris'te bir Alman savaş uçağının peşinde uçarken Eyfel Kulesi'nin kemerlerinin altından geçerek ün kazanmıştı. ABD Hava Kuvvetleri'nin 357'nci filosunda görev yapan Overstreet'in bu unutulmaz uçuşu, Nazilere karşı ayaklanan Fransız direniş grubuna ilham vermişti.

ONUR NİŞANI SAHİBİ

Fransa'nın Washington Büyükelçisi, 2009'da Bedford'ta düzenlenen anma töreninde ünlü pilota ülkesinin en büyük madalyalarından biri olan Onur Nişanı'nı takdim etmişti. Overstreet, savaşın ardından hayır kurumları ve gazi dernekleri için çalışmış ve 65 yaşında emekliye ayrılmıştı.

ABD'Lİ ÜNLÜ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Volvo ~ 10 yıl önce
Toprağı bol olsun. Yalnız şunu yazmadan geçemeyecğim; bizim Vecihi'lere de fırsat verilseydi veya öyle bir durumda zorda kalsalardı onlarda geçerdi. Sonuçta bu amcam da etten kemikten bir insan yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
it dalaşı ~ 10 yıl önce
gün geçmiyorki bir abdli bir pilotta kahraman olmasın 2. dünya savaşında dünyaya nam saldılar, vietnam savaşında migleri alt üst ettiler, kamikaze saldırılarına kahramanca göğüs gerdiler bunlara kim inanmazki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
...Sonra aldim levyeleri omuza...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..= ~ 10 yıl önce
senelerdir bizimkilerden ne hikayeler dinliyoruz uçuşta.gelsinlerde bizdeki hikayeleri dinlesinler.en cok hoş olanlardan biride bizimki memleketine kasabasına düğüne gitmiş kimse onunla konuşmuyormuş bir adam haricinde.oda ne oldu ya ne oluyor diye sorunca onunla konuşan adam komutanım ben kasabanın çamcısı geçen alçaktan geçtinizya buradan kasabada kırılmadık cam kalmadı eee haliyle kasabanın camcısı onunla konuşmayacakta kim konuşacak.hoş bir hikaye severek dinlemiştim.meslektaşlarıma sevgiler emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ak ~ 10 yıl önce
bu haberde habom yorumcusu neden yok.ben yorum yapayım bari.habomun durumu ne olacak.bütün işi biz yapıyoruz maaşımız az.thy teknik yatıyor biz çalışıyoruz.ilk 300 kişiyiz vs vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
-- ~ 10 yıl önce
ak kardeşim abartmayalım ya alt tarafı 2 vida sıkıyorlar bide yağ su imzayı çak tamam..ikitelli sanayide kaça çalışıyorlar haline şükretsinler yani.habomcuları cıldırtacakmıyım bakalım.sevgiler kolay gelsin camiamıza.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Oradaydım, kulenin içinden geçermiş gibi yaptı ama geçmedi. Ayrıca Bu nazi pilotunu değil, nazi pilotu bunu kovalıyordu. Uçak kullanmasını da buna Çatalca Hazerfen Havaalanında ben öğretim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 10 yıl önce
oo hosgeldin kenan komutanım
O nedirki? ~ 10 yıl önce
Ben hatırlarım 1944 yılı soğuk bir şubat sabahı Normandiya üzerindeydim. Kokpitten kokpite atladım formasyon uçuşunda :))
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eyfel kulesi, fransizlatin nefret ettigi yapilardandir. Yuksekligi disinda muazZam olan ne var ki? Keske birakaymis iki bomba o esnada. Parisliler derler ki, parisin en guzel yeri eyfelin tepesi, neden cunku eyfel oradan gorunmez. Demir yiginindan estetik uyandirmayin. Su bardagi da suradan alin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Blackberry app ~ 10 yıl önce
Yada nefret eder tribi yapıp gizliden gizliye gurur duydukları yapıda olabilir belki.
muhtemelen ~ 10 yıl önce
kahraman yaratmak için uydurulmuş bir gösteri-savaş hikayesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lutfen ~ 10 yıl önce
Olaya Fransiz kalmayalim , yorumlari yazalim, Adam buyuk is yapmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aminnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000