15 Kasım 2014, Cumartesi 08:18:52

ABD'DE UÇAKLARLA BİLGİLERİ TOPLAMIŞLAR!

ABD'de Adalet Bakanlığının baz istasyonu işlevindeki casus uçaklarla ülkenin büyük bölümündeki cep telefonlarını izlediği iddia edildi.
  • Cigerimizi biliyolar
  • Yunanistan'da tarihin en büyük skandallarından biri patladı. Vodafone isimli operatör firma, Yunanistan'da Cumhurbaşkanı, Başbakan, askeri yetkililer de dahil olmak üzere birçok kişinin telefon konuşmalarını dinlemişti. cep kadar Yunanistan dinleniyorsa Ortadoğu balkabnlar Kafkaslar ve akdenizn ortasında yer alan türkiyede tabii dinleniyor

ABD'de Adalet Bakanlığının baz istasyonu işlevindeki casus uçaklarla ülkenin büyük bölümündeki cep telefonlarını izlediği iddia edildi.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, 2007'de kullanılmaya başlanan programda ülkedeki en az 5 metropoldeki havalimanında konuşlanan Cessna uçaklarıyla casusluk faaliyetleri yürütülüyor.

Program kapsamında uçaklara monte edilen ve baz istasyonu işlevi gören cihazların (dirtboxes), uçuş yapılan bölgedeki tüm cep telefonlarının sinyallerini toplayarak telefonlardaki bütün verileri ve bulunduğu yer bilgilerini elde ettiği belirtildi.

Cep telefonlarının otomatik olarak en güçlü sinyali gönderen baz istasyonuna bağlanması nedeniyle de uçaktaki cihazdan gönderilen sinyalleri, telefonların en güçlü ve en yakın sinyalmiş gibi algılayarak hemen bağlandıkları kaydedildi.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, programı yalanlamazken, sadece suçluların takibi amacıyla kullanıldığı savunulan sistemle bölgedeki tüm telefonların verilerinin toplanabildiği belirtiliyor.

Daha önce de ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski Sistem Analisti Edward Snowden, NSA'nın dünya genelindeki dinleme ve izleme faaliyetlerini ortaya çıkarmış ve bu faaliyetler büyük tepki çekmişti.

ABD'DE UÇAKLARLA BİLGİLERİ TOPLAMIŞLAR!

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cigerimizi biliyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
Yunanistan'da tarihin en büyük skandallarından biri patladı. Vodafone isimli operatör firma, Yunanistan'da Cumhurbaşkanı, Başbakan, askeri yetkililer de dahil olmak üzere birçok kişinin telefon konuşmalarını dinlemişti. cep kadar Yunanistan dinleniyorsa Ortadoğu balkabnlar Kafkaslar ve akdenizn ortasında yer alan türkiyede tabii dinleniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000