22 Haziran 2018, Cuma 09:29:29

ABD'den yeni tehdit

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Türkiye'nin satın aldığı Lockheed Martin F-35 savaş uçaklarının teslimini bloke etmek için Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 füze savunma sisteminden vazgeçmesi şartı üzerinde bir düzenleme yaptı.
  • Irak ve Suriye bitti, sıra Türkiye'de malum israil,Amerika ve nato sözde özgürlük getirecek Türkiye'ye ve hava savunma sistemi olmasını istemiyorlar. Bence s400 alınmalı ülkenin savunma ve saldırı gücü tek bir ülkeden sağlanırsa, yarın o ülkeyle veya müttefikiyle işler bozulduğunda zor durumda kalırız. Ülke bağımsız diyenlerin de bir kısmının Rusya bir kısmınında amerika sempatizanlığı yapmasına şaşırıyorum. Benim ve sizin için tek gerçek var Türkiye.
  • Akıllı ol ABD gerekirse kendi uçağımızı kendi füzemizi yaparız daha dün sizin uşaklarinızı membiç ten kovaladık bugün car car ötüyorsunuz
  • Bu ne bilgi kirliliğidir böyle. Dün büyük tantanalarla manşetlerde "F-35 Teslimi gerçekleşti", "Törende Atatürk vurgusu" vardı, şimdi de "ABD F-35'i vermiyor". Verdi mi, vermedi mi ?. Ben, F-35 bir Türk üssünün pistine teker koyana kadar hiç bir habere inanmayacağım.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Türkiye'nin satın aldığı Lockheed Martin F-35 savaş uçaklarının teslimini bloke etmek için Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 füze savunma sisteminden vazgeçmesi şartı üzerinde bir düzenleme yaptı.

Komitenin perşembe günü üzerinde çalıştığı yasa değişikliğini 2019 yılı mali bütçe ve Dış Operasyonlar Ödenek Kanunu'na ilişkin program kapsamında yaptığı belirtildi.

Eğer yasa değişikliği tasarısı onaylanırsa F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatı durdurulacak. ABD Dışişleri Bakanlığı söz konusu uçakların teslimatı için Türkiye'nin Rusya'dan almak istediği sistemlerin iptal edilmesi şartını arıyor.

Yasanın yürürlüğe girmesinin birkaç adımı bulunuyor. Senatonun ve Temsilciler Meclisi'nin yasa tasarısına ilişkin tümüyle onay vermesi ve tasarıyı Başkan Donald Trump'ın da imzalaması gerekiyor.

Dış İlişkiler Komitesi üyesi Demokrat David Cicilliene geçen yıl yaptığı F-35 satışının bloke edilmesine yönelik çabasını yenilerken girişime Cumhuriyetçi Ted Yoho, Gus Lirakis ve Robert Aderholt ile Demokrat John Sarbanes, Frank Pallone ve Jim McGovern destek vermişti.

ABD'li yetkililer Rusya yapımı S-400 füze savunma sisteminin NATO ülkelerinin kullandığı sistemlere uyumsuz olduğunu belirtiyor. Ayrıca NATO ülkelerinin Türkiye'nin böyle bir alış-verişinden hoşnut olmadığını söylüyor.

Türkiye Rusya'ya verilen siparişler teslim edilirse S-400 kullanan ilk NATO üyesi olacak. (euronews)

ABD'den yeni tehdit

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Tu144 ~ 6 yıl önce
Irak ve Suriye bitti, sıra Türkiye'de malum israil,Amerika ve nato sözde özgürlük getirecek Türkiye'ye ve hava savunma sistemi olmasını istemiyorlar. Bence s400 alınmalı ülkenin savunma ve saldırı gücü tek bir ülkeden sağlanırsa, yarın o ülkeyle veya müttefikiyle işler bozulduğunda zor durumda kalırız. Ülke bağımsız diyenlerin de bir kısmının Rusya bir kısmınında amerika sempatizanlığı yapmasına şaşırıyorum. Benim ve sizin için tek gerçek var Türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllı ol ABD ~ 6 yıl önce
Akıllı ol ABD gerekirse kendi uçağımızı kendi füzemizi yaparız daha dün sizin uşaklarinızı membiç ten kovaladık bugün car car ötüyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdli ~ 6 yıl önce
Bu dislike yapanlar abdli mi
Sürücü ~ 6 yıl önce
Bu ne bilgi kirliliğidir böyle. Dün büyük tantanalarla manşetlerde "F-35 Teslimi gerçekleşti", "Törende Atatürk vurgusu" vardı, şimdi de "ABD F-35'i vermiyor". Verdi mi, vermedi mi ?. Ben, F-35 bir Türk üssünün pistine teker koyana kadar hiç bir habere inanmayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enerjix ~ 6 yıl önce
Teker koysa da teknolojisi gereği göbekten Abd'ye bağlısın.Yedek parça yönetimi de dahil hiçbirşeye müdahale edemiyorsun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000