10 Ekim 2014, Cuma 08:40:35

ABD'DE EBOLA ALARMI

Amerika'da Ebola tanısı konulan ilk hastanın hayatını kaybetmesinin ardından ülkede önlemler artırıldı.

Amerika'da Ebola tanısı konulan ilk hastanın hayatını kaybetmesinin ardından ülkede önlemler artırıldı. Hükümet, 5 havaalanında Batı Afrika'dan gelen yolcuların vücut ısısını ölçen taramadan geçirilmesini emretti.

Thomas Eric Duncan isimli Liberyalı hasta, 11 gündür karantinada tutulduğu Dallas'taki hastanede dün yaşamını yitirerek, Ebola salgınının ABD'deki ilk kurbanı oldu.

Tüm dünyada endişe ile izlenen Ebola salgınının, ABD'ye sıçrama olasılığı dikkatleri havaalanlarına çevirdi. Zaman'da yer alan habere göre; Liberya'dan ABD'ye uçtuktan sonra hastalanan Duncan'ın durumu, yaklaşık 4 bin kişinin Ebola'dan öldüğü Batı Afrika'dan daha fazla kişinin, aynı yolla ülkeye giriş yaparak, virüsü kıta dışına çıkarabileceği endişelerine yeniden gündeme getirdi.

Beyaz Saray, Batı Afrika'dan gelen yolcuların extra ateş kontrolünden geçirileceğini açıkladı. Tarama New York'un John F. Kennedy Havaalanı'nda bu hafta sonundan itibaren başlayacak. Daha sonra ise Newark Liberty, Washington Dulles, Chicago O'Hare and Hartsfield-Jackson Atlanta'da uygulamaya devam edilecek.

ABD'DE EBOLA ALARMI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000