05 Şubat 2011, Cumartesi 09:06:21

AB'DEN YOLCULAR İÇİN YENİ BİR GİRİŞİM

AB Komisyonu, terörle mücadele kapsamında Avrupa'daki güvenlik birimlerinin, Avrupa dışı uçuş gerçekleştiren tüm yolcuların uçuş bilgilerine otomatik olarak ulaşabilmesi için girişim başlattı.
  • ülger turizm üç aydır maaş vermiyor. ama arsa,araba hamda lux araç almasını biliyor.

Terör ve ağır suçluların bu yöntemle yakalanabilmesi için yasa hazırlayan AB İçişleri Komisyonu Üyesi Cecilia Malmström, "Bu, AB'nin güvenlik politikasının önemli bi parçası olcaktır" dedi. Yasa taslağına göre, tüm havayolu şirketleri, iniş ve kalkışlarda yolcuların bilgilerini bulundukları ülkedeki ilgili makamlara iletmekle yükümlü olacak. Havayollarının rezervasyon yaptıran yolculardan aldığı isim, adres, kredi kartı numarası gibi 19 başlık altındaki bilgilerin güvenlik birimlerine geçmesi öngörülüyor. AB'nin hayata geçirmeye çalıştığı uygulamayı ABD, Kanada ve Avusturalya yıllardır uyguluyor. Bu ülkeler, kenilerine gelecek yolcuların listesini havayolu şirketlerinden talep ediyor.

ONAY VERİLİRSE YÜRÜRLÜĞE GİDECEK

Komisyonun bu hafta içinde resmi olarak önerisini sunacağı belirtilirken, AB Parlamentosu ve üye ülkelerin onay vermesi halinde yasanın yürürlüğe gireceği açıklandı. Ancak AP içinde öneriye karşı çıkanların bulunduğu kaydedilirken, yasanını onaylanmasının 2-3 yılı bulabileceği ifade edildi. Komisyon üyesi Malmström, "hedef, teröristlerin uçağa binmesini engellemek" derken, bu yolla uyuşturucu ve kaçakçıların da yakalanabileceğini söyledi. CDU'lu AP üyesi Axel Voss ise, AB'nin güvenlik için kendi sistem standardını yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı. Önerinin, bilgilerin Korunması yasasına muhaletef etmemesi için yolcularla ilgili bilgilerin 30 gün sonra sileneceği kaydedildi. (Hürriyet Avrupa)

 
 

AB'DEN YOLCULAR İÇİN YENİ BİR GİRİŞİM

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ülger turizm üç aydır maaş vermiyor. ama arsa,araba hamda lux araç almasını biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000