02 Aralık 2011, Cuma 07:45:45

AB'DE 2014'E ÖNLEM ALINDI!

Avrupa Komisyonu'nun yasa teklifine göre havayolu şirketlerinin AB'deki uçuş slotlarını 2014'ten itibaren daha fazla kullanması gerekecek. Yasa, kapasitede sıkışıklığın önüne geçmeyi hedefliyor...
 Yasayla havayolu şirketleri, uçuş slotlarını aralarında değiş tokuş edebilecek. Komisyon, az kullanılan slotların satılması için teşviklerde bulunacak.
 
AB'deki beş havaalanı azami kapasitede çalışıyor: Gatwick, Heathrow, Düsseldorf, Frankfurt ve Milan. Komisyon, kapasitenin verimli kullanılmaması halinde bu sayının 2030'da 19'a yükselebileceğini söyledi.
 
Komisyon'un ulaşımdan sorumlu üyesi Siim Kallas, 'Yoğun küresel rekabet karşısında iş yapma yöntemlerimizi değiştirmezsek, hiç iş yapamayız.' dedi.
 
Yeni yasayla hava yollarının uçuş slotlarını koruyabilmeleri için yüzde 80'ini kullanmaları gerekecek. Şu anda bu oran yüzde 80.
 
Slotların değiş tokuşu için AB düzeyinde düzenleme bulunmuyor. Uygulama İngiltere'de yapılırken, İspanya'da yasak.
 
Teklifte havalimanlarına getirilen gürültü limitlerinde AB'nin daha fazla söz sahibi olması da yer alsa da, nihai karar ulusal hükümetlerde olacak.
 
Komisyon aynı zamanda yer hizmetleri alanında da pazarı daha serbest hale getirmek istiyor. Minimum hizmet operatörü sayısı ikiden üçe çıkarılıyor. Alanda rekabetin halihazırda serbest olduğu İngiltere, Hollanda, İskandinav ülkeleri ve Polonya bu kapsama girmiyor.
 
Komisyon, yasanın AB hükümetleri ve Avrupa Parlamentosu'nun onayından en erken 2013 sonlarında geçmesini bekliyor. (euractiv)
AB'DE 2014'E ÖNLEM ALINDI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000