22 Şubat 2014, Cumartesi 12:38:19

ABD'Lİ FİRMALARDAN 'İRAN' HAMLESİ

ABD'li Boeing ve General Electric İran'a uçak parçaları satmak için izin istiyor
  • Fransiz sirketler de hucum etti Iran pazarina. Uyanik adamlar, helal olsun.
  • İran da ambargo bir kaç sene içinde kalkabilir. Çok büyük bir pazarı şimdiden bağlamaya çalışıyor olmalılar.
  • General Electricin bir alt markası olan GECAS, Onur AİR sırf İrana 5 adet 300-600 ve yedek parçalarını sattı diye onur airde kiralık olarak bulunan 4 adet Airbus 320 tipi uçakları kira sözleşmelerinin bitmesine daha 2 yıl kala geri çekti. Burada amaç parayı başkaları yemesin biz yiyelim. Bir de amaç kar değil uçuş güvenliiği diye de özellikle belirtmişler. Yani Halkı düşünüyorlarmış diyemiyorlar ki yolunucak kazı fırsattan istifade yolalım.

ABD'li Boeing ve General Electric İran'a uçak parçaları satmak için izin istiyor

Amerika Birleşik Devleti'nin (ABD) havacılık devleri Boeing ve General Electric İran'a uçak parçaları satmak için izin talep ettiğini duyurdu.

İran'ın 5+1 ülkeleriyle nükleer konusunda anlaşmaya varmasının ardından İran'a yönelik sürdürülen ambargo ve yaptırımlarda yumuşamaya gidileceği konuşulmaya başlandı. İran'a 1979 yılından bu yana uçak ve uçak parçalarının satışını gerçekleştirmeyen Boeing ve General Electric firmaları da bu durumu fırsat bilip girişimlerde bulunmaya başladı.

Firmalar, önümüzdeki 6 aylık süreç için İran'ayönelik ihracat yapmak için lisans başvuruları yapmaya başladı. Başvurular onaylanırsa İran 1979 yılından şimdiye kadar geçen süre içerisinde tekrardan ilk defa bu firmalardan uçak parçaları alacak.

Avrupalı uçak firmalarından bu alanda henüz herhangi bir adım atılmış değil. Avrupalı firmaların ilerisi için hala tereddütü olduğu ifade ediliyor. Amerika'nın en büyük jet motoru üreticisi General Electric'ten üst düzey bir yetkili, İran'a yapmak istedikleri satışlarda kâr amacı gütmediklerini ileri sürdü. Firma yetkilisi, İran'ın eski teknolojiye sahip uçakları kullandığını, bu uçakların uçuş güvenliği için tehdit oluşturduğunu bu yüzden uçuş güvenliğini sağlamak için İran'a yeni uçak parçaları satmak istediklerini duyurdu.

Firma yetkilisi ayrıca, General Electric firmasının bu tür başvuruları 2004 yılından bu yana zaten yaptığını dile getirdi.

İran'ın son aldığı Boeing uçaklarının 1978 yılına ait olduğu belirtiliyor. Amerikalı bir analist olan Joel Johnson, modern uçak parçalarının satışının serbest bırakılmasının İran için büyük bir ödül olacağını, İran'ın bu açığını şimdiye kadar kara borsa türü el altından yaptığı parça alımlarıyla sağlamaya çalıştığını ifade etti. (Dünya Bülteni)

ABD'Lİ FİRMALARDAN 'İRAN' HAMLESİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Fransiz sirketler de hucum etti Iran pazarina. Uyanik adamlar, helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim / rumuz ~ 10 yıl önce
İran da ambargo bir kaç sene içinde kalkabilir. Çok büyük bir pazarı şimdiden bağlamaya çalışıyor olmalılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak Seeeen ~ 10 yıl önce
General Electricin bir alt markası olan GECAS, Onur AİR sırf İrana 5 adet 300-600 ve yedek parçalarını sattı diye onur airde kiralık olarak bulunan 4 adet Airbus 320 tipi uçakları kira sözleşmelerinin bitmesine daha 2 yıl kala geri çekti. Burada amaç parayı başkaları yemesin biz yiyelim. Bir de amaç kar değil uçuş güvenliiği diye de özellikle belirtmişler. Yani Halkı düşünüyorlarmış diyemiyorlar ki yolunucak kazı fırsattan istifade yolalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000