28 Ocak 2011, Cuma 10:30:00

ABD'DE SKANDAL

Bir yolcunun uçakla Amerika’dan İngiltere bagajında bir düzine silahla giriş yapması çok sıkı kontrollere rağmen ABD havalimanlarındaki güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı. Skandal The Times Gazetesi’nin haberiyle anlaşıldı.
  • abd'de x-ray li guvenlik kontrolu, bagajin check-in edilmesinden sonra, yani sadece kabine alacaginiz cantalar icin yapiliyor.bagaja verilen cantalar kontrol edilmiyor. boyle bir guvenlik sisteminde bagaj kismina verilen bavuldaki silahlar normal olarak farkedilmez.bu olay da skandal degil, uygulanan guvenlik sisteminin dogal sonucudur.
  • Yanlış hatırlamıyorsam amerikadan çıkarken bavulda ve uçağın cargo bölümünde gitmek şartıyla ve aldıklarının resmi faturaları olmak şartıyla kanunen bir sakıncası yoktur. Birde yurt dışı satışı yasak veya izne tabi olan bir ürün olmayacak. Glock marka tabanca normal.Mermi olmayacak, sonuçta patlama riski olabilir.. Amerikadan çıkarken sorun olmaz güle güle derler ayrıca bir sürü para veriyorsun satın alıyorsun. Yalnız Amerikayı şu ilgilendirmez gideceği ülke senin silah getirmene ne der onu amerika bilemez ve hiç karışmaz o senin sorunun o kadar.. İngiltereye indin gümrükte takıldın o senin sorunun o kadar..
  • Amerikaya gecen yil gittigimde sekerimin dusmesini kontrol icin yanimda bulundurdugum bir adet elmayi sirt cantamin icinde bulan ABD'li gumruk gorevlisi, hic usenmeden lastik eldivenlerini takip, elma ile gumrukten gecemiyecegimi cunku yasak oldugunu bildirerek ozel bir kutuya atarak elmama el koymustu. Demekki silah konusunda o kadar hassas degiller. Aslinda ben ayakkabi firlatma olayindan sonra "ucaga ayakkabi ile binilmez" kuralini da bekliyordum, ama olmadi iste.
  • sıkı uygulamalar sadece musluman ve uçuncu dunya ulke vatandaşlarına da ondan eskiden kominizm derlerdi hep benzer hikayeler
  • Bir taraftan dünyanın en sıkı kontol usullerini kullanırken öbür taraftan düzinelerce silaha göz yumuyorlar. Anlaşılan bu ABD'de daha çok 11 Eylüller olur!
Habere göre, Steven Greenoe isimli 37 yaşındaki İngiliz vatandaşı, ülkesinde satmak için ABD’den glock marka tabancayı bagajında getirdi. Greenoe, İngiltere’de tanesi 8 bin dolardan satılan silahları ABD’nin Carolina eyaletinden 500 dolara almış, bunları da bagajına yükleyerek uçağa vermişti.

Özellikle yeni yıldaki yoğun uçuşlar sırasında İngiltere havalimanlarında 60’dan fazla silah ele geçirildi. Bunlardan 20 tanesi Glock markaydı. Silahların sıkı güvenlik kurallarının uygulandığı ABD havalimanlarından nasıl rahatça uçağa kadar sokulabildiği tartışılıyor.




ABD'DE SKANDAL

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
abd'de x-ray li guvenlik kontrolu, bagajin check-in edilmesinden sonra, yani sadece kabine alacaginiz cantalar icin yapiliyor.bagaja verilen cantalar kontrol edilmiyor. boyle bir guvenlik sisteminde bagaj kismina verilen bavuldaki silahlar normal olarak farkedilmez.bu olay da skandal degil, uygulanan guvenlik sisteminin dogal sonucudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yanlış hatırlamıyorsam amerikadan çıkarken bavulda ve uçağın cargo bölümünde gitmek şartıyla ve aldıklarının resmi faturaları olmak şartıyla kanunen bir sakıncası yoktur. Birde yurt dışı satışı yasak veya izne tabi olan bir ürün olmayacak. Glock marka tabanca normal.Mermi olmayacak, sonuçta patlama riski olabilir.. Amerikadan çıkarken sorun olmaz güle güle derler ayrıca bir sürü para veriyorsun satın alıyorsun. Yalnız Amerikayı şu ilgilendirmez gideceği ülke senin silah getirmene ne der onu amerika bilemez ve hiç karışmaz o senin sorunun o kadar.. İngiltereye indin gümrükte takıldın o senin sorunun o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Amerikaya gecen yil gittigimde sekerimin dusmesini kontrol icin yanimda bulundurdugum bir adet elmayi sirt cantamin icinde bulan ABD'li gumruk gorevlisi, hic usenmeden lastik eldivenlerini takip, elma ile gumrukten gecemiyecegimi cunku yasak oldugunu bildirerek ozel bir kutuya atarak elmama el koymustu. Demekki silah konusunda o kadar hassas degiller. Aslinda ben ayakkabi firlatma olayindan sonra "ucaga ayakkabi ile binilmez" kuralini da bekliyordum, ama olmadi iste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sıkı uygulamalar sadece musluman ve uçuncu dunya ulke vatandaşlarına da ondan eskiden kominizm derlerdi hep benzer hikayeler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir taraftan dünyanın en sıkı kontol usullerini kullanırken öbür taraftan düzinelerce silaha göz yumuyorlar. Anlaşılan bu ABD'de daha çok 11 Eylüller olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000