22 Eylül 2017, Cuma 08:51:10

AB'den Ukrayna'da 3 şehire uçuş yasağı

EASA’nın bülten taslağına göre Ukrayna'nın doğu bölgelerinde bulunan üç şehir içindeki uçuşlar tehlikeli olarak kabul ediliyor.
  • her yer terör, her yer terörist... dünya tarihinin en karanlık yılları...

Ukrayna’nın doğu kesiminde hava trafiğine kısıtlamalar getirilmesi konusunda bir taslak bülten hazırladı.

Avrupa Birliği, Ukrayna’nın doğusunda bulunan ve Rusya yanlısı teröristlerle Ukraynalı askerler arasındaki çatışmaların devam ettiği Donetsk ve Lugansk bölgeleri ile sınırda bulunan Harkiv, Zaporijya ve Dnipro olmak üzere 3 şehir üzerindeki hava sahasını kapatmak istiyor.

Harkiv Belediye Meclisi'nin basın servisinden yapılan açıklamaya göre Harkiv uluslararası havaalanını yöneten New Sistems AM şirketi, Avrupa hava sahasındaki trafik güvenliğini kontrol eden Avrupa Hava Güvenliği Ajansı'ndan (EASA) Ukrayna Devlet Hava Yolları Servisine Ukrayna'nın doğusunda hava trafiğine kısıtlamalar getiren bir bülten taslağı gönderildiğini bildirdi. Söz konusu bülten taslağına göre Harkiv, Dnipropetrovsk ve Zaporijya uluslararası havaalanlarının dahil olduğu Dnipropetrovsk Uçuş Bilgileri Bölgesi içindeki uçuşlar tehlikeli olarak kabul ediliyor.

Bu nedenle Harkiv Belediye Meclisi üyeleri, Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’dan belgenin yürürlüğe sokulmaması için EASA’ya başvurmasını istedi. (qha)

AB'den Ukrayna'da 3 şehire uçuş yasağı

Yorumlar

... ~ 6 yıl önce
her yer terör, her yer terörist... dünya tarihinin en karanlık yılları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000