27 Mayıs 2016, Cuma 09:59:31

'ABD'den silahlı İHA almayacağız'

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye'nin artık ABD'den silahlı İHA almayacağını söyledi..
  • Sn. Demir. hem Türkiyenin hem de Elazığın medarı iftiarıdır. kendisi ile gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyorum.
  • Bayraktar dan fais fiyatla IHA alinacak, Cumhurbaskanina yalakalik yapiliyor yine
  • Abd den silahlı iha zaten hiç alamadık ki, bu nasıl haber böyle değişikler..
  • Bravo Ismail Demir'e
  • Allah aşkına birisi de demiyor ki biz amerika dan ne zaman silahlı iha aldık ? Adamlar zaten silahlı iha yı tüm çabalarımıza rağmen bize satmadı. Şimdi de pişkin pişkin artık ABD den silahlı iha almıycaz diye konuşuyoruz. Millet de yiyor afiyet olsun .
  • abd'den silahlı iha almayacaksın da thy ile iş yapan,oğlunun ortak olduğu dubai merkezli şirketten mi alacaksın ? dünyanın ağası abd, icatlarını kime,nasıl isterse verir siz de paşa paşa ya alırsınız ya alırsınız! lafta değil özde dünya lideri onlar! adam herşeyi icat etmiş,patentini almış bugun ürettiğimiz hemen her silahı ya onların izniyle yapıyoruz ya da onlardan alıyoruz! ayrıca şimdi almayacağız deyip gürlersiniz sonra yarın gider alırsınız tıpkı israil'e önce laf söyleyip sonra başında kipayla gelenleri kaçaksaray'da toplantıda ağırlarsınız öyle bir huyunuz da var!
  • hatta abd bize başvuru yapmış benim gücüm ve tecrübem yetmiyor bana silahlı IHA satın demiş ama biz sizde insan hkları ihlali var olmaz dedik!

ABD'de temaslarda bulunan ve Washington'daki önemli düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi'nde konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı Demir, Türkiye'nin artık ABD'den silahlı İHA almayacağını söyledi..

ABD'de temaslarda bulunan ve Washington'daki önemli düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi'nde konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayi alanında her geçen gün daha güçlü ve bağımsız adımlar attığını vurguladı.

Atlantik Konseyi'nde "Türkiye'nin Savunma Sanayisi Politikası" başlıklı panelde konuşan Demir, Türkiye ile ABD arasında birçok ortak savunma sanayi projesi olduğunu belirterek, Washington'ın bazı kritik projeleri reddetmesinin Ankara'yı söz konusu projeleri kendi başına yapmaya ittiğine işaret etti.

"Burada kinayeli bir şey söylemek istemem ama ABD'nin onaylamadığı bazı projeler için teşekkür ediyorum, çünkü bu durum bizi kendi sistemlerimizi geliştirmeye yöneltti" şeklinde konuşan Demir, birkaç yıl önce silahlı insansız hava aracı (İHA) projesini ABD'nin reddetmesinin ardından Türkiye'nin kendi başına bu sistemleri geliştirdiğini anlattı.

Türkiye'nin savunma sanayisini hem savunma hem de saldırı anlamında güçlendirmeye yönelik birçok adımın atıldığını vurgulayan Demir, özellikle PKK ve DAEŞ'e karşı verilen mücadelede bu iki unsurun aynı anda önemli olduğuna dikkat çekti.

Kilis'e DAEŞ tarafından yapılan saldırıları hatırlatan Demir, sadece yapılan saldırıları engellemenin yetmeyeceğini, saldırı noktalarının da vurulmasının gerekliliğini ifade etti.

ABD KONGRESİ'NİN ONAY VERMEDİĞİ SİLAH SATIŞLARI

Türkiye'nin terörle mücadelesinde zaman zaman ABD'den yeterli desteği görmediğini belirten Demir, "NATO üyesi Türkiye terörle mücadele ederken ABD Kongresi silahlı İHA ve bazı güdümlü mühimmatların satışında ayak diredi." dedi.

Türkiye'nin 2013 yılında karşılaştığı bu durumun ardından kendi silahlı İHA'larını üretmek için ciddi adımlar attığını aktaran Demir, bu tür sistemlerin üst düzeye gelmesinin zaman aldığını, ancak şu anda iyi bir noktada olduklarını ve silahlı İHA'ların artık kullanıldığını bildirdi.

TÜRKİYE, ABD'DEN İHA ALMAYACAK

Türkiye'nin bundan sonra ABD'den silahlı İHA almayacağını da sözlerine ekleyen Demir, "Artık bizim açımızdan o defter kapandı." dedi.

ABD'nin bazı silah sistemlerinin satışında "ayak diremesinin" Türkiye'yi kendi silahlarını yapmaktan alıkoymayacağını ifade eden Demir, Türk-Amerikan stratejik ilişkilerinin verimli bir şekilde sürmesinin önemine de vurgu yaptı.

Demir, dünyanın herhangi bir ülkesiyle belli koşullar sağlandıktan sonra işbirliği yapabileceklerini, ancak gelişmiş Batılı ülkelerle yapılabilecek ortak projelerin de pekala tercih edilebileceğini dile getirdi.

"Nihai amacımız, savunma ve teknolojide her geçen gün daha bağımsız olmaktır" diyen Demir, Türkiye'nin 2020 yılında kendi savaş uçağını yapacak noktaya gelmiş olacağını vurguladı. Demir, savaş uçağı projesinde uluslararası firmalarla işbirliği yapılacağını, ancak herhangi bir sözleşmede Türkiye'yi sınırlandıracak hiçbir madde istemediklerini kaydetti.

Demir, Uzun sürmesi ve finansal riskleri barındırması iddialarıyla eleştirilen F-35 savaş uçağı projesiyle ilgili değerlendirmesinde ise "Bu konuda istekli ve iyimseriz; ancak risklerin de farkındayız." dedi.

2014 yılından bu yana Savunma Sanayi Müsteşarı olarak görev yapan Demir, ABD'de uçak mühendisliği alanında yüksek lisans ve makine mühendisliği alanında doktora yaptıktan sonra çeşitli ülkelerde akademik çalışmalarda bulundu.

'ABD'den silahlı İHA almayacağız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Murat SALMAN ~ 8 yıl önce
Sn. Demir. hem Türkiyenin hem de Elazığın medarı iftiarıdır. kendisi ile gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacma ~ 8 yıl önce
Bayraktar dan fais fiyatla IHA alinacak, Cumhurbaskanina yalakalik yapiliyor yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sözcü... ~ 8 yıl önce
israilden bozuk iha alınsa alkışlardınız ama. hainler sarmış here yanı
Retrowing ~ 8 yıl önce
Abd den silahlı iha zaten hiç alamadık ki, bu nasıl haber böyle değişikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel Türkçe'miz ~ 8 yıl önce
Almadık dememiş, "almayacağız" demiş.
Retrowing ~ 8 yıl önce
Yukarıyı tekrar okursanız almayacağız diye vermişler haberi, zaten alamıyoruzda..
Güzel Türkçe'miz ~ 8 yıl önce
Alamıyorduk, yaptık. Artık almayacağız. Bu olumlu bir şeydir. Böyle güzel bir şeyi dahi olumsuz olarak algılamak nasıl bir duygudur?
Burcu ~ 8 yıl önce
Bravo Ismail Demir'e

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Glide slope ~ 8 yıl önce
Allah aşkına birisi de demiyor ki biz amerika dan ne zaman silahlı iha aldık ? Adamlar zaten silahlı iha yı tüm çabalarımıza rağmen bize satmadı. Şimdi de pişkin pişkin artık ABD den silahlı iha almıycaz diye konuşuyoruz. Millet de yiyor afiyet olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bırak palavrayı ~ 8 yıl önce
abd'den silahlı iha almayacaksın da thy ile iş yapan,oğlunun ortak olduğu dubai merkezli şirketten mi alacaksın ? dünyanın ağası abd, icatlarını kime,nasıl isterse verir siz de paşa paşa ya alırsınız ya alırsınız! lafta değil özde dünya lideri onlar! adam herşeyi icat etmiş,patentini almış bugun ürettiğimiz hemen her silahı ya onların izniyle yapıyoruz ya da onlardan alıyoruz! ayrıca şimdi almayacağız deyip gürlersiniz sonra yarın gider alırsınız tıpkı israil'e önce laf söyleyip sonra başında kipayla gelenleri kaçaksaray'da toplantıda ağırlarsınız öyle bir huyunuz da var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kompleks ~ 8 yıl önce
Şu aşağılık kompleksinizden kurtulamadınız, daha önce hiç bir halt yapılmayan bir ülkede en azından birşeyler yapılıyor, yok amerika kralmış yok patentmiş, otur kös kös ağla sen :)
aynen ~ 8 yıl önce
hatta abd bize başvuru yapmış benim gücüm ve tecrübem yetmiyor bana silahlı IHA satın demiş ama biz sizde insan hkları ihlali var olmaz dedik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen e ~ 8 yıl önce
Kumda oyna kral.. Adamın konusmasını dinle anlayabilirsen... Ama sen klavye donkişotusun kullanılan iha ları ve becerilerini bilmemen normal. Cok sukur senın zıhnıyetındekı burokratlardan kurtulalı tam 14 yıl oldu...
sen kumda oyna ! ~ 8 yıl önce
yalaka yağcı, bunların becerilerini tapelerde tüm dünya gördü ! bizim zihniyetimizdeki bürokratlardan kurtulup hırsız,arsız,götürücü,yolsuzluklara batmış,milletin önüne yatan,rüşvetçilere,torpilcilere,kul hakkını dibine kadar yiyenlere,çoluk,çocuklarını zengin edenlere memleketi teslim edeli tam 14 yıl oldu haklısın dalkavuk!
Aynene ~ 8 yıl önce
Hahahah 14 yıl oncesını bılmeyecek kadar kucuksen bısey demıyorum ama buyuksen kor olmak gerekır calıyor dedıgın adam gunde 4 saat uyuyor ve ulke yerlı malı teknolojı uretsın dıye calısıyor calıstırıyor. Sen eger hvkk de veya kkk daki yeni yerlı teknolojı alet edevatı gorsen kafayı yersın.oncesıne de bak 40 yıldır aynı teneke yıgını c130-c160 ucurulmus ama bı tane babayıgıt cıkıpta sundan kopyalayalım da bızım yaptıgımız ucak olsun dememıs... Ama sende bunları dusunucek ıradenın omadıgı kanaatındeyım...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000