05 Aralık 2010, Pazar 08:11:58

ABD'DEN İSRAİL'E "SUPERTANKER"

İsrail'in Karmel bölgesinde perşembe günü başlayan başlayan orman yangınını söndürme çabaları çerçevesinde, ABD'den dev yangın söndürme uçağı geldi.
  • ABD başka bir ülkeye göndermemiş, kendi yavrusuna göndermiş...Tek üzüldüğüm şey ormanlar...Yoksa ABD de yansın, israil'de...Ormanlara yazık, içleri boş nede olsa...
  • uçak arızalıyımış uçamıyo şuanda
"Supertanker" olarak adlandırılan ve bir seferde 75-80 ton su taşıyabilen Boeing uçağı, dün gece yarısından sonra Tel Aviv'deki Ben-Gurion Havalimanına indi. Uçak, sabah erken saatlerden itibaren yangın müdahale çalışmalarına katıldı.

Söz konusu uçağın en önemli özelliği, gece boyunca yangın söndürme çalışması yapabilecek kapasitede olması.

Halihazırda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkenin uçağı, Karmel dağlarında yaklaşık 50 dönümlük bir alanda ormanları küle çeviren yangına müdahale etmeye çalışıyor.

Uçakların yangına gece müdahale edememesi ve bölgedeki kuvvetli rüzgar, yangın söndürme çalışmalarının gecikmesine neden oluyordu. Bu nedenle, gece müdahalenin çok önemli olduğu belirtiliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'den gelen uçağın, Arizona merkezli bir şirketten kiralandığını açıkladı.

ABD'DEN İSRAİL'E "SUPERTANKER"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ABD başka bir ülkeye göndermemiş, kendi yavrusuna göndermiş...Tek üzüldüğüm şey ormanlar...Yoksa ABD de yansın, israil'de...Ormanlara yazık, içleri boş nede olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçak arızalıyımış uçamıyo şuanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000