04 Ocak 2014, Cumartesi 08:21:19

ABD'DE UÇAKLAR YERDE KALDI!

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğusundaki eyaletler kar fırtınasıyla zorlu bir imtihan içerisine girdi. 2 gün içerisinde 3 binin üzerinde uçak seferi iptal edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğusundaki eyaletler önceki geceden beri yoğun kar getiren şiddetli bir fırtına yaşıyor.

Illinois eyaletinden Michigan eyaletine kadar büyük bir bölgeyi etkileyen kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde binlerce uçuş iptal edildi. Dün 2200'den fazla uçak seferi iptal edilmişti, bugün de şimdiden 1000 uçuşun iptali kararlaştırıldı. New York ve New Jersey valileri olağanüstü durum ilan ederek halka evden çıkmamaları çağrısında bulundular. Dün geceden beri bölgeyi etkileyen kar fırtınasının sabah saatlerinde de yoğunlaşacağı beklentisiyle birçok okul ve işyeri kapalı kalacak. New York Valisi Andrew Cuomo, üç büyük otoyolunun gece trafiğe kapatılmasını kararlaştırdı. Yardım ekipleri New York ve Boston kentlerindeki evsizlere barınak sağlanması için çaba gösteriyor.

Dün gece Boston'un kuzeyindeki Boxford'da kar yoğunluğu 53 cm. olarak saptandı. Massachusetts ve New York'ta da yoğun kar yağışı yaşanıyor. Vermont, New Hampshire ve Maine eyaletlerinin kimi kesimlerinde de benzer yoğunlukta kar yağışları bekleniyor. Bu bölgelerde kar fırtınası yüzünden birçok evde elektrik kesntisi yaşanıyor. Kanada'nın Montreal ve Winnipeg kentlerinde de ısı, eksi 26 dereceye düştü.

Kanada Çevre Bakanlığı'ndan meteoroloji uzmanı Bernard Duguay BBC'ye yaptığı açıklamada dün Quebec eyaletinin iç kısımlarında ısının eksi 46 dereceye düştüğünü söyledi.

ABD'DE UÇAKLAR YERDE KALDI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000