15 Eylül 2016, Perşembe 10:42:26

ABD'den İsrail'e tarihi yardım

ABD’nin İsrail’e 10 yılda 38 milyar dolarlık askeri yardım yapmasını öngören anlaşma iki ülke yetkilileri tarafından Washington’da imzalandı.
  • Muhtemelen israil NATO'ya alınacak. yoksa nato kapsamında yapılan silahlar bu kadar kolay verilmez. bence girsin zaten. batının israil'e ihtiyacı var. ittifak ne kadar genişlerse, o kadar güçlenir. biz bile nato'ya girdik, neden israil girmesin.
  • Daha eindhoven yerine einthoven yazıyorsun , nasıl hollanda da yaşıyorsun, ne göz varmış sende şehrin ismini görme bilme, F35 i gör bil .
  • Ne yazıkki ülkemizde ABD VE İSRAIL hükümetçe destekleniyor ve Atatürkün karşı çıktığı mandacılık zihniyeti ile hareket ediliyor.Abd ve İsrail bir kuruş çıkarları olmasa Türkiyenin yüzüne bile bakmazlar.ortadoğuda yurdum insanı bu para babalarının desteklediği örgütlerle savaşsın ne güzel dünya.Mehmetçiği bu Hristiyan ve Yahudilerin oyunları ile Müslüman terör örgütü dediğiniz grupların üstüne sürün bakalım.Bu şehitlik değil düpedüz Mehmetçiğin kandırılması yazıklar olsun.
  • Firtina dan önce sessizlik
  • Merak etmeyin bizde bu ucaklarin muadili ve daha iyisinden cok var,Bi;meyen konusuyor
  • Bu uçagı ilk teslim alan yabancı ülke Israil degil! Avrupada bu ucak cok tan teslim edildi ! Halen hazirda HOLLANDADA ucuyor bu ucak envantere yaklasik 1 sene önce girdi ! Einthoven da ucuyor gözümle canlı gördüm ! sadece hollanda degil biraz bakarsan admin bey minik bir arastirma hangi ulkelerde uctugunu gorursunuz!
  • Bugüne kadar hep spekülasyon olduğunu zannederdim ama bu haberden sonra bölgede güçlü bir israil ile büyük ortadoğu projesinin zeminlerinin hazırlandığı fikri çok çok mantıklı gelmeye başladı.
  • YAHUDİ'NİN SAHİBİ OLDUĞU ÖZEL MATBAALARDA BASIN RESMİ/SAHTE DOLARLARI (%20'SİNİ MATBAA SAHİBİ ALIYOR) GÖNDERİN iSRAİL'E.....Ohh ne ala,Mualla.Bir Amerikanın adını değiştirmedikleri kaldı....Her taşın altından çıkar bu yaratıklar.
  • Daha cok isgal etmesi icin. Terrorist israil. Lanet olsun size. Butun dunyayi savasa suruklediniz. Ortadogu kac yildir savas icinde, isit sl qaida pkk ypg fln hepsi israilin destegi var. Allahin belali cocuklari. Iyiki cennet var ve cehenem. Kotu insanlarin yeri belli.
  • Sanırım Hoşgeldin İsrail NATO'ya

ABD’nin İsrail’e 10 yılda 38 milyar dolarlık askeri yardım yapmasını öngören anlaşma iki ülke yetkilileri tarafından Washington’da imzalandı.  ABD bu anlaşmayla bir ülkeye tek seferde en büyük yardım sözünü vermiş oldu.

İSRAİL'E F-35 SAVAŞ UÇAĞI

İki ülke arasında 2007’de yapılan son anlaşma 30 milyar dolarlık toplam yardım içeriyordu. ABD yönetimi, İsrail’e 2009’dan bu yana 23,6 milyar dolar askeri finansman, 3,4 milyar dolar da füze savunma finansmanı sağladı.

Yeni anlaşmayla 2019’dan itibaren ABD, İsrail’e 10 yıl boyunca her yıl 3,8 milyar dolarlık yardımda bulunacak. Yardım sayesinde İsrail, yeni nesil F-35’lerin alınması dahil olmak üzere savaş uçağı filosunu yenileyebilecek ve füze savunmasını güçlendirebilecek.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, İsrail’in ABD yardımını kullanarak 33 adet F-35 uçağı almasının planlandığı, ilk uçağın bu yılın aralık ayında teslim edilmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada, İsrail’in bu uçağı teslim alan ilk yabancı ülke olacağına işaret edildi.

ABD'den İsrail'e tarihi yardım

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

asd ~ 8 yıl önce
Muhtemelen israil NATO'ya alınacak. yoksa nato kapsamında yapılan silahlar bu kadar kolay verilmez. bence girsin zaten. batının israil'e ihtiyacı var. ittifak ne kadar genişlerse, o kadar güçlenir. biz bile nato'ya girdik, neden israil girmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cruiser ~ 8 yıl önce
Daha eindhoven yerine einthoven yazıyorsun , nasıl hollanda da yaşıyorsun, ne göz varmış sende şehrin ismini görme bilme, F35 i gör bil .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serdarmilli ~ 8 yıl önce
Ne yazıkki ülkemizde ABD VE İSRAIL hükümetçe destekleniyor ve Atatürkün karşı çıktığı mandacılık zihniyeti ile hareket ediliyor.Abd ve İsrail bir kuruş çıkarları olmasa Türkiyenin yüzüne bile bakmazlar.ortadoğuda yurdum insanı bu para babalarının desteklediği örgütlerle savaşsın ne güzel dünya.Mehmetçiği bu Hristiyan ve Yahudilerin oyunları ile Müslüman terör örgütü dediğiniz grupların üstüne sürün bakalım.Bu şehitlik değil düpedüz Mehmetçiğin kandırılması yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabi ~ 8 yıl önce
Ne kadar saçma sapan bir yorum yazdığının farkında mısın? TSK şu an ÖSO ile birlikte daeş ve PYD ye karşı savaşıyor ve oldukçada başarılı ilerliyor. Savaşçıların çoğuda ÖSO dediğimiz vatan sever suriyelilerden oluşuyor. Ermenistan gibi uyduruk bir devletcik kurarak Türkiyenin orta asya ile bağını zayıflattıkları gibi, şimdide PYD denilen taşeron örgütle ortadoğu ile olan bağını kesmek istiyorlar. Yok efendim ortadoğu bataklıkmış, Türkiye suriyeye girmesin, olan biteni uzaktan seyretsin demek asıl en büyük ihanettir. Bataklıksa suriyede bugün amerika, rusya, iran, ingiltere gibi bir çok ülkenin ne işi var hiç düşündün mü??
Pazarlamaci ~ 8 yıl önce
Firtina dan önce sessizlik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
Merak etmeyin bizde bu ucaklarin muadili ve daha iyisinden cok var,Bi;meyen konusuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F35 pilot! ~ 8 yıl önce
Bu uçagı ilk teslim alan yabancı ülke Israil degil! Avrupada bu ucak cok tan teslim edildi ! Halen hazirda HOLLANDADA ucuyor bu ucak envantere yaklasik 1 sene önce girdi ! Einthoven da ucuyor gözümle canlı gördüm ! sadece hollanda degil biraz bakarsan admin bey minik bir arastirma hangi ulkelerde uctugunu gorursunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necmi ~ 8 yıl önce
Bence yanlisiniz var.Hollandanin elinde daha henüz F-35 henüz yok.tanitim ya da gorevli olarak Amerikanin gönderdiği bir uçaktır muhtemelen.Biraz konuyu araştırmamız halinde öyle olduğunu siz de fark edeceksiniz..
Bakin ~ 8 yıl önce
You tube dan dutch f35 yazin hollanda bayrakli uctugunu gorebilirsiniz!
Necmi ~ 8 yıl önce
F-35 uçakları Hollanda üzerinde deneme amaçlı test uçuşları yapıyorlarmış.Bu uçaklar Hollanda kraliyet hava kuvvetlerine ait değilmiş.Bu da ilgili haberin linki buyrun : http://www.haberportalim.net/haber/32289/f-35ler-hollandada-test-ucusu-yapti.html
Büyük Ortadağu ~ 8 yıl önce
Bugüne kadar hep spekülasyon olduğunu zannederdim ama bu haberden sonra bölgede güçlü bir israil ile büyük ortadoğu projesinin zeminlerinin hazırlandığı fikri çok çok mantıklı gelmeye başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 8 yıl önce
ne spekulasyonu yaaa bizde o filmin içinde piyonuz!!
Pisra el ~ 8 yıl önce
YAHUDİ'NİN SAHİBİ OLDUĞU ÖZEL MATBAALARDA BASIN RESMİ/SAHTE DOLARLARI (%20'SİNİ MATBAA SAHİBİ ALIYOR) GÖNDERİN iSRAİL'E.....Ohh ne ala,Mualla.Bir Amerikanın adını değiştirmedikleri kaldı....Her taşın altından çıkar bu yaratıklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Free palestina ~ 8 yıl önce
Daha cok isgal etmesi icin. Terrorist israil. Lanet olsun size. Butun dunyayi savasa suruklediniz. Ortadogu kac yildir savas icinde, isit sl qaida pkk ypg fln hepsi israilin destegi var. Allahin belali cocuklari. Iyiki cennet var ve cehenem. Kotu insanlarin yeri belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
filistin ~ 8 yıl önce
amma israil sevdalısı varmış burda. 5 tane olumsuz değerlendirme var bu yoruma bile. yazıklar olsun.
Free palestina ~ 8 yıl önce
dislike edenler, yaziklar olsun size. bak gorun buraya yaziyorum; FILISTIN kazancaktir!!
EASA Pilots ~ 8 yıl önce
Sanırım Hoşgeldin İsrail NATO'ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000