26 Mayıs 2016, Perşembe 09:34:43

ABD'de uçuş güvenliği yeniden gündemde

Washington, Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağının Akdeniz’de düşmesinden sonra yeniden havacılık ve güvenlik konusuna odaklanıyor.

Washington, Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağının Akdeniz’de düşmesinden sonra yeniden havacılık ve güvenlik konusuna odaklanıyor. Uçağın düşüş nedeni henüz belirlenmedi. Ancak Amerikalı yetkililer, havaalanlarındaki güvenlik kontrollarının kapsamlı, ayrıntılı ve hızlı yapılmasını istiyor.

Mısır Havayolları’na ait uçağın düşmesi, uçakla seyahat eden yolcuların rekor uzunluktaki kuyruklardan yakındıkları bir dönemde uçuş güvenliğiyle ilgili kaygıları yeniden gündeme taşıdı. Birçokları faciadan IŞİD’i sorumlu tutuyor.

Kongre üyesi Ed Royce, “IŞİD, Mısır’dan Rusya’ya giden bir uçağı düşürdü. Kontrollara takılmayacak bir bomba üzerinde çalıştıklarının da farkındayız” diyor.

Terör tehdidinin arttığı bir ortamda, en sorunsuz dönemlerde bile yeterli sayıda elemana sahip olmayan ulaşım güvenliği sisteminin omuzlarına büyük yük biniyor.

Royce, “Federal Ulaşım Güvenlik Dairesi’nin yönetiminde büyük sorunlar var,” diyor.

Uluşım Güvenlik Dairesi'nden Peter Neffenger, “Elemanlarımızın tümünü yeniden eğitimden geçirdik. Teknolojimizi yeniledik. Sistemsel sorunları gözden geçirdik” şeklinde konuşuyor.

Ulaşım Güvenlik Dairesi, geçen yıl ortaya çıkarılan bazı açıkların kapatıldığını, hataların düzeltildiğini bildiriyor.

Neffenger, “Ulaşım Güvenlik Dairesi, havacılık sistemimize yönelik tehditleri tespit edip safdışı bırakacak kapasiteye sahiptir” diyor.

Güvenlik daha sıkı olsa da yolcular uçağa binmeden önce güvenlik kontrolundan geçmek için saatlerce beklemekten bıktı.

Senatör Ron Johnson, “Bir yandan yüzde yüz güvenlik sağlamaya çalışıyoruz. Diğer yandan kuyrukların uzamaması için daha verimli çalışma yolları arıyoruz. Çok zor ve karmaşık bir iş” diyor.

Yoğun tatil sezonu yaklaşırken Beyaz Saray’dan kısa bir mesajı var: herşeyden önce güvenlik.

Beyaz Saray sözcüsü Eric Schultz, “Bir numaralı önceliğimiz elbette ki yolcu güvenliği. Ulaşım Güvenlik Dairesi kapsamlı güvenlik taramalarına devam etmeli. Rahat etmek için standartlarımızı düşürmeye niyetimiz yok” diyor.

Mısır uçağının düşüş nedeninin belirlenmesi, teröristlerin uçak düşürme becerilerine dair korkuları ya arttıracak ya da azaltacak. Ancak beklemeye niyeti olmayan yetkililer, sorulara yanıt almak için çalışmaya devam ediyor. (Amerikanınsesi)

ABD'de uçuş güvenliği yeniden gündemde

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000